Oren dan buah-buahan

  

Ciriciri terapeutik limau

Lemon. Membantu penyembuhan sifat-sifat, lemon. Jus lemon. áTerdapat kira-kira 30 jenis lemon, yang diwujudkan atas dasar puluhan hibrid. Bahan mentah perubatan kulit ábuah limau tanpa pengelupasan. áBau ciri minyak pati limau adalah disebabkan oleh kehadiran di bahagian-bahagian yang berbeza dari kilang.

Sekuriti Hartanah Lemon dikenali untuk sekurang-kurangnya 300 tahun. Pliny mendakwa bahawa álimau - penawar yang sempurna. Menurut cerita Atheneum itu, penjenayah dihukum mati Klsarkom zalim melalui gigitan ular, diselamatkan hanya kerana mereka dimakan sebelum pelaksanaan álimau áááásebagai penawar. áPada abad ke XI di China menggunakan beberapa resipi dengan preskripsi dari lemon, yang dianggap manfaat terapeutik amalan perubatan di luka, penyakit paru-paru, skurvi.

Pakar perubatan Ibn Sina yang terkenal menggunakan jus lemon sebagai alat yang kuat, berguna terhadap jantung demam. áBeliau juga mengesyorkan bahawa Lemon dengan penyakit kuning dan memberikan mengandung untuk pencernaan mudah dan terhadap muntah-muntah. áPada akhir abad XVIII, jus limau digunakan sebagai antirheumatic.

Pada tahun 1919, Levine nota dalam buku yang penting keberkesanan dalam merawat beberapa kes radang mulut limau, lidah, sebagai lapuk dan khusus, sementara, sebagai rawatan raksa untuk apa-apa yang tidak dilaksanakan. áTetapi beliau menambah bahawa bahan kimia sitrat asid tidak menunjukkan apa-apa kesan, seperti jus lemon sebenar.

Vine berkata kesan yang baik dalam merawat gout dengan jus lemon. áDicatatkan oleh doktor beberapa kesan berfaedah jus lemon dalam kes-kes kronik yang teruk, demam paya, adalah disyorkan untuk demam ubah Itali kaum ubat - ámerebus dari lemon. áJuga, doktor menggunakan pengenalan jus lemon segar pada hidung dengan epistaxis. áPenerimaan teh hitam dengan lemon dan madu, amaran anda batuk.

Perubatan Rakyat: Buah bentuk segar dan diproses limau (jem, sirap, jus, jem, dll) digunakan secara meluas dalam penyakit perut (gastritis dengan keasidan rendah), penyakit hati (gastrik, hepatitis kronik) dan biliary, saluran (cholecystitis akut dan kronik, batu karang), buah pinggang (ginjal penyakit batu, nephrosis kronik, nefritis, cystitis, dll), dengan sakit sendi dan otot (gout, penyakit sendi, radiculitis, myositis, neuralgia dari pelbagai etiologi, dll) sebagai agen haemostatic dalam hidung, pendarahan perut, gusi berdarah, dan organ-organ lain, serta antipiretik, anti-radang dan tonik, dengan pelbagai penyakit berjangkit (tonsillitis, radang paru-paru, batuk kering, tipus, demam kuning berjangkit, dll) . áLemon digunakan dalam amalan obstetrik untuk mencegah vena varikos dan muntah di toksikosis mengandung.

Perubatan moden menggunakan lemon untuk pencegahan dan rawatan penyakit yang dikaitkan dengan kekurangan vitamin atau gipoavitaminozami terutamanya vitamin C dan Psifat-sifat terapeutik limau ini vitamin mempunyai signifikan anti-radang ( meningkatkan rintangan vaskular kapilari), bersifat penolak bisa, anti-sklerotik dan meningkatkan tindak balas imunisasi biologi. áOleh itu, kami mencadangkan limau sebagai ejen diet-terapeutik dengan mabuk yang dikaitkan dengan pelbagai penyakit berjangkit, penyakit, rawatan pembedahan untuk meningkatkan mekanisme pertahanan tubuh dan rawatan penyakit inflamasi, mencegah aterosklerosis.

Lemon digunakan secara meluas dalam bentuk segar, terutama dengan teh, kopi dan brandy. áááDisediakan dari buah memelihara, sirap, jem,, jeli, gula-gula dan air buah-buahan. Rasa masam dan aroma menyenangkan menyediakan banyak kegunaan dalam masakan mereka dalam pembuatan pelbagai hidangan. áBilangan terbesar minyak pati termasuk lapisan luar kulit - semangat.

Ia digunakan segar atau kering. Semangat dicincang halus menggunakan untuk perasa pelbagai jenis hidangan. áLemon minyak pati limau dan alkohol digunakan dalam farmasi untuk meningkatkan rasa dan bau ubat.

Dari komposisi minyak pati citral terpencil, yang dalam bentuk penyelesaian 1-3% alkohol digunakan untuk merawat hipertensi. áSumber: "Ensiklopedia Tumbuhan Makanan Perubatan╗

  

sifat wanita, mengandung lemon, untuk perasa, jus limau

© Copyright pic.ertk.info
Fakta menarik tentang oren, lemon, pic, aprikot dan buah-buahan lain.