Oren dan buah-buahan

  

Lemon Salah satu daripada buahbuahan tertua ditanam

Lemon - salah satu daripada buah-buahan tertua ditanam

Lemon salah satu daripada buah-buahan tertua ditanam. Tanah airnya adalah Myanmar dan utara India. Hari ini, lemon yang berasal dari iklim subtropika hampir mana-mana.

Lemon mempunyai banyak kepada petunjuk prestasi hartanah perubatan dan terapeutik. Walaupun limau buah-buahan yang masam, ia mempunyai kesan yang sebaliknya pada perut mengurangkan keasidan.  dan kulit mempunyai kesan antiseptik. A daun pokok limau digunakan untuk melegakan demam.

Lemon kaya, yang menguatkan sistem imunisasi dan bertindak sebagai antioksidan.  one limau mengandungi 33% daripada norma harian, dan 1 sudu besar lemon kulit 13%.  Lemon merangsang selera makan, pencernaan membantu, merendahkan kolestrol, melegakan kekejangan dan kekejangan, mempunyai kesan tonik. Lemon juga mengandungi minyak pati, dan bioflavonoids terperin, yang menguatkan dinding kapilari. Minyak pati merangsang peredaran limfa di dalam badan.

Lemon merangsang pengeluaran enzim dan jus pencernaan di mukosa perut, yang membawa kepada penyerapan meningkat oleh badan  dan. Lemon boleh digunakan sebagai disinfektan satu mulut dan tekak, berkumur tetapi tidak seharusnya terlalu terbawa-bawa, sebagai  membahayakan enamel gigi.

  

limau

© Copyright pic.ertk.info
Fakta menarik tentang oren, lemon, pic, aprikot dan buah-buahan lain.