Oren dan buah-buahan

  

Schizandra Cina aprikot asid sitrik buah aprikot buah quince japonica jenis aprikot jus lemon jus oren lemon limau loquat magnolia Cina medlar mentega pic minyak isirong aprikot minyak oren oren oren minyak pemakanan oren oren pic quince quince buah-buahan serai wanita mengandung

Apricot gred

Utara Triumph.  Kultivar telah dibesarkan AN Veniaminov oleh lintasan salah satu daripada jenis terbaik selatan aprikot-cheeked dengan gred, Siberia dan utara Transbaikalia manchzhurskoy kumpulan awal. Pokok yang kuat dengan mahkota jarang piramid, mengingatkan jenis pokok cheeked. Winter ketabahan pokok dan tunas bunga salah satu yang terbaik jenis aprikot untuk band tengah.

Di beberapa daerah Orel dan Moscow di kawasan rantau dengan keadaan yang menggalakkan microclimatic pokok kelas membesar dan berbuah selama lebih 10 tahun. Tunas bunga sensitif terhadap suhu di musim sejuk, jadi di Rossosh dan membekukan sedikit ke selatan agak musim sejuk yang sederhana. Satu ciri ciri kelas hanya pada berbuah merangsang dan cawangan berbuah dan ketiadaan berbunga dan berbuah pada tahun meningkat.

Buah yang besar, pokok muda pada berat purata 50-60 g, individu itu 70-80, dengan hasil besar 30-35 g, bulat dengan kaki yang kecil di bahagian atas. Peel oren dengan merah terang, kadang-kadang dalam bentuk tan di sebelah cerah, pubescent kuat. Isi oren pucat, sangat tegas, segar, manis dengan asid menyenangkan dan rasa sedikit, merasa skor 4.5 mata. Batu adalah percuma, adalah rongga besar, teras kemanisan.

Pelbagai tarikh masak kemudian, di TSCHZ selatan, pada akhir Julai-awal bulan Ogos.  Pencuci mulut.  Kultivar telah dibesarkan AN

Pendebungaan Veniaminov campuran lewisite pelbagai jenis Perancis debunga dari komrad Siberia-manchzhurskoy dan Michurin terbaik. Pokok ini tumbuh dari pertengahan pusingan mahkota, agak jarang dan tebal pucuk tahun pertama. Ketabahan daripada tunas pokok dan bunga dalam jalur tengah yang baik. Buah-buahan yang besar, purata berat 35-40 g, di atas pokok muda dan hasil yang kecil 50-60 g, bulat, agak kuat leper sisi. Peel hijau-kuning, kuning apabila masak sepenuhnya, biasanya tanpa pemerah pipi, satu proses menjadi remaja yang kuat.

Satu kepadatan purata pulpa, rangup, cahaya jingga, manis dengan asid yang menyenangkan dan yang agak kuat, khusus hanya kepada pelbagai rasa ini menyenangkan, rasa baik atau baik dengan penilaian merasa sebanyak 4.5 mata.Apricot - kelas Batu Percuma, yang terletak dalam rongga yang besar, teras pahit. Matang dalam Rossosh pada pertengahan bulan Julai.

Dengan kestabilan pokok dan rasa buah - salah satu daripada jenis terbaik untuk jalur tengah, tetapi kelihatan buah hodoh.  Gemeretuk.  Kultivar telah dibesarkan di Stesen ujikaji bagi Rossoshanskij zon hortikultur MM

Ulyanischevym dengan crossing kelainan dengan kuat Bulgaria Silistra gred. Pokok yang kuat dengan mahkota bulat jarang. Ketabahan pokok dan tunas bunga yang baik. Buah-buahan yang besar, berat purata 45-50 g, di atas pokok muda sehingga 60-80 gram, bulat-bujur, dimampatkan sisi, membosankan-oren, biasanya tanpa pemerah pipi, satu proses menjadi remaja yang kuat.

Pulpa oren, tebal, manis dan masam, kadang-kadang dengan sedikit kepahitan, rasa baik atau memuaskan, skor 4.0 mata merasa. Batu adalah percuma, adalah satu rongga yang sangat besar, menyebabkan buah-buahan dengan gegaran seperti bunyi serak gemuruh itu, maka nama kernel pelbagai, pahit. Matang dalam tempoh lewat, biasanya pada awal bulan Ogos. Dalam cuaca hujan, daun dan buah-buahan cenderung klyasterosporiozom kagum.

Rusia Bahasa Bulgaria.  Kultivar telah dibesarkan di Stesen ujikaji bagi Rossoshanskij zon hortikultur MM Ulyanischevym dengan crossing jenis yang manchzhurskoy Siberia-of Amber dengan gred Silistra Bulgaria.

