Oren dan buah-buahan

  

Aprikot dalam diet

The aprikot pemakanan digunakan selama beribu tahun. Mereka mempunyai kualiti yang tinggi makan, menghilangkan kelaparan cepat, kaya dengan vitamin dan unsur surih, mempunyai kesan terapeutik dalam beberapa penyakit yang membuat amaran orang, kuat dan sihat.

Setelah banyak nilai perubatan menentukan aprikot dengan anemia, penyakit sistem kardiovaskular dan lain-lain yang disertai oleh jurang pembangunan  . Buah aprikot digunakan untuk meningkatkan pencernaan dan pencairan kahak dengan batuk yang kering, seperti julap yang lembut dan zhazhdoutolyayuschee hipotemia, serta penggunaan berpanjangan diuretik. Mereka sangat diperlukan untuk kanak-kanak serta merangsang pertumbuhan dan meningkatkan kesihatan.

Aprikot ditunjukkan dalam penyakit gastrik dan gangguan metabolik. Mereka perlahan-lahan tetapi tetap merangsang alat kelenjar perut dan menormalkan keasidan gastrik yang membawa kepada aktiviti biasa pankreas dan oleh itu meningkatkan fungsi hati dan pundi hempedu. Aprikot digunakan untuk radang buah pinggang, mereka berasal dari pelbagai sisa badan.

Buktikan bahawa aprikot melindungi tubuh dari kanser paru-paru, perut, pundi esofagus, dan tekak, disebabkan kandungan yang tinggi  . Bagi memenuhi keperluan harian rakyat di  cukup minum 3 / 4 cawan atau makan 5-6 segar atau kering 15-20 aprikot. aprikot meningkatkan prestasi mental dan meningkatkan daya ingatan, disebabkan kandungan yang tinggi  dan.  Segar aprikot masak mengandungi banyak serat dan rendah kalori, adalah sumber yang baik   .   antioksidan, yang, menurut penyelidikan baru-baru ini, boleh mencegah kanser dan penyakit jantung.

Buah digunakan dalam kedua-dua segar dan dalam bentuk kering (  (Dengan tulang)  , Gula).Aprikot dalam pemakanan Pesakit kencing manis harus had penggunaan aprikot daripada kandungan gula yang tinggi.  Aprikot disediakan vodka aprikot, minum, dan  tertakluk kepada penapaian dan kemudian suling.

Seeds (biji) dimakan seperti, tetapi dengan menekan daripada mereka menerima susu. Benih digunakan untuk pengeluaran minyak lemak, digunakan dalam perubatan sebagai pelarut.  Dari lubang aprikot dakwat perezhzhennyh dilakukan.  Dalam perubatan Cina biji aprikot kebangsaan digunakan sebagai ubat pelali untuk batuk, masalah.

Di China, mengesyorkan mengambil biji aprikot dalam kombinasi dengan herba lain untuk bronkitis, tracheitis laryngitis,, batuk kokol, dan nefritis.  Penceramah dari retak semulajadi pokok sinters udara kering aprikot, membentuk gula yang dipanggil aprikot. Dihancurkan menjadi serbuk (putih atau kuning), gusi aprikot digunakan dalam perubatan sebagai pengganti penuh  .Aprikot dalam pemakanan Dengan mengemulsi keupayaan, stamina dimasak dalam emulsi minyak dan kelikatan, ia adalah lebih  . Gula-gula menggunakan aprikot untuk emulsi minyak masak, dan kadang-kadang sebagai lapisan.

Related Posts:
  1. Lemon
  2. Lemon

  

buah aprikot

© Copyright pic.ertk.info
Fakta menarik tentang oren, lemon, pic, aprikot dan buah-buahan lain.