Oren dan buah-buahan

  

Apricot kultivar Akademik dan Khabarovsk

Gred Akademik diterima TG Kazmin, VA Marusich daripada lintasan intervarietal jenis Sputnik dan Timur Jauh Khabarovsk pada tahun 1975.

Pokok yang kuat, sebahagiannya samoplodny gred, tinggi tanaman hasil hasil persamaan dengan pelbagai Khabarovsk dan Amur, buah-buahan yang besar, berat 32-55 gram, bentuk bulat memanjang dengan paruh di puncak, permukaan pubescent, licin, oren dengan perapian flush, terdedah kepada hujan tidak akan retak, daging adalah cahaya kuning, lembut, sedikit rangup, manis rasa-Kislov, batu ketinggalan percuma, nilai purata batu, bulat-rata bentuk dengan kelebihan ketara, teras kemanisan. Masak berlaku pada akhir bulan Julai, awal Ogos.

Penuaian tahun ketiga hidup keturunan ini, massa pada tahun keenam atau ketujuh, pelbagai macrocarpa tempatan.  Gred yang diperolehi Khabarovsk GT Kazmin di Timur Jauh pada tahun 1949, dizonkan dalam Primorsky dan Khabarovsk (selatan kawasan) wilayah. Pokok yang kuat, mencapai saiz yang besar. Buah-buahan yang besar, purata berat 30 g, 45 g max, bentuk bulat-kon, dimampatkan sedikit sisi, rasa semacam menggunakan jadual.

Pokok mula galas dalam hidup tahun 4-5 keturunan itu, yang berupaya gred berbuah mampan tahunan, buah-buahan masak 28-30 Julai, hasil maksimum 36,6 kg daripada pokok. Pelbagai tahan kemarau dan waterlogging, agak tahan moniliozu dan klyasterosporiozu, rama-rama yang rosak sedikit sebanyak, musim sejuk ketabahan memuaskan. Kelebihan macam: buah besar jadual destinasi, persembahan yang baik, hasil yang tinggi tahunan, dengan teras yang manis tulang, digunakan secara meluas dalam penghasilan semula oleh biji.

Related Posts:
  1. spesis batu Aprikot
  2. aprikot-cheeked
  3. Orange
  4. Peach

  

© Copyright pic.ertk.info
Fakta menarik tentang oren, lemon, pic, aprikot dan buah-buahan lain.