Oren dan buah-buahan

  

Aprikot di Ukraine

Di pusat dan utara Ukraine setakat ini adalah batu amatur, pada asasnya, untuk menghasilkan semula plot. Terutamanya berharga jenis sladkoyadernye dan benih, walaupun mereka aprikot gorkoyadernym agak rendah dalam ketabahan. Jika aprikot dengan kernel pahit, asid prussic di dalamnya, bukan sahaja di tulang tetapi juga dalam daging.  Adalah diketahui bahawa jumlah yang kecil ia menyembuhkan saraf di besar - racun, dan aprikot tidak selalunya sesuai untuk mereka yang sakit perut.

Oleh itu, perhatian khas perlu dibayar kepada bentuk sladkoyadernyh pemilihan, yang sedikit menggantikan kacang, dan rawatan khas - sengit berwarna oren di mana bentuk vitamin A yang menggalakkan visi yang lebih besar dan penyembuhan. Ia hanya perlu ingat bahawa bersama-sama dengan aprikot perlu mengambil lemak, yang merupakan vitamin larut A, - hanya jika ia diserap.

Di taman boleh berkembang walaupun pada satu pokok dan aprikot Peach - kerana samoplodnosti tinggi mereka akan dengan tuaian yang baik dalam tahun berbunga baik. Aprikot boleh menanamkan dalam mahkota pelbagai jenis plum. Pilihan jenis aprikot (contohnya, merah) dalam mahkota plum banyak, walaupun tanpa pengumpulan meningkatkan lenticels, musim gugur datang tanda ketidakserasian - pramatang kuning daun.Apricot Ukraine Tetapi masih, lebih baik untuk menanam dalam aprikot aprikot. Buah-bearing pokok pada musim kemarau teruk kepada air.

Menyiram Avgustovka boleh meningkatkan daya tahan pokok. Pada musim luruh yang paling gersang untuk membuat air vlagozaryadkovy podzimny.Apricot Ukraine Bunga pokok aprikot awal dan sering jatuh di bawah penyejukan.

Ia telah lama diketahui cara untuk melambatkan  selama beberapa hari. Ia adalah ini: pertengahan musim panas, selepas penuaian, yang aprikot (kecuali sangat kelainan lewat) adalah menjalankan peremajaan sedikit - keluarkan dari kelima ketiga mahkota, bergantung kepada keadaan pokok itu (kaedah Shitta). Pokok dengan penjagaan yang baik, dan terutamanya di bawah pengairan mempunyai masa untuk jatuh ke pertumbuhan baru sehingga 30-50 cm, yang meletakkan tunas bunga dengan rintangan yang tinggi kepada fros.

Dan, mereka berkembang tahun depan untuk 4-5 hari kemudian, yang boleh menyelamatkan ovari dari fros (yang, kebetulan, yang sangat tidak beku tahan - tidak bertahan walaupun "tidak kelihatan" kepada paras terendah temperatyry -1-2 C.)

Related Posts:
  1. medlar

  

jenis aprikot, pic, aprikot

© Copyright pic.ertk.info
Fakta menarik tentang oren, lemon, pic, aprikot dan buah-buahan lain.