Oren dan buah-buahan

  

Schizandra Cina aprikot asid sitrik buah aprikot buah quince japonica jenis aprikot jus lemon jus oren lemon limau loquat magnolia Cina medlar mentega pic minyak isirong aprikot minyak oren oren oren minyak pemakanan oren oren pic quince quince buah-buahan serai wanita mengandung

Aprikotcheeked Besar buahbuahan yang indah rasa baik

Kultivar telah dibesarkan di Stesen ujikaji bagi hortikultur Rossoshanskij zon, MM Jenis Ulyanischevym oleh menyeberangi Golden-cheeked dan musim panas. Sejak tahun 1974, gred dizonkan di rantau Astrakhan itu.

Pada masa yang sekarang ini dalam Daftar Negeri di kawasan Volga Rendah.  sederhana atau kuat, dengan kanopi bujur atau secara umumnya tinggi dengan dedaunan yang baik. Kulit pada batang kekelabuan-coklat atau coklat, dengan sederhana kemilau, atau banyak bertekstur, dengan rastreskivaemostyu membujur kuat, batang mendapat kerinting hilang atau lemah.

Lenticels terkenal, sangat pendek, lebar sederhana, padat.  lurus atau sedikit melengkung, dengan internodes agak pendek, di sebelah cerah daripada perang di bayangan kehijauan, ditutup dengan banyak, sangat kecil, lenticels, bujur putih yang buruk atau bercakap atau bertindak pada semua. Pelbagai cenderung untuk memberi setiap tahun beberapa tunas pertumbuhan atas kukuh menengah, berwarna merah terang, maka pucuk tahunan cawangan.

Terjual di putik yang sederhana dalam saiz vegetatif. Tunas vegetatif adalah kecil, 2-3 mm,, shirokokonicheskie dengan hujung tajam, appressed atau sedikit dipisahkan. Tunas yang kecil, mm 2-3, lebih sempit daripada tumbuhan, bujur-ovate hujung, dengan berkata, kebanyakannya terletak pada satu tahun pucuk dan buah cawangan pendek, merangsang sedikit.

Bilah daun adalah bulat, dengan ringkas, tajam dan sering berselimut di satu pihak dan hujung pangkal berbentuk jantung, saiz sederhana, 6-9 cm panjang dan lebar yang sama pada pucuk satu tahun, gelap-hijau, licin, glabrous, sedikit berkilat, agak cekung sepanjang midrib itu, lebih rendah kelabu-hijau, sedikit berbulu di sudut perbezaan daripada urat sisi, biasanya kepingan di kaki unidentate dan lebih dekat dengan bahagian atas bergerigi duanya adalah terpakai, sederhana gigi, gerak mengombak hadir, bilah daun adalah tipis, tekstur keras. Daun panjang, mm 2-40 panjang, sederhana tebal, kasar, dengan warna yang cerah merah daripada antosianin dari atas, sedikit lebih lemah daripada bawah, kelenjar dalam bilangan 3-4, kecil dan sederhana, amat cembung, kehijauan, dengan bahagian atas hitam.

Mempunyai bunga yang besar, 25-30 mm pada garis pusat mekar, tulen putih bunga putih tulen, sepal 5-8, mereka coklat kemerahan, bengkok balik, kelopak berbentuk Bianzhong atau bokalchataya, sempit, kelopak bulat kepada obovate, lulus tiba-tiba pada pangkal kuku, dalam jumlah yang sebanyak 5.7 pc., stok atau bertindih antara satu sama lain, walaupun dengan stamen alu, bengkok pada akhir buku itu.  berat purata 30-35 g, tinggi 40-45 mm, lebar 37-38 mm, 34-35 mm tebal, buah-buahan yang sangat besar berat 55-60 gram, bujur atau bulat-bujur, sedikit atau sederhana diratakan sisi, agak betul, walaupun selalunya ia hampir separuh daripada tulang belakang berkenaan dgn perut besar, atas buah adalah bulat, biasanya dengan kaki yang sedikit di hujung jahitan yang berkenaan dgn perut, jahitan mendalam sempit, sederhana.

Kulit Oren, dengan merah meresap oren-merah di sebelah cerah, purata proses menjadi remaja. Batu adalah purata, berat 2-3 g, yang berjumlah 6,5-8,5% mengikut berat buah adalah bujur, hujung bulat luas, asas sempit bulat, punggung jahitan ditutup, jahitan perut sempit lebar atau sederhana, tulang rusuk pusat juga diungkapkan , teruk, tulang rusuk sisi juga yang maju, bodoh lebih daripada lubang-lubang, pusat permukaan berbukit, tetapi licin, warna biji segar coklat, batu terletak di besar-percuma rongga, kernel pahit.

Bright orange daging agak tebal, tekstur firma, berair, manis dengan asid menyenangkan ringan dan kepahitan hampir tidak jelas, tidak pucat, dengan baik aprikot rasa, merasa skor 4.7 mata lebih tinggi . Komposisi biokimia buah-buahan: 8.9% gula, di mana akaun 1.9% bagi 7.0% daripada monosaccharides dan sukrosa, 2.6% asid titratable.  Mempunyai buah yang digunakan untuk kedua-dua penggunaan segar dan pemprosesan.

Compotes mempunyai kualiti yang baik dengan markah keseluruhan sebanyak 4.0 mata (4.1 mata setiap penampilan dan 3.7 mata untuk rasa).  berlaku dalam tempoh pertengahan atau lewat. Kematangan dalam masa purata, di selatan Tanah Hitam Pusat dalam dekad awal lewat second ketiga Julai.

Dalam pokok berbuah, mencantumkan pada benih kecil-berried aprikot-zherdeley, mengambil 4-5 tahun, penampilan awal buah-buahan adalah baik. Hasil bergantung terutamanya kepada tunas bunga musim sejuk. Jika overwintering berjaya dalam musim sejuk 1961-1962.Aprikot-cheeked - besar buah-buahan yang indah rasa baik enam tahun pokok tua dibawa  Adakah purata sebanyak 28.5 kg per pokok.

Dalam keadaan cuaca yang baik semasa musim sejuk gg tempoh 1962-1965. hasil purata adalah 19,4 kg / der., dan seterusnya tiga tahun, hanya 4,1 kg / der.  Ketabahan pokok di selatan Chernozem kebaikan Pusat. Pada musim sejuk yang teruk, kadar keseluruhan pembekuan tidak melebihi 2.5 mata. Pembekuan tersebut tidak memberi kesan ketara dengan syarat am ke atas pokok dan umur sepuluh, ia dianggarkan pada 4.2 mata. Tunas bunga lebih sensitif dengan keadaan buruk di musim sejuk.

Peratusan purata pembekuan tunas bunga untuk tempoh 1962-1968 gg. berjumlah 71.0%, dan pembekuan yang terkuat diperhatikan pada musim sejuk dengan turun naik mendadak suhu.Aprikot-cheeked - besar buah-buahan yang indah rasa baik Pada musim sejuk yang rata sejuk, walaupun suhu jatuh kepada -34  dikekalkan 20-30% tunas bunga hidup, yang memberikan hasil purata.  besar buah-buahan yang indah rasa yang baik, mencukupi tahap penyesuaian dengan syarat-syarat selatan pokok daripada Chernozem Pusat.

Related Posts:
  1. mengandung

  

aprikot

© Copyright pic.ertk.info
Fakta menarik tentang oren, lemon, pic, aprikot dan buah-buahan lain.