Oren dan buah-buahan

  

Lemon

Keluarga rue.  Evergreen. Jongkong sepanjang tahun beberapa           kali. Bunga untuk bau.

Bright buah-buahan berwarna kuning yang terbentuk terutamanya oleh           cawangan tidak kurang daripada perintah keempat. Buah-buahan yang dihasilkan di cawangan pendek           - Plodushkah. Buah masak boleh sehingga dua tahun untuk kekal di kilang,           berubah warna kepada hijau, dan sekali lagi menjadi kuning-emas.  Lemon Bilik berbanding dengan alasan mempunyai kulit nipis,         kurang benih dan lebih wangi.  Meyer lemon.  Pertumbuhan yang berbeza dan dwarfism baik berbuah.

Rasa buah berasid lebih daripada jenis lain limau, dan buah-buahan makan tidak masak. Remontant, keadaan cepat matang, satu kelimpahan buah yang mengandungi- Meyer lemon untuk menjadikannya satu budaya bilik menarik. Gambar oleh Sergey Razuvaev N.  Pavlovsky limau.  Teduh-pokok tinggi 1,5-2,0 mJenis lemon buah           150 gram berat, tetapi mungkin terdapat kira-kira 500 kurus berkulit dan wangi.

Ini           limau dalam persekitaran tertutup mudah dibiakkan dengan cara vegetatif. Daripada           semua dikenali Lemon ia adalah paling sesuai dengan budaya bilik.  Limau Georgia baru mempunyai ciri khas yang sederhana.

Buah ini hampir tidak berbiji. Mula berbuah           kemudian Pawlowski Lemon. berbunga dan berbuah sepanjang tahun           (Gred remontant). Pokok yang kuat dengan mahkota merebak dan besar           bilangan pancang.  Genoa.  Slaboroslyh           pokok tanpa duri. Sangat tinggi yang menghasilkan pelbagai.

Kualiti buah-buahan adalah lebih tinggi daripada yang           jenis lain. Dalam bunga tahun beberapa kali.  Lisbon. Kuat           pokok dengan banyak duri. Gred remontant, tolerates           suhu yang tinggi.  Limau Ural ditanam dengan zaman Peter I. Ia adalah sangat biasa di kalangan penduduk di Ural           bandar-bandar - di Sverdlovsk, Chelyabinsk, Zlatoust, dll  PENJAGAAN Suhu: lemon menuntut           kepada cahaya dan haba. Set

Baharu, bunga dan buah-buahan yang terbaik           berlaku pada suhu purata udara dan tanah + 15-18 ° C.  Pada musim sejuk, buah-buahan sitrus mengandungi disyorkan di dalam bilik sejuk yang cerah           (Sehingga 12 ° C). Ketiadaan musim sejuk boleh membawa kepada fakta bahawa tumbuhan           tidak zaplodonosit. Di samping itu, lemon sensitif terhadap perubahan iklim.

Jika anda menetapkan pokok berbuah di jalan, kerana Pindaan tajam dan siang rejim temperautrnogo, dia boleh kehilangan faedah dan juga daun, yang menyebabkan perubahan iklim mungkin kurang berbuah dan pada tahun sluduyuschih.  Lampu: cahaya disebarkan Bright. Akan           juga berhampiran timur dan barat tingkap.

Pritenenie dari langsung Ahd           untuk musim bunga dan musim panas pada waktu panas. IMON berkaitan dengan tumbuh-tumbuhan pendek hari, iaitu hari cahaya terlalu lama, mereka pergi kepada pertumbuhan dan berbuah terlewat.  Penyiraman: Semasa musim panas dan musim bunga banyak 1-2 kali           hari dengan air hangat di musim sejuk dan air sederhana jarang - 1-2 kali seminggu           dan juga dengan air suam.

Namun begitu, di musim sejuk tidak seharusnya dibenarkan peresushki bumi           koma, kerana ia membawa kepada lencong daun dan amputasi bukan sahaja daun           dan buah-buahan. Sebaliknya, kita tidak seharusnya lupa bahawa banyak lembapan           tumbuhan mati. Mulai Oktober, mengurangkan air. Memberi akar pernafasan dan mencegah genangan air di dalam periuk dan lapisan atas tanah dari semasa ke lemon proryhlyayut masa.

Kelembapan: lemon kerap disembur dengan           pada musim panas, tetapi jika mereka yang terkandung di dalam rumah musim sejuk dengan pusat           pemanasan, kemudian taburkan di musim sejuk. Apabila kandungan di dalam bilik dengan yang kering           lemon udara diserang perosak (hama dan serangga). Kelembapan optimum 60-70% untuk lemon, ini biasanya pada atau melebihi 20 ° C.  Pemindahan: limau muda           pokok perlu dipindahkan ke satu cara pindah kapal setiap tahun. Loading

-           tidak perlu dilakukan sekiranya akar tumbuh-tumbuhan tidak           opleli bumi com. Dalam hal ini, cukuplah untuk menggantikan parit dan atas           lapisan tanah di pot.  Berbuah Lemon pokok dipindahkan hanya sekali dalam 2-3           tahun. Dipindahkan sebelum memulakan pertumbuhan.

Pada akhir pertumbuhan tumbuhan           pemindahan tidak digalakkan. Pada  pemindahan tidak boleh           kuat untuk memusnahkan com bumi. Perlu untuk memastikan sistem perparitan yang baik.           Kolar akar dalam pot baru perlu berada pada tahap yang sama seperti           dia dalam periuk lama.  Alasan bagi bahagian-bahagian muda 2 lemon           turf, 1 bahagian daun tanah, 1 bahagian kompos dari tahi lembu           dan 1 bahagian pasir.

Dewasa Tanah lemon: part 3           turf, sebahagian daripada daun, 1 bahagian kompos dari tahi lembu, 1           pasir dan sedikit lumpur berminyak.  Baja lemon:           separuh pertama musim panas menggunakan baja air. Ia meningkatkan kandungan gula           buah-buahan dan mengurangkan rasa pahit, yang menyifatkan buah-buahan sitrus           budaya di bilik. Kilang itu adalah lebih memerlukan baja daripada           ia adalah lebih tua dan lebih lama seseorang itu dalam periuk.

Baja dibuat selepas           air pengairan. Di bawah cahaya limau buatan tambahan           pada musim sejuk mereka juga perlu menyuburkan.  Propagation: Penyebaran dijalankan lemon           biasanya oleh cantuman, keratan, lapisan dan benih.

Dalam persekitaran dalaman           kaedah yang paling biasa semula adalah keratan sitrus,           tetapi untuk mendapatkan pelbagai lemon, dipasang sepenuhnya           budaya bilik, adalah perlu untuk menghapuskan mereka dari benih disemai di dalam bilik           dan membesar di dalam bangunan.

  

limau

© Copyright pic.ertk.info
Fakta menarik tentang oren, lemon, pic, aprikot dan buah-buahan lain.