Oren dan buah-buahan

  

Bagaimana untuk mengembangkan lemon di rumah?

Bilik pokok limau dengan keras daun hijau muda. Bunga putih dan mempunyai aroma yang menyenangkan. Tempat lemon dalam persekitaran tertutup boleh di mana-mana tingkap, termasuk di utara.

Pokok berbuah boleh ditanam dari biji, ditanam mereka selepas pembuangan janin, dan selepas 2-3 minggu akan ada pucuk.  Kelainan tertutup adalah yang terbaik "baru Georgia", "Meier", "Pavlovsky".Bagaimana untuk berkembang limau di rumah? Antara lemon bilik berukuran terlalu kecil harus diperhatikan jenis "Genoa" dan "Eureka." Juga tidak gred buruk "Ural", "Kursk", "Maikop". Yang terakhir ini menonjol produktiviti yang paling. Untuk tinggi adalah yang telah disebutkan "Georgia baru" dan "Nizhny Novgorod" dan "Lisbon".

Sesetengah jenis mempunyai asal-usul hibrid. Mereka ini disifatkan oleh berbuah awal, berbunga banyak, yang perlu dikawal dengan memecahkan beberapa masih gagal untuk membuka tunas. Untuk jenis hibrid termasuk "Meyer" dan "Ponderoza."  Tempat lemon dalam persekitaran tertutup boleh di mana-mana tingkap, termasuk di utara.

Pokok berbuah boleh ditanam dari biji, ditanam mereka selepas pembuangan janin, dan selepas 2-3 minggu akan ada pucuk. Ini lemon akan membuahkan hasil hanya selepas 8 tahun, kadang-kadang walaupun terpaksa menunggu 20-30 tahun, dengan Lemon memerlukan pematuhan syarat-syarat penanaman pertanian.  Untuk cepat mendapat daripada Lemon berfaedah, ia perlu menanam, yang mahkota benih, yang telah mencapai usia satu tahun buah pinggang bergabung atau memotong pokok telah mula membuahkan hasil.

Dalam kes ini, berbunga bermula dalam 2-3 tahun, kemudian anda boleh meninggalkan buah-buahan, prinsip-prinsip berikut: 10-15 daun matang - satu ovari.  Satu lagi cara yang berkesan - untuk keratan tumbuhan. Ia boleh dibeli di taman-taman botanikal atau dari kebun amatur. Harus diingat bahawa keadaan semakin memotong harus sehampir mungkin kepada syarat-syarat di mana anda mahu berkembang limau.

Usia memotong hendaklah sekurang-kurangnya setahun, dan memotong harus mempunyai sekurang-kurangnya helaian 3-4.  Rasuah untuk merawat faktor pertumbuhan akar dan kemudian ditanam dalam pasir sungai lembab yang bersih dan penutup balang. Letakkan di tempat yang terang, tetapi ingat bahawa ia tidak seharusnya dipengaruhi oleh cahaya matahari langsung.

Kira-kira sebulan kemudian di Lemon membangunkan sistem akar. Selepas itu, memotong boleh dipindahkan ke dalam kapasiti yang lebih luas dan menjadikan udara terbuka.  Tempat terbaik di dalam bilik untuk pokok itu - ambang tingkap.

Tetapi pada musim sejuk, hipotermia boleh akar sistem, mengganggu fungsi normal proses metabolik dalam tumbuh-tumbuhan. Khususnya, menghalang pergerakan air dari akar ke daun. Walau bagaimanapun, masalah ini mudah alih, anda hanya balut tong dengan Lemon bahan penebat atau diletakkan di bawah buih bawah.

Perhatian khusus berkembang Lemon di rumah perlu diberi baja teknik.Bagaimana untuk berkembang limau di rumah? Tidak perlu, supaya pokok itu telah berkembang secepat baja berlebihan mungkin. Jadi anda hanya merosakkan tumbuhan.  Makanan sengit Lemon perlu pada musim bunga, apabila terdapat pertumbuhan dinamik khususnya, dan mereka memerlukan sumber tambahan untuk mengumpul nutrien untuk berbuah masa depan.

Pada musim sejuk, had minimum untuk baja. Baja dimasukkan ke dalam larutan berair yang mengandungi 5 g nitrat fosfat, kalium dalam 1 liter air.  Sebagai pakaian, anda boleh menggunakan serpihan kayu dan abu, serta baja kimia mengandungi nitrogen, yang merupakan salah satu elemen utama yang diperlukan untuk perkembangan normal.

Baja K boleh menambah beberapa gram zink tembaga, serta unsur surih juga penting bagi tumbuhan.

  

limau

© Copyright pic.ertk.info
Fakta menarik tentang oren, lemon, pic, aprikot dan buah-buahan lain.