Oren dan buah-buahan

  

Schizandra Cina aprikot asid sitrik buah aprikot buah quince japonica jenis aprikot jus lemon jus oren lemon limau loquat magnolia Cina medlar mentega pic minyak isirong aprikot minyak oren oren oren minyak pemakanan oren oren pic quince quince buah-buahan serai wanita mengandung

Aprikotsenarai jenis

Aprikot-senarai jenis,penyediaan tanaman dan mencantas aprikot sazhentsev.Zaschita dari fros.  Budaya Apricot agak thermophilic, ia dianggap tempat kelahiran Caucasus. Walau bagaimanapun, pada tahun-tahun kebelakangan ini, saintis telah menyimpulkan jenis yang boleh tumbuh walaupun di Siberia, dengan syarat, tentu saja, juga dekat dengan bandar-bandar utama dan bukan beku air.

Varieti daripada aprikot Di pusat Rusia itu jenis yang paling popular adalah merah-cheeked, nanas, gerila merah, dan lain-lain jenis ini mempunyai syarat purata musim sejuk dan terlalu sejuk boleh mati. Oleh itu, bagi kawasan dengan suhu yang lebih rendah adalah disyorkan untuk menanam  jenis dengan baik musim sejuk ketabahan: Cemerlang, Rossoshanskij kacak, merah-cheeked anak, emas musim panas, Almond, Hardy.  pelbagai pilihan negara.

Kayu srednerosloe, mahkota tebal.  Buah-buahan yang besar, kuning dengan merah di sebelah cerah. Daging ini enak, lembut, rasa hebat.

Winter ketabahan adalah sederhana. Buah ripens pada pertengahan bulan Julai. Sesuai untuk kegunaan segar dan Canning.  tinggi yang menghasilkan pelbagai.  Buah-buahan yang besar, terang kuning, bentuk bulat.

Flesh firma, manis  , Dengan aroma yang kuat. Winter ketabahan adalah sederhana. Buah ripens pada awal bulan Ogos. Sesuai untuk kegunaan segar dan pengetinan rebus.  pelbagai pilihan negara. Pokok yang kuat, mahkota merebak.

Buah kecil, sangat berwarna kuning dengan merah merah cerah. Daging ini enak dan lembut. Buah-buahan apabila masak samoosypayutsya.

Winter ketabahan adalah sederhana. Sesuai untuk kegunaan segar dan Canning.  jenis hasil, semua buah-buahan dan beri stesen Rossoshanskij.

Kayu srednerosloe, mahkota tebal. Buah-buahan yang besar, lampu kuning, bulat memanjang bentuk.  Daging adalah tebal, tulang mudah dipisahkan  . Winter ketabahan adalah sangat baik.  hibrid.

Menghasilkan kelainan dengan baik musim sejuk ketabahan kayu dan putik buah.  Buah-buahan yang besar, kuning cahaya  Dengan merah kabur di sebelah cerah. Daging ini enak, lembut, rasa. Sesuai untuk kegunaan segar dan Canning.

Tinggi yang menghasilkan pelbagai. Pokok Srednerosloe, mahkota merebak. Buah bulat yang betul, kekuningan.  Isi berwarna cerah dan enak. Baik rasa. Winter ketabahan adalah baik.

Buah yang sesuai untuk penyediaan kesesakan dan mengekalkan.  tinggi yang menghasilkan pelbagai. Pokok adalah tinggi, mahkota tebal.

Buah sederhana, bulat-rata bentuk, kuning pucat, kadang-kadang dengan pemerah pipi a hampir tidak jelas di sisi cerah. Daging tegas, rasa ciri menyenangkan. Sesuai untuk membuat compotes buah-buahan dan penggunaan baru.  pelbagai sangat tahan lasak. Pokok Srednerosloe,  menyebarkan mahkota, buah-buahan menjadi lebih kecil dari masa ke masa  . Buah-buahan yang besar, kuning dengan cahaya a resap. Daging ini enak, lembut, rasa manis. Sesuai untuk jus.

Penyediaan dan menanam benih pekebun berpengalaman percaya bahawa yang terbaik aprikot tumbuh Untuk melakukan ini, menggali lubang untuk dimuatkan ia hanya akar, manakala leher adalah satu  di peringkat akar umbi.  Di tanah ini adalah perlu. Tanah di sekeliling batang tualang dan disiram dengan banyaknya.

