Oren dan buah-buahan

  

Sebaikbaik ini likur brendi

Sebaik-baik ini likur, brendi, jika mereka tidak begitu manis, adalah penghadaman yang sangat baik.  Beberapa likur buah tradisional dikaitkan dengan brendi, walaupun mereka tidak. Terdapat tiga buah utama minuman keras brendi ceri (ceri), aprikot (aprikot) dan pic (pic), dan walaupun kadang-kadang mereka dibebaskan di bawah nama-nama lain, pengguna mereka dengan apa-apa untuk mengelirukan.

Sebenarnya, ia Manis minuman dicat, berdasarkan brendi anggur berperisa buah-buahan yang disenaraikan di atas, dan bukan hanya arak suling dari buah-buahan ini. Buah-buahan biasanya menegaskan, bersama-sama dengan benih yang menambah rasa pahit untuk minuman, dan jika batu ini aprikot atau ceri, maka bau badam yang berbeza. Apricot minuman keras daripada tiga spesies dari segi geografi, nampaknya, telah memindahkan jauh.

Di Eropah Timur, terdapat minyak sebenar aprikot, yang mana yang paling terkenal Bulgaria Barak Palinka, tetapi mereka kering sebagai buah brandies Perancis. Contoh patut diberi perhatian yang manis aprikot likur adalah Brandy Boh Apricot, serta Cusenier Hujah dan dihasilkan oleh Marie Brisard. Cherry Brandy - adalah salah satu daripada beberapa likur yang mungkin telah dicipta di England di mana-mana hal, peranan pencipta tuntutan beberapa Geran Thomas Kent.

Pertama, minuman keras ini dibuat dari ceri hitam morello, tetapi dalam minuman hari ini boleh digunakan dan jenis lain ceri. Antara jenama yang paling terkenal ceri minuman keras, brendi - Heering Cherry, kini dikenali sebagai Peter Heering Cherry minuman keras. Ia mula dihasilkan pada pertengahan abad XIX itu. Denmark Vinokur, yang memberikan namanya. Syarikat itu sendiri berkembang Heering ceri dihasilkan untuk minum, beliau yang berusia dalam tong. Lain-lain jenama biasa: Cherry Rocher, de Kuyper, Garnier dan Bols.

Cherry Brandy minuman keras yang dihasilkan seperti Jerman dan Switzerland. Kurangnya mungkin dijumpai di pasaran Peach minuman keras brendi. Terkenal kerana gred yang dibekalkan oleh Bols beliau.  "Singapura Sling» (Singapore Sling): Campur dalam shaker dengan ais 1 jam gin, 1 sudu sherry, brandy, jus daripada setengah Lemon dan secubit gula tepung.

Terikan ke dalam gelas tinggi dan sehingga atas dengan soda.  Apricot Brandy minuman keras sekali, Cusenier syarikat yang dijual di botol asal yang sama, kerana ini  "Perhiasan» (Wally): Campur dalam shaker dengan ais sama banyak Calvados atau epal Vodka (Applejack), pic minuman keras, brendi dan jus limau dan tekanan ke dalam gelas koktail.  "Muka Malaikat» (Angel Face): Campur dalam shaker dengan ais jumlah yang sama Gin, aprikot dan minuman keras brendi Calvados dan tekanan ke dalam gelas koktail.

Diperah dengan jus buah-buahan bercampur dengan benih anggur brendi tulen (lebih kurang - dengan bijirin), memaniskan dengan sirap gula dan mendesak sehingga sehingga rasa yang penuh. Jika jus buah-buahan yang agak manis, sirap ditambah dengan sewajarnya kurang. Kadang-kadang minuman keras itu tertakluk kepada kematangan dan pelarasan seterusnya warna dengan pewarna sayuran.

Perancis: brendi Aprikot (brendi aprikot), kadang-kadang dipanggil Apry atau Abricotine. Semua brendi likur mempunyai hak untuk dipanggil oleh itu hanya jika disediakan pada sulingan sebiji anggur.  "Cheer me up» (Pilih-me-up): Campurkan segelas kaca, dalam 1 jam vermouth kering dan brendi sherry Perancis dengan beberapa Gin dan ais deshey dihancurkan.  Aprikot, ceri, pic.  "Syurga» (Syurga): Campur dalam shaker dengan ais 1 jam gin, 0.5 jam setiap brendi aprikot minuman keras, dan jus oren.

Semua minuman keras-brendi meningkatkan rasa pencuci mulut disediakan yang sama berasaskan buah-buahan.

Related Posts:
  1. Membentuk medlar

  

jus oren, oren, pic, aprikot dan limau

© Copyright pic.ertk.info
Fakta menarik tentang oren, lemon, pic, aprikot dan buah-buahan lain.