Oren dan buah-buahan

  

Schizandra Cina aprikot asid sitrik buah aprikot buah quince japonica jenis aprikot jus lemon jus oren lemon limau loquat magnolia Cina medlar mentega pic minyak isirong aprikot minyak oren oren oren minyak pemakanan oren oren pic quince quince buah-buahan serai wanita mengandung

Potong aprikot

Sesuatu yang menarik di sini pertikaian lebih merapikan dibaca tertakluk tertutup. Tetapi tengah di tengah-tengah.  Kita memotong aprikot dua kali. Pada musim bunga dan musim panas.  Musim luruh atau musim sejuk (apabila suhu beku yang mungkin dalam teori) tidak boleh terputus. Dalam luka mencantas luruh tidak sembuh sehingga musim bunga kerana tiada aliran getah (saya panggil peredaran), tetapi bahagian mudah terdedah kepada kerosakan (seri selari dengan manusia).

Dalam pemangkasan musim sejuk suhu rendah menghalang reput, tetapi memotong lebih kuat dalam beku - ada nekrosis. Zarostaet Rana buruk pada musim bunga. Sekali lagi, meningkatkan kemungkinan reput. Semua di atas merujuk kepada keping dalam gelanggang untuk ranting d2sm dan banyak lagi. Jika ini adalah ranting kecil, maka hanya tempat lebih mati dipotong.

Jadi kontra untuk mencantas ranting tidak tonekih. File kebun peribadi.  Semua kita memotong batu itu dua kali. Satu masa dahulu saya membeli sebuah buku Inggeris pada pemangkasan dan mengambil idea dari sana.

Kami telah membangunkan dan menyesuaikan diri mereka.  1. Pemangkasan Spring. Potong dari cawangan tebal, geseran razrulivaem, secara umumnya semua yang tidak dapat dilihat pada musim panas dengan daun. Dan orang-orang cawangan dipendekkan, kucing. meningkat selepas pemangkasan musim panas, dalam toleransi. Pokok itu perlu berkadaran.  2. Pemangkasan pada musim panas.

Ceri dan plum dipotong memendekkan tahun ini meningkat pada separuh, dengan aphids. Jadi, di peringkat global kami bergelut dengan aphids. Pada satu lagi ia tidak dimusnahkan. Kemudian anda boleh melihat semula pertumbuhan. Tidak seperti aktif seperti dalam aprikot. Tanaman aprikot berdasarkan fakta bahawa mereka mempunyai dua gelombang pertumbuhan.

, Spring - tumbuh pertumbuhan, yang kira-kira 2 / 3 hanya daun, dan kemudian meletakkan putik bunga. Musim panas akan datang, apabila buah-buahan tumbuh di tempat dalam tempoh matang yang bermula  meningkatkan - hingga 15 sprigs 30cm sepenuhnya ditampal dengan tunas bunga. Ini kemudiannya cawangan di musim bunga Troshkov mekar.

Dari pertengahan JUN-Jul meletakkan kambing dan pertumbuhan memendekkan tahun ini, meninggalkan 3-7 tunas dengan daun (5-20cm). Jika kita tidak mahu cawangan ini panjang, potong segala keuntungan, malah menangkap cawangan lama ke garpu. Buah-buahan tidak menyesal. Secara umum, panjang cawangan di landasan pokok semua (salji tahun ini mengesahkan bahawa ia melakukan kanan). Batang 20-30cm di lokasi yang sesuai jangan sentuh atau memendekkan kurang.

Selepas seminggu atau dua atas 2 4pochek terdapat pertumbuhan baru. Peningkatan ini adalah sangat menarik. Keseluruhan ditampal dengan tiga tunas - dua bunga sisi, yang autonomi pusat. Pertumbuhan ringkas tahun ini, kita tidak dipendekkan berbunga lebih awal, pertumbuhan menengah kemudian. Terbentang semasa berbunga.

Anda akan melihat seseorang anda bernasib baik kerana terlepas dari fros.  Kekurangan penanaman dua kali setahun - jika tiada mengganggu buah sehinggakan cawangan kelihatan seperti buckthorn. Pada akhir Mei-awal bulan Jun, mengambil baldi buah-buahan dan menipis ke antara buah-buahan sekurang-kurangnya 5cm. Jika macrocarpa aprikot 8-10cm.

Dicuba untuk menerangkan ia ringkas dan mudah.  Entah bagaimana beku aprikot, Selepas defrosting, mereka benar-benar tidak manis - masam! Kami elektrosushilka, seperti ia super!

Related Posts:
  1. jus lemon
  2. Orange

  

Aprikot

© Copyright pic.ertk.info
Fakta menarik tentang oren, lemon, pic, aprikot dan buah-buahan lain.