Oren dan buah-buahan

  

Schizandra Cina aprikot asid sitrik buah aprikot buah quince japonica jenis aprikot jus lemon jus oren lemon limau loquat magnolia Cina medlar mentega pic minyak isirong aprikot minyak oren oren oren minyak pemakanan oren oren pic quince quince buah-buahan serai wanita mengandung

Apricot moniliya penyakit

Apa yang berlaku kepada kami aprikot? Sudah akhir Mei dan pokok adalah hitam, tanpa daun, seperti selepas kebakaran.    Untuk jawapan kepada SG ditanya pakar dari Kesatuan Sevastopol syarikat berkebun.   Selama beberapa tahun kebun mengadu Crimea kepada masalah ini. Cuaca sejuk pada musim bunga tidak ada kena mengena dengannya.Apricot - penyakit moniliya Semua kerana sebuah moniliya penyakit yang sangat berbahaya. Kulat patogen parasit yang suka aprikot dan ceri.

Penyakit ini menyatakan dirinya dalam dua bentuk dalam bentuk sulfur dan membakar monilialnogo buah reput.  Kelopak berubah coklat dan kering, maka kering daun, ranting dan pucuk muda buah-buahan. Dalam keretakan kulit. Pokok seolah-olah dibakar oleh api, maka nama monilialny terbakar. Apricot - penyakit moniliya

reput Grey berlaku apabila sudah ada di luar. Pada mulanya, mereka kelihatan tompok coklat kecil, yang secara beransur-ansur meliputi keseluruhan buah, membentuk satu set bergabung dengan abu kelabu spora dari kulat pad. Lama kelamaan, melayukan buah-buahan, kering, sampah atau sebahagiannya masih berada di atas pokok itu, sumber jangkitan untuk tahun depan.  Moniliya biasanya sangat maju dalam cuaca basah sejuk.

Dengan kelembapan yang tinggi dan suhu 10-11C dan ke bawah jisim spora yang dihasilkan, yang terbang di taman. Dan jika semasa hujan batu fogs dan bunga adalah, penyakit ini boleh memusnahkan seluruh tanaman. Apa yang kita sedang menyaksikan sejak kebelakangan ini.  Perlindungan tanaman mungkin terdorong untuk mengurangkan semua pokok tidak berbuah dan tumbuhan yang baru.

Tetapi pokok tidak perlu dipotong, trim dan meremajakan cawangan rangka kayu 4-5 tahun. Pertumbuhan baru biasanya bebas daripada penyakit.  Untuk memenangi moniliyu, anda perlu memotong dan membakar cawangan dijangkiti sejurus selepas berbunga, apabila mahkota mereka jelas kelihatan. Seksyen lebih daripada 2 cm semestinya padang taman kabur atau cat minyak.Apricot - penyakit moniliya Pada musim luruh lewat atau awal musim bunga, membuang dan memusnahkan buah-buahan mumia, reput buah-buahan terjejas monilialnoy.

Sepenuhnya menghilangkan kulat itu mungkin hanya dalam dua kes: jika musim sejuk sejuk sekurang-kurangnya sehari akan mengurangkan 21s pada syarat-syarat terma parasit itu mati sepenuhnya. Atau tumbuh di tapak adalah tahan moniliozu jenis aprikot: nanas Tsyurupynsk awal dan Melitopol.

  

jenis aprikot, aprikot

© Copyright pic.ertk.info
Fakta menarik tentang oren, lemon, pic, aprikot dan buah-buahan lain.