Oren dan buah-buahan

  

Schizandra Cina aprikot asid sitrik buah aprikot buah quince japonica jenis aprikot jus lemon jus oren lemon limau loquat magnolia Cina medlar mentega pic minyak isirong aprikot minyak oren oren oren minyak pemakanan oren oren pic quince quince buah-buahan serai wanita mengandung

Apricot di Crimea

(Muscat, badam, PEACH)  Dalam Crimea, di bawah jenama umum bahawa oleh semua tanda-tanda, serupa dengan jenis lama Eropah yang Breda. Atas dasar ini, atlas buah Grebnitskogo untuk menggambarkan jenis Breda adalah nama nanas sebagai sinonim dengan. Malah, pelbagai nanas, biasa di Crimea, mempunyai sedikit perbezaan dalam ciri-ciri janin dan tidak boleh dikenal pasti dengan pelbagai Breda.

Banyak dekat dengan bentuk Crimean varieti nanas: Peach, Alberzh de Tours, Pala, Almond, Nafsu, IME-kschiesya dalam koleksi berdiri Nikita Taman Botani dan spesis berkaitan Eropah kumpulan lama dipanggil Alberzh. Mereka berbeza pada set berikut bersama ciri-ciri: berwarna buah-buahan berwarna kuning, tanpa merah merah disebut; padat pubescent baldu, kulit aromatik dan terang kuning-oren daging, dengan tertentu aroma kuat, menyenangkan nanas, masak tidak sekata dan hal bertele-tele pokok plodovna, ada masak tidak sekata pulpa buah, kecenderungan untuk buah-buahan dan osypaemosti kecenderungan untuk menjadi pucat apabila matang, terutamanya jika tiada pengairan.

The pembiakan benih dalam keadaan normal jenis nanas adalah tetap dan bukan pas satu set ciri-ciri tertentu kepada anak-anak kumpulan.  Dalam hal ini, adalah mudah untuk menjelaskan kehadiran dalam budaya negara-negara yang berlainan, beberapa dekat dengan satu sama lain membentuk kumpulan yang menerima dalam beberapa kes nama varietal berbeza, yang akan kurang bijak untuk menggabungkan sinonim bagi mana-mana satu daripada nama-nama ini.

Ada kemungkinan bahawa Nikita Taman Botani, yang ada dalam koleksi ahli pelbagai Alberzh kumpulan diuji sejak 1817 dan dibesarkan di kennels sejak 1821, adalah introduktorom utama seperti ini di Crimea dan di kawasan yang lebih selatan Eropah USSR, di mana hasil daripada benih disemai terdapat pelbagai spesis baru ini (nanas, Tsuryupinsky, dll).  Selain Crimea, pelbagai yang terdapat di Odessa, Nikolaev, wilayah Dnepropetrovsk dan Kaukasus Utara.

Di Ukraine, dia tidak lagi dipanggil Peach, nanas dipanggil di sana, menurut Shablovsky Exabytes jenis Auvergne.  Pokok Nanas mempunyai pengenalan yang agak awal untuk musim berbuah itu (3-4 tahun), tak berat dari segi budaya, bunga agak lewat, ketabahan dan hasil yang tinggi secara teratur. Dalam meningkatkan dan selatan Crimea Ukraine-tahun beku sedikit aktif hanya semasa musim sejuk sejuk.

Berbunga Nanas bermula 1-2 hari lewat daripada gred-cheeked, atau serentak dengan itu. Dari segi ketahanan kepada penyakit kulat adalah lebih tinggi daripada nanas cheeked, menderita lebih kurang dari dia sebagai tempat, dan dari monilii.  Gred samoplodny dan buah-buahan denda di ladang monosort.  Buah mula masak dalam 5-6 hari selepas permulaan masak merah dan masak tidak sekata, selama hampir dua minggu.

Apabila buah masak sepenuhnya pada pokok itu cenderung untuk menjadi pucat, mudah runtuh, terutama apabila kekurangan lembapan di dalam tanah. Sehubungan dengan tanaman ini telah menembak beberapa hari sebelum buah masak sepenuhnya, dengan beberapa helah untuk mendapatkan hasil maksimum produk yang boleh dipasarkan.

