Oren dan buah-buahan

  

Aprikot adalah salah satu tanaman yang paling berharga

Apricot berjaya mengisi jurang dalam pembekalan buah-buahan ceri dan segar antara pic. Dari segi rasa, dia dianggap yang terbaik di kalangan tanaman buah-buahan iklim sederhana. Ini disebabkan oleh komposisi kimia yang kaya dengan buah-buahan yang kaya dengan gula (7-14%), asid organik (0,4-2%), pektin (0,4-1,3%), vitamin A dan C. Selain penggunaan segar Buah digunakan secara meluas dalam pelbagai jenis pemprosesan domestik dan industri (compotes, jem, jem), dalam bidang perubatan dan kosmetik.

Sekumpulan jenis tertentu memberikan kualiti buah suhofruktovyh ditandingi yang membolehkan pengguna merasakan aroma aprikot di musim sejuk.   Aprikot adalah salah satu tanaman yang paling berharga. Aroma menyenangkan aprikot dan rasa harmoni menjadikan dia sangat popular, dan kimia yang kaya untuk digunakan dalam nutrisi pemakanan dan klinikal. Gula dalam aprikot, kebanyakannya diwakili oleh sukrosa, ke tahap yang lebih rendah daripada glukosa dan fruktosa. Antara asid organik dikuasai oleh epal, Lemon, kuinina.

Buah-buahan mengandungi sejumlah besar karotena, kalium, magnesium dan besi. Karotena mempunyai peranan penting dalam memastikan vitamin A. manusia Dalam tubuh ia ditukar menjadi vitamin A, dan memenuhi permintaan kepada 75%. Sifat fisiologi aprikot adalah kesan yang sangat baik pada pertumbuhan, keadaan kembali normal pada kulit, membran mukus, mata, adalah amat penting dalam pencegahan aterosklerosis.

Kalium adalah unsur kimia penting yang terkandung dalam buah. Ia menguatkan pemisahan cecair dan sodium daripada badan daripada ia menyediakan protivoateroskleroticheskim antigipertonichesky dan berkesan. Dalam hal ini, aprikot merupakan sumber penting kalium, sejak kandungan dalam buah-buahan lebih daripada 300% u.  Aprikot kering merupakan sumber penting magnesium. Mereka mengandungi% lebih daripada 160 mg itu. Apabila bekalan yang mencukupi di dalam tubuh manusia mengekalkan nada biasa vaskular, pencegahan kekejangan vaskular.

Perkakasan di aprikot dalam bentuk mudah hadam.  Buah aprikot juga mengandungi 19 asid amino, vitamin B1, B2, C, E, P, PP, asid folik, zink, aluminium, tembaga dan perak. Semua ini menentukan peranan yang semakin meningkat buah-buahan dalam pemakanan manusia.   Gred diterima di Taman Botani Negara Nikita.

Kayu srednerosloe. Mula berbuah pada umur 4-5. Produktiviti tinggi 120 kg / ha. Pokok ketabahan.

Penyakit rintangan rata. Buah-buahan yang sederhana dan besar, berat 48-50 g kulit nipis, ketumpatan sederhana. Proses menjadi remaja yang lemah, warna merah berkrim dengan a lembayung sedikit.

Flesh berkrim, lembut, cair, manis dan masam (markah 4-4,5 mata) tulang baik dipisahkan dari biji pulpa, manis.   Gred purata tempoh masak (P sepuluh hari dari bulan Julai), samobesplodny. Buah ini hampir tidak hancur. Pemasaran tanaman itu adalah tinggi. Buah masak sekata dan selaras.

Transportability dan menjaga kualiti yang baik. Menggunakan sejagat.   Dibesarkan di Taman Botani Negara Nikita.  Pokok yang kuat. Buah-buahan yang besar, berat 60 g, secara umum, dengan bahagian atas yang panjang dan sedikit tenggelam. Peel pertengahan pubescent, oren, dengan cahaya yang besar kabur merah. Isi merah jambu-oren, tebal, sederhana berair, dengan sedikit serbuk, gula kandungan yang tinggi, dengan rasa yang berbeza menyenangkan masam dan aroma yang lembut. (Skor 4.5 mata).

Buah ripens pada pertengahan bulan Julai. Adakah makan yang baik dan kualiti teknologi. Diangkut.  Samoplodny, purata musim sejuk ketabahan, penyakit rintangan memuaskan.

Hasil 90 t / ha.   Ia berasal dari Amerika Syarikat. Ciri-ciri tinggi musim sejuk ketabahan.

Datang ke hasil pada tahun ke 5 selepas penanaman. Hasil 112-165 kg. Pokok yang kuat.

Buah-buahan ini sangat besar (61,6-72,4 g) secara umumnya bentuk, simetri.. Peel ketebalan proses menjadi remaja, sederhana dan kepadatan. Buah oren, merah jambu dan titik merah padam kabur merah memegang sehingga 40% buah. Isi oren, panjang pokok, pucat, ketumpatan min dan kekayaan, aromatik. Batu adalah saiz sederhana, baik diasingkan daripada pulpa.

Kernel rasa manis. Buah-buahan yang sederhana panjang matang (pertengahan bulan Julai).

Related Posts:
  1. Lemon

  

aprikot, buah aprikot, pic, limau

© Copyright pic.ertk.info
Fakta menarik tentang oren, lemon, pic, aprikot dan buah-buahan lain.