Oren dan buah-buahan

  

Schizandra Cina aprikot asid sitrik buah aprikot buah quince japonica jenis aprikot jus lemon jus oren lemon limau loquat magnolia Cina medlar mentega pic minyak isirong aprikot minyak oren oren oren minyak pemakanan oren oren pic quince quince buah-buahan serai wanita mengandung

Liana magnolia saya

Pekebun yang lulus dengan laman web saya di taman sering berhenti untuk mengagumi dinding hijau yang indah. Shiny coklat batang dilindungi dengan dedaunan, kalungan tergantung dari tiga permaidani, ia agak awal pada musim panas, apabila ditutup dengan bunga putih, dan jatuh dengan tassels daripada buah merah, merah currant-suka, tetapi lebih lama.  Batang serai elastik dan tahan lama. Puncak mereka sentiasa bergerak.

Liana magnolia saya , ditanam dari biji, dua puluh tahun yang lalu, diperolehi dengan Timur Jauh taiga Stesen Penyelidikan gunung, yang terletak di dinding barat rumah. Bagi benih tanaman digali kedalaman parit 60 cm dan lebar 50 cm di bawah ia dicurahkan untuk lapisan saliran (10 cm) dari bata batu dan pecah, maka tertidur parit tanah taman bercampur dengan humus, dua baldi, 300 g super fosfat, tiga cawan abu berjalan meter.

Dia meletakkan saya pada jarak 0.5 m antara satu sama lain. Sepanjang tepi parit dan meletakkan dua tiang pada ketinggian 2.5 m di antara mereka, menarik wayar yang mengikat kepingan dawai terlindung pada bilangan pokok renek ditanam. Ini berakhir lebih rendah daripada dawai terikat dengan pasak didorong kepada beberapa anak pokok, pucuk dan serai adalah untuk melenting. Buah muda semak magnolia bermula pada tahun kelima selepas menyemai.

Tunas mekar 18 hari selepas permulaan aliran getah, sekitar awal bulan Mei, tetapi beri dibentuk masa yang sangat lama, sehingga pertengahan bulan September, dan barulah mula berkembang buah-buahan. Saya mengumpul mereka selama 45 hari untuk matang sepenuhnya, manakala mereka masih kukuh. Beri bertaburan nipis di udara mereka masak dengan cepat.  Magnolia benih yang diperolehi dari tumbuhan yang ditanam di negara-negara Eropah, ia boleh disemai selepas musim menuai, dengan stratifikasi tidak. Pada musim bunga, ia menghasilkan buah yang baik.

Pekebun harus sedar bahawa biji penyimpanan magnolia hanya boleh maksimum enam bulan.  Sangat mudah dan boleh dipercayai cara razmozheniya akar menjalar pucuk. Semak lama magnolia rhizome tumbuh, dan keluar daripadanya pucuk. Pada awal musim bunga, anda boleh memilih menembak kuat dari pangkal semak, berhati-hati mengorek gunting dan memotong sebahagian kecil daripada rhizome dan akar. Segera memakai kekal dan zamulchirovat. Penerbangan ini akan mula membuahkan hasil dalam 23 tahun.

Anda boleh menyebarkan tumbuhan ini, dan oleh perakaran daripada keratan hijau. Beberapa tahun lalu, saya meningkat daripada keratan anggur hijau, letakkan mereka di sebelah cerah seksyen selatan pagar, di mana mereka membesar dan berbuah setakat ini. Schizandra Cina tidak takut sejuk. Satu musim sejuk di bahagian saya suhu udara menurun kepada negatif 42 ', dan walaupun anggur selepas musim sejuk yang tidak ada di dalam mekar dan tidak membuahkan hasil, mereka terselamat.  Tanah di bawah pokok bukan sahaja digali, tetapi tidak longgar, takut akar permukaan merosakkan.

Baja, dan mineral dan cecair organik akan memberikan untuk menyuburkan tanah yang vide.P musim bunga baja nitrogen, fosforus dan kalium-pada musim luruh. Tanah di bawah semak setiap jatuh Buat sungkupan dengan kompos atau gambut polupereprevshim kepada sistem akar belukar musim sejuk magnolia tidak winterkilled, dan musim panas tidak kering. Mulsa pereprevaet tahun dan menjadi baja tambahan.

Potong serai sehingga musim panas dan jatuh, mengeluarkan kering dan tidak diperlukan pucuk belukar penebalan. Dalam tumbuhan pemangkasan bunga, "Cry" sangat mengalir getah, yang habis anggur.  A. Turka

Related Posts:
  1. aprikot
  2. orange
  3. loquat, medlar

  

Magnolia anggur Cina, magnolia dan lemon

© Copyright pic.ertk.info
Fakta menarik tentang oren, lemon, pic, aprikot dan buah-buahan lain.