Oren dan buah-buahan

  

Apricot 8 spesies

Nama sistematik (Latin) - Prunus armeniaca.  Apricot - genus pokok daripada Rosaceae keluarga. Termasuk 8 spesies. Ia tumbuh terutamanya di Asia, di Rusia tumbuh di Caucasus Utara (orang-orang Rom memanggilnya  Armenia epal - Armeniaca vulgaris).

Life jangka sampai  100. Pada jangka hayat pokok lain, baca artikel  .  Aprikot-a-hati koltsesosudistaya polukoltsesosudistaya atau membiak.Apricot - 8 spesies. The sapwood pokok itu adalah kecil, warna merah-coklat atau kekuningan perang. Dalam konteks bahagian membujur kayu biasanya cahaya warna merah dengan garis band dan gelap sama dengan corak. Tekstur yang sangat cantik dan kaya. Aprikot adalah baka sredneusyhaschey mempunyai ketumpatan yang tinggi dan memerlukan cara pengeringan lembut.

Walaupun begitu, kayu aprikot tidak meledingkan atau retak semasa pengeringan dan penyimpanan. Kayu Apricot mempunyai rintangan haus yang tinggi dan kekerasan.Apricot - 8 spesies. Ia adalah sederhana tahan kepada kesan-kesan faktor-faktor biologi, dan dikendalikan alat memotong dan digunakan secara meluas dalam mengubah dan mengukir.

Manchu dan Aprikot telah disenaraikan dalam Buku Merah Rusia. Semua jenis aprikot liar batu, kayu yang dilarang menurut keputusan Kerajaan Persekutuan Rusia pada 15 Mac, 2007.  Kayu digunakan untuk membuat alat-alat muzik aprikot.

Di Caucasus Utara, ia telah menemui satu digunakan dalam pertukangan lain adalah pengeluar pelbagai produk dengan menggunakan satu teknik khas yang bersifat hiasan permohonan daripada nikel khas perak tatah, logam perak dan lain-lain: loyang, tembaga, keluli dan aluminium di permukaan kayu yang dirawat. Tukang Lain-lain (daripada Dagestan) dibuat dari kraftangan kayu aprikot yang bersifat hiasan dan utilitarian, seperti barangan rokok, kotak rokok, kotak, tiub, dan barangan rumah, baldi, cawan, kayu dan panel dinding.

Baru-baru ini, rangkaian produk kayu penuh dengan kerongsang loket, aprikot dan spesies lain. Di China dan Asia Tengah dari kayu dari kayu aprikot melakukan dan tanggam dan peralatan yang digunakan dalam pembinaan, misalnya, dalam buasir untuk kerja air kecil. Permohonan mudah kayu aprikot adalah penggunaannya sebagai sumber haba (bahan api).

Penyediaan hidangan Oriental dan tidak boleh melakukan tanpa aprikot kayu api, arang memberi mereka makanan apabila ia menyediakan rasa yang istimewa.

Related Posts:
  1. Orange
  2. aprikot kultivar Akademik dan Khabarovsk
  3. medlar

  

aprikot, aprikot

© Copyright pic.ertk.info
Fakta menarik tentang oren, lemon, pic, aprikot dan buah-buahan lain.