Dalam tanah liat berat perlu ditanam aprikot lebar alur yang disediakan sebanyak 70 cm dan kedalaman 80 cm di bahagian bawah alur dalam lapisan 20 cm batu besar diletakkan di atas dituangkan lapisan sulfat tembaga (100 g satu meter). Dalam lubang tanaman hendaklah  benih,  akar ditutup dengan bumi.

Pra-campuran atas dan bawah lapisan bumi. Untuk menjadi lebih rapuh tanah, anda boleh menambah daun atau habuk papan reput. Kemudian pokok disiram. Aprikottak berat loji,  tidak memerlukan banyak kelembapan. Air adalah perlu hanya dalam pengairan podkronovym kemarau.

Tidak seperti tanaman lain, (  ,  ,  ,  ,  ,  ,  .) Siapakah yang diamalkan podzimny menyiram air jatuh lewat aprikot tidak disyorkan, kerana ia boleh ditangguhkan musim yang semakin meningkat, mengakibatkan tercetusnya cuaca sejuk pokok akan kekal bersama neopavshimi daun, yang akan membawa kepada pembekuan kilang.  Pada tahun-tahun pertama selepas mulsa penanaman, dengan jerami atau rumput kering aprikot.  Mineral atau baja organik digunakan bagi pokok yang lemah atau berpenyakit.

Dalam hal ini, mereka diberi makan tiga kali pada musim yang semakin meningkat: baja nitrogen pada awal Jun, awal Julai  campuran nitrogen dan fosforus dalam kalium Ogos. Tidak semua pekebun bersetuju bahawa aprikot memerlukan pakaian tambahan. Mereka percaya baja yang boleh merosakkan pokok, dan hanya apabila mencapai umur sepuluh aprikot boleh makan terutamanya  baja organik.

Tanaman aprikot penjagaan yang betul adalah penting untuk tumbuhan yang akan meningkatkan aprikot dari 2 m.  The pemangkasan pokok pertama menghasilkan pada ketinggian 90 cm  Sisa di sebuah cawangan sudut akut dipangkas di awal musim panas.

Kira-kira separuh, kadang-kadang lebih, memendekkan pucuk kuat di hujung dahan, dan lemah selama kira-kira satu perempat daripada panjang mereka.  Lindungi dari fros aprikot Walaupun pelbagai jenis aprikot agak beku, musim sejuk, akar kolar podoprevaetsya tumbuh-tumbuhan, dan dengan itu boleh vymerznut dan mati.

Anda boleh menyimpan pokok, jika bermula dari pertengahan Februari akan spade salji dari batang untuk jarak 1.5 m. Ia juga dinasihatkan supaya mengambil langkah-langkah pencegahan lain: whitewashing batang-batang, pemasangan perlindungan teduhan bahan legap pada 1 m dari pokok itu pada kemuncak cawangan aktif.  Di kawasan-kawasan di mana suhu diturunkan banyak lagi, atau di kawasan tanah rendah, di mana sering beku yang berpanjangan,  membesar terbantut jenis aprikot.

Untuk melakukan ini anda memerlukan rangka kayu, yang dengan bermulanya musim luruh frosts kualiti pelekat dengan bungkus plastik. Dengan salji first jatuh daripada filem itu diletakkan di atas pelbagai bahan yang dilindungi jerami, habuk papan, mineral penebat domestik. Baru-baru ini perlu segera kerana dua sebab: pertama, untuk pemanasan tumbuhan, dan kedua, untuk melindunginya daripada tikus.  Pada musim bunga bahan terlindung boleh dikeluarkan, meninggalkan filem.  Ia perlu dibuang hanya untuk pendebungaan bunga oleh lebah.

Selepas ancaman fros telah berlalu, filem itu boleh dikeluarkan sepenuhnya.

Related Posts:
  1. Lemon
  2. Orange Juice
  3. Peach

  

jenis aprikot, aprikot

© Copyright pic.ertk.info
Fakta menarik tentang oren, lemon, pic, aprikot dan buah-buahan lain.