Oren dan buah-buahan

  

Schizandra Cina aprikot asid sitrik buah aprikot buah quince japonica jenis aprikot jus lemon jus oren lemon limau loquat magnolia Cina medlar mentega pic minyak isirong aprikot minyak oren oren oren minyak pemakanan oren oren pic quince quince buah-buahan serai wanita mengandung

Gred makan aprikot pengetinan dan suhofruktovye

ditanam terutamanya di kawasan selatan, biasanya ripens pada bulan Jun dan Julai. Tempoh masak dan menuai 20-25 hari.  B aprikot mengandungi: gula (purata daripada 7 - 11% dalam beberapa gred - sehingga 22%), karotena mineral garam (provitamin A, 2 mg%), asid organik, pektin, dan bahan-bahan aromatik, (kalium, kalsium, fosforus).

Pada suhu bilik, aprikot disimpan sehingga 3-5 hari, dan di dalam peti sejuk (kira-kira 0 °) - sehingga 2-3 minggu. Buah-buahan, yang direka untuk menyimpan, mengumpul 3-5 hari untuk menyiapkan rongga ¬ pandangan. Dalam jenis yang paling popular berat buah-buahan berbeza-beza 15-60 gram, bahagian tulang antara 6 hingga 10% mengikut berat janin. Kernel aprikot ¬ tocang boleh digunakan selain daripada badam manis.  Menurut aprikot tujuan dibahagikan kepada jenis makan, pengetinan dan suhofruktovye (untuk pengeringan).

Makan pelbagai aprikot"merah", "nanas", "Ahror", "Merah Partisan," "shalah" dan sebagainya - digunakan terutamanya dalam bentuk segar. Juga baik untuk membuat sos dan beku.  Kelas Canning - "Alexander yang terawal," "nanas", "merah", "Merah Partisan," "Hungary", "shalah", "shindohlan" dan lain-lain - pergi untuk mendapatkan rawatan di compotes dan kesesakan.  Gred Suhofruktovye - "ambal", "Ahror", "Arzomi", "geogdzhanabad", "Cadoux Hur-Mai", dll

aprikot kering - aprikot kering (buah-buahan keseluruhan dengan benih), aprikot (separuh berbintik-Tompok) dan kaisa (buah-buahan keseluruhan dengan lubang timbul) yang mengandungi 50% gula, merupakan produk makanan yang berharga.  Polukulturnye bentuk meluas aprikot, dipanggil zherdelyami. Dari kultivar yang berbeza buah-buahan yang lebih kecil, kandungan gula yang rendah dan daging yang kukuh. Opinions untuk ketahanan yang tinggi untuk fros, satu hasil yang baik tahunan.

Zherdeli digunakan terutamanya untuk memasak, buah-buahan rebus, kesesakan, dan pengeringan.

Related Posts:
  1. Orange

  

Varieti daripada aprikot

© Copyright pic.ertk.info
Fakta menarik tentang oren, lemon, pic, aprikot dan buah-buahan lain.