Pokok pertumbuhan sederhana atau pertengahan ditanam dengan kanopi ploskookrugloy. Ketabahan pokok dan tunas bunga yang baik, beberapa tunas bunga dikekalkan walaupun selepas salji di bawah -35 °. Buah-buahan yang besar, berat purata 40-50 g, di atas pokok muda dan tanaman kecil hingga 60 g, bulat atau bulat bujur-, dengan cahaya yang terang oren, cantik, proses menjadi remaja yang kuat. Isi oren cerah, manis, berair, dengan asid sedikit, rasa baik atau baik dengan penilaian merasa dari 4,5-4,7 mata.

Batu buruk dipisahkan atau poluotdelyaetsya, isirong manis. Memberi yang sangat lazat, buah-buahan minuman wangi. Ripens dalam jangka sederhana, di selatan zon Bumi Tengah Hitam pada akhir dekad kedua bulan Julai.  Anak merah yang dihadapi.  Kultivar telah dibesarkan di Stesen ujikaji bagi Rossoshanskij zon hortikultur MM Jenis Ulyanischevym oleh menyeberangi Golden-cheeked dan musim panas.

Tergolong dalam jenis yang paling tahan lasak musim sejuk daripada aprikot, adalah disyorkan untuk pengedaran di selatan Bumi Hitam Tengah, Volga rendah dan pada separuh utara Kaukasia Utara wilayah. Pokok yang kuat dengan mahkota bulat ketumpatan sederhana. Ketabahan pokok dan tunas bunga di selatan dan selatan TSCHZ baik. Buah-buahan yang besar, 40-50 g, maksimum berat 60 g, bulat-bujur, kuning-oren dengan merah sedikit purata cantik, proses menjadi remaja.

Pulpa oren, agak tebal, juicy, manis dengan asid menyenangkan, aromatik, rasa sangat baik dengan penilaian merasa sebanyak 4.7 mata. Tulang memisahkan kernel pahit. Pelbagai ripens dalam jangka masa sederhana - di TSCHZ selatan pada akhir bulan Julai II.

Manitoba 604.  Kultivar telah dibesarkan di Mordenskoy Stesen Pertanian, Manitoba, Kanada dengan crossing jenis Pengakap yang berkaitan dengan kumpulan-manchzhurskoy Siberia, dengan pelbagai McCloy. Pokok yang kuat dengan mahkota yang tebal merebak. Ketabahan pokok dan tunas bunga di selatan TSCHZ musim, baik buruk dan pelbagai di kawasan-kawasan lebih utara sehingga Nizhny Novgorod. Mempunyai bunga yang sangat besar, merah jambu, berdasarkan pelbagai mudah dibezakan daripada yang lain, pokok yang sangat hiasan semasa berbunga.

Buah yang besar, berat purata 40-50 g, di atas pokok muda dan tanaman kecil yang sangat besar - sehingga 100 g, dengan tanaman yang sentiasa bertambah dari mengecut untuk 25-30 g, bentuk ciri bujur telur dengan kaki yang sangat panjang, terang oren, kadang-kadang dengan sedikit pemerah pipi, kulit proses menjadi remaja yang kuat. Isi oren muda pada warna, ketumpatan sederhana, manis dan asid, sederhana berair, rasa baik dengan penilaian merasa sebanyak 4.2 mata. Batu adalah besar, bebas, dan isirong pahit. Tengah-awal masak dalam tempoh di Rossosh pada pertengahan bulan Julai.

Serafim.  Kultivar telah dibesarkan di Timur Jauh Institut Penyelidikan Pertanian GT Kazmin dan VA Marusich pendebungaan dari jenis campuran terbaik Michurin debunga dari jenis yang terbaik Eropah Aprikot.

Walaupun dilancarkan di Timur Jauh, telah menunjukkan penyesuaian yang baik kepada keadaan iklim di bahagian Eropah Rusia. Pokok kecergasan sederhana, menyebarkan, musim sejuk ketabahan pokok dan tunas bunga yang baik bukan sahaja di TSCHZ selatan, tetapi juga di lebih banyak kawasan utara jalur tengah. The keanehan kelas ini ialah pembangunan tidak sekata dari tunas bunga, jadi walaupun selepas musim paling sukar atau frosts lewat musim bunga gred Serafim sentiasa membawa hasil tuaian yang kecil.

Buah berat purata sebanyak 20-30 g, dengan hasil yang kecil sehingga 35 g, bulat, serong, kuning, hampir krim, di sebelah cerah tan oren itu. Isi berkrim, manis, masam, agak manis, agak rasa menyenangkan baik atau memuaskan penilaian merasa dengan 3.8 mata. Batu adalah percuma, isirong manis. Ripens dalam tempoh pertengahan awal, bersama-sama dengan jenis pencuci mulut dan Manitoba 604.  Poleski macrocarpa.  Kultivar telah dibesarkan di Institut Penyelidikan Ukraine daripada Hortikultur (bandar

Kiev), AL Denisyuk dengan crossing kelainan dengan hasil yang tinggi Polesskiy benih elit 4345. Pokok semangat sederhana dengan kanopi bulat. Ketabahan pokok dan tunas bunga di selatan kawasan Bumi Tengah Hitam adalah baik. Buah-buahan yang besar, berat purata 50-60 g, dengan hasil yang kecil sehingga 80 g, bulat-bujur, sering serong, sedikit leper sisi.

