Oren dan buah-buahan

  

Aprikot dalam Barmotnna cattery

Pada zaman tsaris di Voronezh adalah Barmotnna nurseri yang besar, yang ditanam jenis selatan tanaman buah-buahan.  Ini benih semaian dibekalkan Crimea, Kaukasus, wilayah Krasnodar. Kebun Selatan tegas mematuhi perintah: untuk anak pokok tumbuhan sahaja, yang diambil dari kawasan lebih utara. Kini segalanya telah berubah. Bagi kami untuk datang ke Voronezh, benih, ditanam di kawasan selatan. Anak pokok - malah di mana, dengan kulit hijau muda, kayu longgar, gergasi ... (Dan kita akan mempunyai sesuatu yang lebih sederhana.)

Ini tumbuh-tumbuhan sering mengecewakan kebun tidak terlalu bijak, mati tiba-tiba pada musim sejuk yang keras ...  Payah selatan kurang aklimatisasi tumbuhan di persekitaran kita. Ini terutamanya terpakai kepada ceri dan aprikot.

Tetapi ada cara mudah: anda boleh mendapatkan benih yang baik, benih menyemai spesis di taman di taman anda sendiri. Aprikot perlu menyemai dalam katil bunga gugur dengan jarak 25-30 cm antara baris dan 15-20 dalam siri ini. Pada tahun berikutnya, anak benih perlu duduk.  Dengan ceri merupakan kes sedikit lebih rumit. Lubang Cherry memerlukan stratifikasi panjang, yang menjaga mereka di pasir lembab dalam peti sejuk (suhu atau 0-5 darjah celcius).  Sejurus selepas mengumpul mereka direndam di dalam air dan kemudian tuangkan pasir sungai basah.

Zapeskovannye ceri batu diletakkan di dalam mangkuk bunga dan tempat di dalam peti sejuk.Apricot anjing Barmotnna Dalam stratifikasi adalah perlu untuk mengekalkan pasir lembap.  Benih disemai pada musim bunga.  Tumbuh-tumbuhan aprikot dan lubang ceri adalah daripada.-Lasak musim sejuk dan disesuaikan dengan keadaan tempatan

Dari sepuluh tumbuhan berasal dari benih, tujuh atau lapan loji akan baik dengan buah-buahan.  Adalah lebih baik untuk mengambil tulang dari pokok yang ditanam di kawasan kami.

  

aprikot

© Copyright pic.ertk.info
Fakta menarik tentang oren, lemon, pic, aprikot dan buah-buahan lain.