Oren dan buah-buahan

  

Schizandra Cina aprikot asid sitrik buah aprikot buah quince japonica jenis aprikot jus lemon jus oren lemon limau loquat magnolia Cina medlar mentega pic minyak isirong aprikot minyak oren oren oren minyak pemakanan oren oren pic quince quince buah-buahan serai wanita mengandung

Aprikotcheeked bagi zon selatan

Dalam kumpulan yang pertama di rantau Rostov aprikot tidak dizonkan, supaya tidak lagi dikenal pasti jenis yang berbeza-cukup lasak dan musim sejuk dengan buah-buahan yang berkualiti.  Kumpulan kedua untuk zon utara kawasan itu dizonkan terutamanya jenis baru buah-buahan dan beri Rossoshanskij Eksperimen Station, dan di zon selatan - lama, meluas jenama-cheeked dan benih terbaik tempatan.

Untuk ujian pengeluaran adalah disyorkan varieti baru yang diperoleh stesen eksperimen di zon selatan Kesatuan (Krasnodar, Melitopol, Rossoshanskij, Nikita Botanical Garden dan lain-lain). Bahawa - Ruby, Surprise, nombor 18 Kaukasia, berumput, Hardy, Oval, Nice dan lain-lain.  Di rantau selatan wilayah Rostov, di kawasan sempadan di rantau Krasnodar dan Ukraine, di muara Dnieper itu, Aronia ditanam aprikot (dazikarpa).

Ia dicirikan oleh musim sejuk ketabahan, jauh lebih besar daripada gred-cheeked, tetapi lebih rendah kepadanya sebagai buah. Aronia aprikot cukup baik untuk tehpererabotki dan kepentingan sebagai batang bawah yang berpotensi untuk plum.  Cheeked.  Diedarkan secara meluas di rantau ini Rostov secara umum dan dalam zon selatan Kesatuan. Ripens pada lewat Jun. Vyshesredney saiz buah, dengan merah yang berharga, rasa baik, tulang dipisahkan dari pulpa, teras kemanisan. Pokok yang kuat, dengan mahkota luas-bulat.

Gred boleh dianggap lebih tahan lasak daripada musim sejuk banyak lama jenis aprikot, tetapi dalam wilayah Rostov ketabahan ia masih meninggalkan banyak yang diinginkan.  Tiada wilayah Rostov itu tidak mendapat manfaat daripada jenis bearing tetap merah-cheeked akibat beku di musim sejuk dan kerosakan buah pinggang disebabkan frosts musim bunga semasa berbunga.  Merah-dizonkan untuk kumpulan kedua di zon selatan.  Gred samoploden.  Golden musim panas.  Ripens pada pertengahan bulan Julai.

Buah-buahan dan purata nizhesrednie dalam saiz, kualiti rasa rata-rata. Batu dipisahkan dari pulpa, teras pahit. Sederhana pokok, dengan mahkota berbentuk bujur-piramid. Winter ketabahan lebih tinggi merah-cheeked.

Adakah dizonkan untuk kumpulan kedua di zon utara rantau ini.  Benih tempatan.  Di rumah dan taman-taman dalam hutan untuk memupuk benih disuntik Don aprikot - zherdeli. Beramai-ramai, mereka berbeza dengan ketara kekerapan yang lebih besar daripada berbuah kultivar, tetapi saiz dan kualiti buah-buahan biasanya lebih rendah daripada mereka.

Antara kepelbagaian besar zherdeley mendapati kualiti buah-buahan cukup baik dan berbuah agak kerap.Aprikot-cheeked bagi Zon Selatan Berdedikasi di kawasan-kawasan yang berlainan bentuk terbaik zherdeley boleh berkembang sebagai kumpulan kedua dalam semua jenis subareas bidang.

Related Posts:
  1. Bilik limau
  2. orange
  3. Peach

  

jenis aprikot, aprikot

© Copyright pic.ertk.info
Fakta menarik tentang oren, lemon, pic, aprikot dan buah-buahan lain.