Oren dan buah-buahan

  

Asid sitrik pembukaan

Sitrat asid ditemui oleh ahli kimia Perancis Scheele dalam 1784. Sehingga 30-an abad ke-20, ia dihasilkan dari buah-buahan sitrus.Sitrat asid - Pembukaan Pada tahun 1933 di Czechoslovakia, dan pada tahun 1935 di Leningrad, telah dianjurkan oleh pengeluaran kami limau asid daripada gula oleh biokimia sintesis oleh yis. Pada masa ini, asid sitrik diekstrak dari bit ceng.  Eropah tambahan kodifikasi digital dianugerahkan limau indeks asid E330.

Fungsi, bahan ini adalah pengawal keasidan dan antioksidan, ia juga meningkatkan kesan antioksidan, seperti asid askorbik.Sitrat asidSalah satu yang paling fleksibel berbanding dengan asid makanan lain, mempunyai rasa masam manis dan sangat popular dalam industri makanan dan perubatan.  Banyak sitrat asid dalam buah-buahan, sayur-sayuran dan buah beri, buah-buahan terutama jeruk, buah delima, currant.

Ia mengaktifkan rembesan jus gastrik, selepas yang meningkatkan selera makan dan makanan yang lebih baik dicerna.  Resipi dengan asid sitrik adalah gula manisan (gula-gula,  ,  ,  , Mousses), minuman (alkohol dan lembut), di mana beliau memainkan peranan acidulant dan rasa penambah. Ia mesti agak sedikit. Sebagai contoh, hanya setengah peratus daripada gula-gula adalah asid sitrik.

Resipi beberapa produk dalam tin juga termasuk penggunaannya sebagai pengawet E330 adalah pengganti yang baik untuk lebih berbahaya dan cuka. Dalam industri minyak dan lemak, asid sitrik menghalang bau anyir lemak daripada makanan, marjerin dan mentega.  Di samping itu, asid ini adalah ahli kosmetik: losyen, pelembap, krim, syampu, topeng, fixatives rambut, dll Di sini ia menuntut sebagai pengawal selia dari keseimbangan pH.

Sediakan pemuliharaan dan berasid dengan rumah asid sitrik!

Related Posts:
  1. medlar

  

asid sitrik, limau

© Copyright pic.ertk.info
Fakta menarik tentang oren, lemon, pic, aprikot dan buah-buahan lain.