Oren dan buah-buahan

  

Lemon sebagai

Lemon - ubat yang paling biasa untuk rawatan pelbagai penyakit. Hanya tidak semua orang tahu tentang penyembuhan sifat-sifat limau dan bagaimana untuk menggunakannya. Baca koleksi kami ubat yang paling berkesan resipi tradisional menggunakan lemon, menggunakannya dalam kehidupan seharian dan bodte sihat!  Penerangan: Lemon kepunyaan keluarga rue, yang subfamili oren dan limau keluarga.

Selain limau, untuk genus ini termasuk mandarin, oren, limau, brigaradiya, limau gedang, dll Menurut klasifikasi yang ditubuhkan, semua buah-buahan sitrus dipanggil.  Limau tanah air adalah tradisinya dianggap tropika dan subtropika rantau Asia Tenggara dan India. Kecuali tidak, dan lemon. Dalam wilayah, alam telah mewujudkan keadaan ideal untuk hidupnya: gabungan jumlah yang sesuai haba cahaya, kelembapan dan membolehkan pokok itu berbuah sepanjang tahun - berbunga berlaku 2-3 kali setahun.

Seperti yang anda lihat, keadaan di mana budaya berasal Lemon, sesuai, tetapi ia tidak bermakna bahawa kawasan sitrus tidak merebak ke bahagian lain di dunia.  Komposisi kimia limau telah diketahui baru-baru ini. Penemuan ini adalah disebabkan terutamanya untuk mengkaji ciri-ciri perubatannya.  Kelasi yang melakukan ekspedisi laut yang panjang, berkata penggunaan bertulis Lemon - cara terbaik untuk mencegah penyakit teruk seperti skurvi.

Dalam tahun 1910, saintis Poland, Funk mendapati bahawa sebagai tambahan kepada karbohidrat, lemak, protein dan garam, produk makanan mengandungi beberapa bahan lain badan yang penting. Beliau merupakan orang pertama yang mampu tunggal mereka keluar dalam bentuk yang agak tulen. Funk memanggil mereka vitamin (dari Lat Vita -. «Hidup» dan istilah kimia "Amine").  Komponen utama limau adalah air dan kursus sitrat asid. Tetapi selain daripada itu, ia masih mengandungi vitamin penting untuk badan.

Kebanyakan limau vitamin C, yang penting untuk metabolisme yang betul dalam tubuh dan terlibat dalam pemakanan tisu.  Bersama-sama dengan limau mengandungi vitamin A, B  , B  , Dan D, dan vitamin, yang ciri-ciri hanya untuk limau berwarna kulit limau (vitamin P). Komposisi kimia sesuatu sebatian fenolik kompleks dengan aktiviti biologi yang tinggi dan sifat penyembuhan.

Ia adalah gabungan pelbagai bahan-bahan berguna untuk tubuh manusia membuat makanan ruji limau penting dan berharga produk perubatan dan kosmetik. Lagipun, satu set kaya vitamin - itulah yang lelaki tidak akan pernah cukup untuk aktiviti yang produktif.

  

sifat limau, oren, asid sitrik, limau

© Copyright pic.ertk.info
Fakta menarik tentang oren, lemon, pic, aprikot dan buah-buahan lain.