Oren dan buah-buahan

  

Schizandra Cina aprikot asid sitrik buah aprikot buah quince japonica jenis aprikot jus lemon jus oren lemon limau loquat magnolia Cina medlar mentega pic minyak isirong aprikot minyak oren oren oren minyak pemakanan oren oren pic quince quince buah-buahan serai wanita mengandung

Terbalik pai aprikot

Telah datang musim panas dan datang di pasaran adalah kegemaran saya aprikot! Walau bagaimanapun, mereka masih tidak enak, dan kadang-kadang hijau, tetapi kerana keinginan adalah terlalu kuat, ia adalah masa untuk membeli sedikit aprikot dan menjadikan mereka terbalik kek!  Ini pai-shifter dipanggil Tateno (atau Tatina).  Seperti semua resepi tertulis, Tateno mempunyai legenda sendiri (tetapi ia mungkin menjadi sejarah yang benar dan asal).

Wanita pastri Perancis bernama Stephanie Tateno sekali berlari dan merosakkan tindakan poslezhovatelnost apabila membakar kek. Hasilnya adalah sejenis kek terbalik yang mencatat sejarah di bawah nama Stephanie!  St ™ phanie TATIN Klasik Tateno dibuat dengan epal, tetapi bukan epal, anda boleh menggunakan mana-mana hampir buah-buahan atau sayur-sayuran.  Pada bahagian yang tepat, saya tidak menuntut, kerana prinsip utama! :-)  Menyediakan asas!  Untuk mula membuat pastri biasa.

Saya menggunakan kira-kira perkadaran: 225 g tepung 90 g mentega (mentega harus dari dalam freezer), 1 telur, beberapa sudu air sejuk.  Apa-apa amaun doh cukup untuk dua tin kecil atau seseorang individu yang besar.  Ramuan dalam pemproses makanan untuk cop (10-15 saat kerja), untuk membentuk bola (lama menguli tidak perlu!), Kemas melancarkan (lebih mudah untuk melakukan ia kertas gula-gula ditaburkan dengan tepung), dimasukkan ke dalam peti sejuk selama setengah jam ( kertas dengan adunan boleh digulung ke dalam senarai untuk kemudahan)

untuk menyorot (dalam bentuk) mengisi beberapa (5) sudu gula, tuangkan sedikit air. Menyimpan haba yang agak tinggi (kira-kira 5 minit), kacau sekali-sekala hingga gula belum karamelizuetsya (untuk warna coklat)  Matikan api, tunggu sehingga karamel berhenti mendidih menggelegak dan (beberapa minit). Letakkan karamel di bahagian aprikot (sebelah rata ke bawah) untuk mengisi ruang yang masih dicincang halus aprikot.

Dari bulatan dipotong ujian dengan diameter lebih besar sedikit daripada bentuk kita, tutup atas aprikot, pinggir selekoh. Beberapa kali ringan poket dengan garfu doh.  Hantar borang ke dalam ketuhar, dipanaskan hingga 180 darjah, minit, 35-40. Jika ada gril di atas, kemudian ia selama 10 minit, adunan cepat perangan.  Keluarkan dari oven, segera berpaling (tidak dibekukan untuk karamel dan kemudian terpaksa mengoyakkan pai pada borang) jika terdapat lebihan sirap, maka ia longkang, dan pai di atas meja!

Anda boleh makan seperti panas dan sejuk!  Sangat, sangat lazat!

Related Posts:
  1. Bilik limau
  2. untuk perisa, jus lemon

  

aprikot

© Copyright pic.ertk.info
Fakta menarik tentang oren, lemon, pic, aprikot dan buah-buahan lain.