Oren dan buah-buahan

  

Makanan asid sitrik

Makanan Lemon asidadalah serbuk hablur putih, biasanya digunakan dalam industri makanan dan konfeksi sebagai bahan tambahan makanan, pengatur keasidan dan pengawet.Makanan asid sitrik Terkandung dalam hampir semua pengetinan dan konfeksi, buah-buahan dan jus sayur-sayuran, minuman jus. Populariti sedemikian sitrat asid kerana rasa ringan dan menyenangkan, dan juga kerana banyak ciri-ciri berguna.

Jadi, yang menjadi elemen perlu seseorang yang terkandung di dalam buah beri yang paling, buah-buahan dan sayur-sayuran, Lemon asid meningkatkan rembesan jus perut, selera makan meningkat dan memainkan peranan penting dalam metabolisme. Sitrat asid digunakan dalam banyak industri lain. Dalam industri minyak melalui penggunaan asid sitrik ketara mengurangkan kebarangkalian mentega lemak, tengik dan marjerin.

Dalam asid sitrik farmaseutikal yang digunakan sebagai komponen ubat banyak. Akhirnya, dalam pengeluaran asid sitrik digunakan kosmetik sebagai keasidan pengatur, menjadi ahli krim, syampu, losyen, dan lain-lain ramuan persediaan kosmetik.

Related Posts:
  1. oren diet
  2. sifat-sifat lemon, lemon jus

  

asid sitrik, limau

© Copyright pic.ertk.info
Fakta menarik tentang oren, lemon, pic, aprikot dan buah-buahan lain.