Oren dan buah-buahan

  

Schizandra Cina aprikot asid sitrik buah aprikot buah quince japonica jenis aprikot jus lemon jus oren lemon limau loquat magnolia Cina medlar mentega pic minyak isirong aprikot minyak oren oren oren minyak pemakanan oren oren pic quince quince buah-buahan serai wanita mengandung

A herba saka serai

Schizandra Cina - lianoobraznoe saka, berkayu, mendaki, adalah meluas di Timur Jauh, Primorsky dan Wilayah Khabarovsk, Sakhalin, Jepun dan China.  Jongkong Mei akhir - awal Jun. Yang beri masak dalam ogos-Sep. Semua kilang magnolia - batang, akar, buah-buahan - dengan mengisar menonjolkan bau limau yang kuat.  Buah beri Schisandra-seperti, merah cerah, bulat, sedikit memanjang atau bulat, sehingga 2 cm diameter, dikumpulkan di pochatkoobraznye melabuh tangan 20-25 beri.

Dari rasa buah anggur masak pahit manis dengan rasa asam limau, daging - berair. Dalam buah-buahan segar yang boleh dimakan cukup.A herba saka serai mereka masak pada September dan tidak jatuh sehingga beku.  Beri dihasilkan pada bulan September, sehingga ke tahap kematangan. Buah Schisandra kelebihan dalam setahun. Hasil purata kg -1-3 setiap belukar.  Buah-buahan mengandungi gula magnolia, sejumlah besar vitamin C, sitrik, malic, asid tartarik, dan beberapa bahan yang mempunyai kesan tonik dan merangsang pada badan manusia.

Biji Magnolia mengandungi sehingga 33% minyak lemak. Jus buah-buahan, penyerapan daun, kulit kayu dan akar mengandungi asid sitrik, kuinina, dan vitamin.  Serai digunakan untuk penyediaan ubat-ubatan, serta dalam industri makanan untuk sirap dan minuman buah-buahan.  Disediakan daripada daun minum teh serai, yang mempunyai ciri-ciri tonik.  Batang, daun dan kulit daripada magnolia juga boleh digunakan untuk membuat teh.

Daripada buah-buahan yang disediakan jem, jem, jeli, sirap. Segar, yang dipetik segar buah diperah jus, disterilkan dan disimpan di tempat yang gelap sejuk.  Jus ini digunakan untuk membuat jeli dan menyegarkan, minuman menyegarkan.  Penggunaan terapeutik serai * Apabila keletihan dan kelesuan, sebagai penawar pemulihan bagi meningkatkan ketajaman visual dan pelbagai penyakit jantung, penyakit buah pinggang, distrofi kulit menggunakan anggur buah-buahan kering.

* Bagaimana mengambil infusi tonik yang kuat anggur buah. 1 sudu kering atau segar beri anggur tuangkan 1 cawan air rebus, 2 jam, penapis dan mengambil 2 sudu sebelum makan 4 kali sehari.  Berwarna * dari buah Schisandra adalah menyediakan alkohol 70% (1:3). Buah ini dipenuhi dengan arak, diselitkan sepanjang hari. Dadah adalah 20-30 titis air sebelum makan atau 4 jam selepas makan 3 kali sehari.

Berwarna Schisandra peningkatan kecekapan, mengurangkan rasa mengantuk, sihat dan dalam semangat yang baik.  * Pemburu di Timur Jauh telah lama dipercayai Schizandra buah tonik berharga Cina. Berlaku memancing, mereka mengambil bersama mereka anggur buah-buahan kering.  A beberapa buah memberikan mereka kekuatan dan keberanian.  AMARAN!  • Dengan keseronokan saraf, insomnia, penyakit jantung dan tekanan darah tinggi, serai adalah contraindicated.

• Penggunaan serai sebagai tonik yang kuat, afrodisiak perlu dilakukan dengan pemeriksaan perubatan sebelum dan mengawal perubatan.

  

magnolia beri, magnolia Cina, Schizandra, Schizandra buah-buahan, asid sitrik, limau

© Copyright pic.ertk.info
Fakta menarik tentang oren, lemon, pic, aprikot dan buah-buahan lain.