Apricot - kelas

Kupas kuning-oren di sebelah cerah daripada purata proses menjadi remaja yang cerah oren tan, buah-buahan kelihatan sangat menarik. Isi oren kepadatan warna, sederhana, manis dengan asid yang ketara dan aroma yang kuat aprikot, rasa baik dengan penilaian merasa sebanyak 4.0 mata. Batu adalah percuma, kernel pahit. Ripens dalam jangka masa sederhana, dalam Rossosh pada akhir dekad kedua bulan Julai.

Artem.  Kultivar telah dibesarkan oleh hortikulturis seorang pemain, nikotina Adamczyk di Vladivostok oleh benih menyemai dari jenis pendebungaan terbuka Bai. Pokok yang kuat dengan mahkota yang luas. Ketabahan pokok dan tunas bunga di zon pertengahan Eropah Rusia yang baik atau memuaskan.

Satu lagi ciri baik kelas adalah rasa mudah untuk haba pada musim panas. Buah pertengahan dan rendah saiz purata, berat g 15-20, dengan hasil yang kecil sehingga 30 g, teratur bentuk bulat. Peel jingga-kuning, biasanya dengan tidak merah, proses menjadi remaja yang kuat.

Flesh oren-kuning, lembut dan manis dengan asid sedikit, sederhana berair, sedikit serbuk dengan sedikit kepahitan daripada kulit, rasa dengan penilaian merasa memuaskan sebanyak 3.7 mata. Batu adalah besar, dan dipisahkan dari pulpa, teras pahit. Merujuk kepada jenis terawal aprikot, masak biasanya pada awal Julai, bersama-sama dengan beras lewat ceri.  Zhigulevsky cenderamata.  Kultivar telah dibesarkan di daerah Samara rantau Zhigulevskoe pekebun V. Bessmertnova varieti benih pusat Rusia aprikot.

Pokok sederhana tenaga dengan mahkota bulat ketebalan sederhana dengan pucuk tebal tahunan. Ketabahan pokok dan tunas bunga yang tinggi, menurut pekebun amatur, MV Svirina adalah jenis terbaik aprikot di rantau Nizhny Novgorod.

Dalam buah Rossosh tengah, dengan berat 30-35 g, di rantau Nizhny Novgorod oleh cantuman di rumah tenggelam sehingga 60 gram, bulat, oren dengan merah sedikit di sebelah cerah. Isi oren terang, berkilauan, yang agak padat, sederhana manis, dengan asid yang ketara, yang sering merosakkan rasa, merasa skor 3.8 mata.Apricot - kelas Batu poluotdelyaetsya, isirong manis.

Matang dalam tempoh awal pertengahan di selatan zon Bumi Tengah Hitam pada pertengahan bulan Julai.  Selain jenis di Stesen Rossoshanskij koleksi zon ujikaji bagi Hortikultur, dengan lebih daripada perisian dan lebih dari 200 jenis benih elit aprikot, terdapat banyak lagi, yang diperolehi dengan kumpulan Siberia-manchzhurskoy. Pada pelbagai watak agronomi mereka kalah dengan orang-orang di atas.

Satu kelemahan yang sama bagi semua jenis ini adalah lebih rendah berbanding dengan beras yang terbaik selatan rasa buah-buahan dan di atas semua keasidan meningkat. Penyesuaian mereka kepada keadaan iklim zon tengah berkebun juga tidak sesuai, mereka sering membekukan sedikit tunas bunga di musim sejuk yang sangat keras dengan frosts di bawah -30 °, dan dalam musim sejuk yang sederhana dengan perubahan suhu dari sejuk cair.

Kerja Pemilihan dengan aprikot di stesen itu berterusan dalam kuantiti yang besar dalam kebun pembiakan kini berkembang lebih 4000 anak benih hibrid. Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, berjanji untuk memperuntukkan benih elit adalah lebih baik disesuaikan dengan iklim di Bumi Hitam Tengah, adalah berbuah lebih kerap dan kualiti buah, tidak kalah dengan kepelbagaian terbaik selatan. Dalam masa terdekat mereka akan dipindahkan ke pelbagai ujian negeri.  Wilayah Penerbitan: Tengah, Tengah Hitam Bumi

Penerbitan: Berita:

rekod yang berkaitan:
  1. Lemon
  2. Peach

  

aprikot, jenis aprikot dan

© Copyright pic.ertk.info
Fakta menarik tentang oren, lemon, pic, aprikot dan buah-buahan lain.