Oren dan buah-buahan

  

Ligurian pai Lemon

Well - selepas itu rehat yang panjang, mungkin perkara pertama yang menyambut ... Di luar tingkap - musim panas, rages kehidupan akan datang - yang memecahkan tiga bulan dari ledakan awal di sekolah - agar perasaan itu semakin baik setiap hari. Sebilangan besar kes-kes yang datang ke atas saya baru-baru ini, nampaknya perlahan-lahan surut, yang bermaksud bahawa akan ada kuasa baru. Untuk membakar lebih besar, membaca lebih - dan saya berharap untuk menulis lagi.

Saya selalu sangat keliru dengan corak kehidupan ini - tempoh aktif minggu tenang alternatif, maka bulan dan aktiviti yang luar biasa, dan dalam semua bidang kehidupan. Tidak untuk semuanya sama rata ... Dan anda jenis gembira mengenai - di sini adalah - perkembangan baru, mesyuarat baru, perasaan baru - semua perkara yang kembar jadi tamak - tetapi kemudian anda mula takut, seolah-olah selepas semua ini kekuatan yg merusak tidak kehilangan diri sendiri, jangan sehingga kemudian bahawa seperti kesukaran telah ditemui - keselesaan dalaman ...

Ya, tetapi apa yang saya lakukan? Tidak, sama sekali tidak mengadu, jauh dari ... Sebaliknya, ia adalah - keinginan bawah sedar mempunyai justifikasi untuk kejadian itu jarang berlaku sejak kebelakangan ini. Tetapi hari ini, saya - dengan  Ligurian Lemon Pie . Kenapa Ligurian dan apa yang melakukannya itu indah?  Buku resipi telah dikeluarkan dari chef pastri dengan modal K - Pierre Erme. Tetapi saya entah bagaimana berfikir bahawa peratusan gagal resipi dari tuan tidak begitu besar ...

Apa, dan menunjukkan rasa kek ini indah, yang saya berjaya memasak sejak diketahui tiga kali sudah. Tetapi perkara pertama pertama.  Untuk bermula dengan - mengapa Ligurian?  Bagi adunan kek ditambah kepada minyak zaitun - minyak zaitun yang paling lumayan  dara tambahan. Dan Pierre berkeras versi Ligurian minyak ini ... Oleh itu nama. Tetapi saya fikir mana-mana patut dara tambahan, selagi itu sangat rasa.

Dan jika anda tidak menyukai bau minyak zaitun - mudah kerja bagaimana dua pertiga cawan - kek ini, bersama-sama dengan aroma lemon yang luar biasa, zaitun, ini nota lebih sesuai ...  Dan di sini, kebetulan, kira-kira limau. Sangat cara yang menarik untuk menambah kaya  aroma lemon - untuk mana-mana barang dibakar - adalah untuk mengisar kulit dan gula. Hanya - jari, sedikit lebih sukar - menggunakan lesung.

Gula sepenuhnya impregnated dengan minyak pati dari kulit, dan dengan sendirinya menjadi rasa berkuasa ...  Tetapi itu bukan semua. Dalam versi asal di tengah-tengah ujian ditambah  raspberi segar. Sangat banyak melihat buah merah menarik latar belakang Lemon-doh kuning. Limau juga, mungkin telah, secara tradisinya, ia sering dibakar  meliputi meringue, yang kemudiannya perlu perangan.

Jelas sekali, anda boleh menggunakan mana-mana buah, dan langkah terakhir - tidak berprinsip. Adalah sangat mungkin dilakukan dengan gula serbuk ... Ligurian Lemon pai 220 g tepung 1,5 sudu kecil baking powder  200 g gula semangat daripada 2 Lemon jus daripada setengah Lemon 4 biji telur 100 g mentega - cair dan masih panas 2 / 3 cawan minyak zaitun dara raspberi tambahan baru ** ********************** Yah bercakap tentang rasa ...

Betul kek lazat, lebih seperti cupcake a. Tetapi ia adalah sangat lembab, lembut dan wangi kek adalah benar-benar ... Sebagai alternatif musim panas kepada musim sejuk berat minyak kek - yang paling ia. Nikmati ... Dan menikmati musim panas anda!

La Patissiere

Related Posts:
  1. Citrus sinensis
  2. medlar buah

  

pai limau, limau

© Copyright pic.ertk.info
Fakta menarik tentang oren, lemon, pic, aprikot dan buah-buahan lain.