Oren dan buah-buahan

  

Pokok limau

Lemon dan sering digantikan dengan pil dan rumput, dan sering kebuluran.Lemon Tree Tribal                     nama dari bahasa Yunani  kitrea limau pokok, Itali  Limone                     limau. Dari sumber-sumber lain, perkataan '  Lemon 'berasal dari Melayu' Lemo '. Di India                     Buah ini dipanggil '  Nyima 'di China'  Do-hijau 'yang bermaksud'  berguna untuk                     ibu-ibu '.

Adalah dipercayai bahawa tempat kelahiran lemon kaki Himalaya di India, dari mana dia datang dari purba                     kali di Mesopotamia, di mana dan acclimated, dan kemudian ke Itali. Orang Arab dibawa ke abad kesepuluh                     di Palestin. Dengan tentera Salib membuat perjalanan limau terbalik ke Itali dan Sicily, maka                     berhijrah ke negara-negara lain di Eropah dan seterusnya.

Menurut sumber-sumber lain dianggap sebagai tempat kelahiran limau Pasifik                     pulau tropika. Pada zaman pertengahan percaya bahawa ia melindungi daripada penyakit itu, peliharalah kami dari gigitan ular.  Makan lemon dan anda lupa apa suasana keletihan dan kemurungan.

Jika anda                     masa tidak cukup masa lapang untuk membantu Lemon, ia akan mengurangkan jumlah tidur malam, dan                     anda akan mendapat cukup tidur dan pagi akan mendapati bukan sahaja cergas, tetapi gembira, anda telah kehilangan hasrat untuk                     sesuatu di antara snek antara waktu makan, anda akan berasa kenyang, walaupun anda                     catuan berkurangan. India Yogi dipanggil ubat limau untuk kesihatan yang baik.

Setiap orang, mereka berkata, mesti membiasakan dirinya kepada hakikat bahawa makan sekurang-kurangnya satu limau                     hari atau menggunakan jus satu Lemon. lemon, dibawa masuk ke tempat di mana mereka tidak membesar, selalunya pahit untuk rasa.Lemon Tree Ini adalah                     kerana air mata mereka sebelum matang. Pada nilai terapeutik ini lemon tidak boleh                     Berbanding dengan matang, mempunyai ditapis, rasa halus dan sangat menyenangkan.

Pakar pemakanan menasihatkan                     campuran jus lemon dengan madu yang menumpulkan asid yang berlebihan. Buah-buahan kaya dengan limau alkali                     unsur-unsur, tetapi juga mengandungi sehingga 8% asid organik (kebanyakannya sitrik) untuk gula 3%,                     nitrogenous sebatian, mineral, termasuk kalium dan tembaga, vitamin A, B,                     P, (90-100mg /%), buah-buahan yang tidak menentu dan lain-lain Kulit lemon dan daun mengandungi minyak pati.

Segar                     Jus lemon kaya dengan vitamin C, tetapi banyak vitamin ini dimusnahkan oleh penyimpanan berpanjangan                     pendedahan kepada udara. Lemon mengandungi vitamin F. kekurangan Its dalam badan boleh membawa kepada,                     seperti edema serebrum atau pendarahan yang disebabkan oleh kerapuhan kapilari, untuk subkutaneus pendarahan,                     sakit di kaki, keletihan, kelemahan umum.

Perlu diingat bahawa vitamin buah-buahan beku                     P (citrin) tidak boleh. Vitamin P di banyak blueberry, sayur-sayuran dan buah-buahan, walnut                     dan sayur-sayuran, dan akar tanaman atau tidak sama sekali, atau terlalu sedikit.  Untuk semua menggunakan rawatan yang ada di buah lemon: jus, kulit dan minyak pati                     bahagian luar perikarpa segar.

Untuk menghasilkan 1 kg minyak pati memerlukan kira-kira                     3000 lemon. Pulpa buah digunakan untuk sitrat asid. Lemon indah                     buah-membunuh virus.