Buah mempunyai penampilan yang menarik dan rasa yang baik dan kualiti teknologi, berbeza kemanisan harmoni dan sochetanpem keasidan dan aroma yang kuat menyenangkan nanas, terima kasih kepada yang tegang ini dan telah dipanggil.  Sebelum ke peringkat kematangan teknikal buah ini baik pengangkutan dan penyimpanan, pendapatan anggaran yang baik ka-chestye jadual gred industri. Terutama sangat berharga buah nanas pengetinan.

A harta berharga kelas juga kemudian matang berbanding gred perindustrian utama merah-cheeked, yang membolehkan untuk memanjangkan musim baru buah aprikot dan tempoh tanaman.  Kelemahan macam, memaksa untuk melihat beliau sebagai pengganti yang lain pada masa yang sama matang pelbagai, adalah, seperti yang telah ditunjukkan, masak tidak sekata, dan kecenderungan mereka untuk memecahkan, kelembapan terutama yang rendah dan kekurangan pengairan tanah.

Masukkan pelbagai taraf sebagai spesies utama di Crimea, selatan Ukraine, di Dagestan Autonomi Sosialis Soviet Republic, Grozny rantau dan Ossetia ASSR. Adalah disyorkan untuk ujian pengeluaran yang luas dan di bahagian-bahagian lain di selatan USSR.  Pokok yang kuat, mencapai purata, secara meluas tersebar, ketebalan sederhana, mahkota. Pucuk Tahunan di bawah purata ketebalan dan panjang, melengkung sedikit, bawah zaitun, coklat di atas. Lenticels banyak, besar, terang dan jelas.

Daun adalah sederhana, acuminate-ovate, dengan peralihan yang agak beransur-ansur untuk gigi, telanjang, dengan berjambul kecil bulu di penjuru saraf di bawah, bodoh, bergigi, bergerigi di pinggir plat, kotor hijau di bawah di atas dan putih-hijau. Petiole agak panjang (35-45 mm), sederhana tebal, ungu-merah, gelap pada alur, dengan 1-2, jarang sekali dengan 3 kelenjar kecil berhampiran pangkal helaian. Mempunyai bunga yang sederhana (27-29 mm), putih, bulat kelopak, sedikit cekung, dengan urat merah jambu pucat.

Buah bersaiz sederhana atau lebih besar (42x45x40 mm, berat purata 45-50 g), bulat atau bulat bujur-, sedikit tenggelam dan condong kepada sebelah punggung dari puncak, lebih kurang mampat sisi, dengan lebih luas berkenaan dgn perut jahitan yang membahagikan buah kepada dua, bahagian selalunya tidak sama rata. Permukaan sedikit beralun, matte kulit nipis, baldu dengan proses menjadi remaja yang tebal, indah Warna kekuning-kuning, kadang-kadang dengan oren kemerahan a malap atau tan.

Kuning daging, agak lembut, sederhana berair, dengan kombinasi yang harmoni asid dan gula, sangat aromatik, rasa sangat baik, dengan overripeness pokok menjadi sedikit serbuk, batu itu juga dipisahkan. Batu sederhana (25h22h X10, 5 mm purata berat 2,3 g,) adalah 4.7% daripada berat buah, bulat-ovate, rata di sisi (I.Apricot di Crimea t - 1.9). Jahitan perut purata lebar (7,6-8 mm), tulang rusuk pusat tajam dan tinggi, sisi-hampir rata, yang jahitan punggung ditutup. Permukaan kasar sedikit, warna perang.

Benih manis. Sederhana kematangan kemudian (di Crimea pada pertengahan bulan Julai), kemudian merah yang dihadapi untuk 5-6 hari.  Ciri-ciri ciri kelas, yang membezakan ia dari kumpulan merah yang dihadapi: kuning, hampir monokromatik (merah ada) pewarna buah, yang ketinggalan dalam kematangan dan kehadiran warna lampu hijau pada warna kulit di bahagian punggung peringkat kematangan teknikal buah, sangat lembut baldu proses menjadi remaja dan kuat aromaticity kulit buah.

Related Posts:
  1. orange
  2. Lemon

  

buah aprikot, pic, aprikot

© Copyright pic.ertk.info
Fakta menarik tentang oren, lemon, pic, aprikot dan buah-buahan lain.