Oren dan buah-buahan

  

Schizandra Cina aprikot asid sitrik buah aprikot buah quince japonica jenis aprikot jus lemon jus oren lemon limau loquat magnolia Cina medlar mentega pic minyak isirong aprikot minyak oren oren oren minyak pemakanan oren oren pic quince quince buah-buahan serai wanita mengandung

Penyembuhan sifatsifat serai

Penyembuhan sifat-sifat serai dikenali sejak zaman purba. Berwarna Schisandra bukan sahaja menyegarkan, merangsang pernafasan, jantung berfungsi, saraf] nuyu sistem, tetapi juga menajamkan penglihatan.  B Schizandra beri mengandungi sejumlah besar kalium dan selenium, iodin adalah.

Semua ini mempunyai potensi untuk menggunakan buah berharga untuk pemprosesan teknikal.  Persediaan dari rangsangan peningkatan anggur dalam korteks serebrum dan peningkatan aktiviti refleks sistem saraf pusat. Mereka juga merangsang sistem kardiovaskular, kesan perangsang pada fungsi pernafasan.

Tonik, menyegarkan, merangsang harta daripada anggur magnolia Cina amat ketara semasa kerja kuat mental yang memerlukan tumpuan, perhatian, persepsi keutuhan. Ia adalah amat penting kesan tonik yang tidak disertakan dengan pengurangan sel-sel saraf. Dadah magnolia meningkatkan ketajaman penglihatan dan keupayaan untuk menyesuaikan diri dengan mata gelap.

Mereka mengurangkan kadar jantung, meningkatkan amplitud mereka.  Anggur magnolia Cina kaya dengan nutrien dan banyak unsur-unsur: minyak pati, tanin, asid lemak dan organik, asid askorbik, vitamin E, mineral, dan lignans - schisandrine dan shizandrol (sebatian yang menyumbang sifat biologi asas tumbuhan). Lignans adalah antioksidan dan meningkatkan fungsi hati.

Tetapi tindakan utama mereka - tonik. Pada masa yang sama, anggur magnolia Cina memperbaiki motor dan fungsi yg mengeluarkan saluran gastrousus, kencing manis merendahkan gula darah, ia akan mengaktifkan metabolisme badan dan proses penjanaan semula, menguatkan sistem pertahanan badan, merangsang aktiviti seksual dan meningkatkan potensi.  Serai mempunyai kesan positif ke atas penyesuaian kepada pengaruh luar yang melampau.

Khususnya, perubahan mendadak dalam keadaan cuaca yang boleh diambil perhatian mempercepatkan penyesuaian. Yang menarik adalah memperbaiki sistem pertahanan badan di bawah pengaruh serai. Oleh itu, semasa diterima masuk menunjukkan pengurangan ketara dalam kejadian selesema dan selesema. Cukup kuat kesan merangsang disebabkan oleh magnolia kompleks yang terkandung di dalamnya bahan-bahan aktif secara fisiologi. Anggur magnolia Cina yang digunakan dalam rawatan pesakit kanser.

Berguna hartanah magnolia Cina digunakan dalam gastritis dengan keasidan serbuk jus gastrik mengambil magnolia benih (1 g 3 kali sehari sebelum makan).  Segar dan kering Schizandra buah-buahan rumah disediakan jus diperkaya. Buah-buahan yang dipetik segar dicuci, dihimpit dalam pemerah jus dan segera disterilkan di dalam botol kecil. Buah-buahan kering direbus selama 10 minit dalam Enamelware tertutup, dan kemudian menegaskan, ditapis melalui kain hipoksia tipis dan tambah gula secukup rasa.

Kepada 1 sudu buah kering, ambil 1 cawan air. Satu sudu teh jus ini sudah cukup untuk membuat rasa teh yang baik. Di samping itu, jus magnolia Cina sepenuhnya menggantikan asid sitrik ladang.  Daun Magnolia boleh digunakan untuk pembuatan bir tonik, teh beraroma yang rasa baik (mereka sebelum dihancurkan, tuangkan air mendidih dan mendesak). Beri, daun dan kulit tumbuh-tumbuhan juga boleh digunakan sebagai antiscorbutic.

Harus diingat bahawa dos tunggal serai tidak berkesan. Doktor biasanya menetapkan kadar yang pada 2030 hari. Keberkesanan anggur akan berkembang hampir maksimum, pada hari ke-1520 sejak awal kursus.  Serai dilantik sebagai perangsang dan tonik untuk keletihan mental dan fizikal, kemurungan, mengantuk, atau untuk meningkatkan ketajaman penglihatan.

Berwarna Alkohol daripada Schizandra buah-buahan dan biji di alkohol 70% untuk mengambil untuk 2030 jatuh kepada minuman atau serbuk buah-buahan dan biji kering kepada 0.5 g bagi 1530 min sebelum makan 23 kali sehari. Pada masa yang sama mengambil madu dengan makanan dan 2035 g 3 kali sehari.  Penyerapan serai boleh disediakan: 20 g buah-buahan masak dan anggur kering tuangkan 100 ml alkohol 70%, untuk mendesak, dalam masa 10 hari.

Ambil 2030 titis 2 kali sehari, pagi dan petang selama 30 minit sebelum makan. Perjalanan hari rawatan di 2035. Dengan keletihan dan gangguan saraf.

Contraindicated dalam meningkat tekanan saraf pergolakan, insomnia, jantung dan darah.

Related Posts:
  1. aprikot

  

jus limau, buah beri, serai, harta limau, Schizandra Cina, buah anggur

© Copyright pic.ertk.info
Fakta menarik tentang oren, lemon, pic, aprikot dan buah-buahan lain.