Mereka yang berlaku kepada kira-kira 500 hingga menyebabkan penyakit pada manusia kira-kira 40, termasuk                     termasuk virus kanser. Jus bit dan alat limau pertama dalam usaha memerangi penyakit virus.                     Lemon mempunyai kesan menekan kepada pembangunan virus influenza.  Lemon pembunuh kuman yang sangat baik, ia akan memusnahkan sehingga 12 bakteria yang berlainan.                     Untuk menjadi lebih limau berkesan terhadap selesema, ia mesti dimasukkan ke dalam teh yang dibuat dari bijaksana, pudina, ekor kuda,                     pisang.

Campuran ini membantu untuk mengekalkan kalsium dalam badan pada tahap yang betul.                     Ciri-ciri antiseptik dan anti-bakteria daripada minyak pati lemon tidak sama. Pemulihan                     keupayaan limau ke atas semua fabrik eksklusif. Ini buah yang cocok untuk semua dan                     tua dan muda dan kuat dan yang lemah. Lemon, seperti semua buah-buahan sitrus yang lain, cara yang baik                     terhadap kebusukan, terutama di dalam hati.

Dalam banyak kes, ia membantu untuk menghapuskan orang-orang deposit                     bahan toksik yang tidak boleh diperolehi dengan cara lain. Lemon minuman bantuan,                     apabila anda mahu menghapuskan badan toksin. Jus lemon dan kuning telur mentah sedikit, ditambah                     di kaca jus oren, julap yang cemerlang dan minuman sangat berkhasiat.

Tetapi jika badan anda adalah tepu dengan toksin, dan orang yang sangat gelisah, lebih baik anda minum sayuran                     jus. Apabila badan tidak terlalu banyak toksin, limau adalah makanan terbaik untuk beliau.  Bolehkah saya minum keasidan limau dari penyelewengan?

Rasa Masam lemon tidak bermakna bahawa ia adalah                     asid untuk badan kerana rasa itu disebabkan oleh asid organik, yang tidak                     dalam sel. Uji kaji terbukti bahawa penggunaan berpanjangan membawa kepada pengeluaran lemon                     dalam badan kalium karbonat, satu keasidan meneutralkan lebihan dalam persekitaran tindakbalas humoral. Lemon                     jus dicairkan dalam air, keasidan dineutralkan jus gastrik dan darah.

Penyedutan                     bau lemon dan Orange menajamkan penglihatan. Lemon digunakan dalam perubatan orang-orang di banyak negara                     untuk rawatan pelbagai penyakit: skurvi, penyakit kuning, basal, penyakit buah pinggang, tuberkulosis paru,                     debaran, Cathar perut, buasir, akut penyakit sendi, gout, reumatik sakit dan sakit pinggang.                     Perubatan orang-orang Itali mengesyorkan merebus lemon (dengan kulit) sebagai alat yang baik                     rawatan malaria.

Ia digunakan secara meluas limau sebagai agen pencegahan dan terapeutik untuk aterosklerosis.  Buah limau cara-cara berkesan merawat kencing manis dan penyakit lain yang dikaitkan dengan                     gangguan metabolik. Bahan Pectic dalam lemon, mempunyai keupayaan untuk                     mengeluarkan logam berat. Ini adalah benar kranberi itu. Limau segar kulit                     menghalang pembentukan gas usus.

Di samping itu, ia adalah tonik, berfaedah                     pencernaan, yang terkandung oleh kepahitan, dianggap sebagai antiseptik yang baik dan pembersih                     usus dan darah, yang berkaitan dengan bahan-bahan aromatik anggotanya.  * Tulang Lemonberacun!

  

asid sitrik, jus lemon, jus oren, oren

© Copyright pic.ertk.info
Fakta menarik tentang oren, lemon, pic, aprikot dan buah-buahan lain.