Oren dan buah-buahan

  

Schizandra Cina aprikot asid sitrik buah aprikot buah quince japonica jenis aprikot jus lemon jus oren lemon limau loquat magnolia Cina medlar mentega pic minyak isirong aprikot minyak oren oren oren minyak pemakanan oren oren pic quince quince buah-buahan serai wanita mengandung

Asid sitrik dalam buah

Asam sitrat dalam buah

Serai.   Jika kita bercakap mengenai juara kandungan sitrat asid dalam buah-buahan, ia adalah - Schizandra Cina, di mana ia adalah 69.9%. Vitamin C dalam buah - 26-35 mg%. Selain kedua-dua komponen yang berguna, Schizandra juga schisandrine, yang mempunyai kesan tonik, sehingga 100 mg% bahan-bahan P-aktif, vitamin E, tannin dan minyak pati. Dadah magnolia meningkatkan prestasi mental dan fizikal, meningkatkan daya tahan terhadap pengaruh buruk.

Terutama kesan baik dapat dilihat selepas anggur yang panjang tekanan otot dan mental, kerana ia meningkatkan metabolisme karbohidrat di bawah keadaan anaerobik, mempercepatkan pembentukan ATP. Ini seterusnya, meningkatkan rintangan terhadap kekurangan oksigen apabila bekalan habis dalam tisu bahan - sumber tenaga.   Pada masa yang sama Schizandra - tidak dadah, mekanisme tindakannya berbeza daripada mekanisme tindakan perangsang kimia.

Selepas menerima anggur tidak fasa kemurungan, tipikal ubat seperti amphetamine atau kafein.   Y magnolia - pelbagai kesan. Ia meningkatkan ketahanan badan kepada toksin gas karbon monoksida, nitrit, sebatian sianida, pil tidur, dadah, neuroleptics dan bahan-bahan lain yang menekan sistem saraf.

Menggunakan Sangat berkesan dadah dalam rawatan magnolia terbakar haba dan kimia dan radang dingin, penyakit berjangkit (disentri, enterocolitis, pertusis), penyakit ulser peptik dan psoriasis, serta beberapa penyakit vaskular - vegetodistonii, hypotension.   Contraindicated ubat untuk darah tinggi dan angina magnolia, aterosklerosis walaupun ia mempunyai kesan terapeutik yang penting.   Terutama yang luar biasa dalam tumbuhan ini ialah ia tumbuh dengan baik dan menghasilkan buah di tengah Rusia.

Serai - memanjat pokok sehingga 15 meter tebal dan sehingga 2.5 inci. Pada musim luruh ia dilindungi dengan tandan buah-buahan kecil dengan rasa limau. Dengan cara ini, rasa dan ciri-ciri bau semua bahagian tumbuh-tumbuhan, kerana tisu tumbuhan mengandungi minyak pati banyak.

Serai - budaya cahaya yang memerlukan, untuk meletakkannya supaya cahaya matahari langsung diterangi tumbuhan pada waktu siang. Serta merta pada pendaratan harus menggali sokongan, supaya kilang itu telah dapat twist ia. Nota yang menyokong perlu sangat kuat, kerana jisim daun tumbuh-tumbuhan adalah sangat tinggi. Di tempat awam ditiup anggur belukar kerana kawasan layar besar boleh berehat kedudukan yang lemah dan memutuskan pada asas.

Pada bunga menjalar yang sama kedua-dua lelaki dan perempuan; lebih baik Schizandra buah-buahan dengan pendebungaan silang.   Tumbuhan ditanam dalam lubang atau (satu), atau dalam parit (untuk dua orang). Apabila penanaman, akan sedar bahawa sistem akar mereka terletak terutamanya berhampiran permukaan tanah, menggali kedalaman parit 40-50 cm, 60 cm lebar

Di bawah meletakkan saliran dari shards batu bata pecah atau lapisan 10 cm lapisan atas tanah yang subur dicurahkan 25-30 cm, baik disiram, dan kemudian ditanam benih. Selepas penanaman, air perlu lagi.   Dibiakkan tumbuhan oleh lapisan, sulur akar, keratan dan biji. Pengeluaran semula yang paling berkesan oleh benih yang disemai selepas tanaman buah-buahan yang jatuh. Pada musim bunga menyemai benih-benih sebulan sebelum menanam berlapis di pasir lembab pada suhu 17-20 darjah.

Jika benih kering, mereka boleh mendaki hanya satu tahun selepas ditanam. Dua tahun benih ditanam pada musim bunga bagi tempat yang kekal.   Serai suka longgar, daun humus tanah yang subur.

Dia tidak boleh bertolak ansur dengan baja segar dan tanah lembap berasid.   Feed tanaman tiga kali pada musim yang semakin meningkat: awal musim bunga, menjadikan abu (baja nitrogen menyebabkan pertumbuhan yang kukuh sebanyak pucuk, yang mereka tidak mempunyai masa untuk musim sejuk odrevesnet dan membekukan sedikit) sebelum berbunga - tulang makan atau super fosfat dua - 10 g, garam kalium - 13 g atau kalium klorida - 8 g, urea - 10 g setiap 1 km persegi.Asam sitrat dalam buah meter. Baja fosfat menghabiskan satu pertiga daripada pengiraan yang sama selepas tuaian (baja semua, kecuali abu, membuat cecair ke telaga atau alur).

Related Posts:
  1. sitrat asid
  2. aprikot
  3. buah quince

  

dadah magnolia, magnolia Cina, serai, asid sitrik, limau

© Copyright pic.ertk.info
Fakta menarik tentang oren, lemon, pic, aprikot dan buah-buahan lain.