Oren dan buah-buahan

  

Schizandra Cina aprikot asid sitrik buah aprikot buah quince japonica jenis aprikot jus lemon jus oren lemon limau loquat magnolia Cina medlar mentega pic minyak isirong aprikot minyak oren oren oren minyak pemakanan oren oren pic quince quince buah-buahan serai wanita mengandung

Serai di plot taman

Serai di kawasan taman.  Dalam alam       Serai syarat yang dihadapi di Timur Jauh. Dalam dunia yang kita tahu daripada 14 spesies       magnolia.  Di negara kita satu jenis tumbuh - Schizandra Cina. Beliau telah       hartanah paling berharga.

Bunga, daun dan batang telah ia sangat denda       rasa lumonny. Ini harta dan berhutang namanya.  Antara beri lain magnolia liar berdiri sifat-sifat yang berguna       janin mereka. Mereka mengandungi bahan-bahan yang telah tonik       kesan ke atas tubuh badan manusia.

Minuman buah, daun dan kulit pokok magnolia, serta menyumbang kepada kemasukan yang       melegakan keletihan, meningkatkan keupayaan kerja. Buah-buahan mengandungi gula       protein, sitrik, dan tartarik malic asid dan vitamin. Dalam segar  Beri       Schizandra tidak digunakan, mereka pahit-masam.  Beri digunakan untuk membuat jeli dan kesesakan.

Daun disediakan       teh tonik dengan menyenangkan limau rasa.  Serai - netel anggur dengan batang berpintal, mencapai       12 m tinggi dan kira-kira 2 cm tebal. Setiap sarang biasanya 4,5 anggur.       Magnolia Cina kayu rapuh, kulit berkedut, coklat daun       hijau kusam, sedikit berisi, ovate atau elips.Serai di kawasan taman. Buah - Buah       merah, di racemes. Bentuk bulat buah beri, bulat atau obratnovidnaya,       sedikit panjang.

Mereka berair dan lembut, dengan aroma sifat. Masak       Beri memegang sehingga beku. Satu anggur boleh memberikan hasil 4-5 kg ??buah.

Serai - tumbuhan photophilous di bawah naungan atau buah-buahan, menuntut       kepada tanah. Tidak bertolak ansur berair dan tanah berair. Sistem akar       permukaan.

Dilaungkan lapisan benih akar,, sulur, keratan.       Apabila pembiakan benih paling mudah untuk menyemai buah-buahan yang baru dituai untuk musim sejuk       baik dimasak atau rabung pada musim bunga berlapis kepada dua       bulan dari biji. Apabila pembiakan benih Schizandra mula berbuah       5-6 tahun.

Serai baru-baru ini menjadi popular dengan tukang kebun, dan mereka sedang mencari peluang           ditanam di dacha ini masih eksotik mereka, tetapi ini           berguna dan menarik untuk semak beri mata.  Cara yang sangat mudah dan boleh dipercayai untuk menghasilkan semula magnolia - pucuk akar.       The anggur tua belukar batang bawah dan tumbuh dari berlepas muda       pucuk.

Pada awal musim bunga, anda boleh memilih menembak kuat dari asas       belukar, berhati-hati mengorek gunting dan memotong sebahagian daripada rhizome dan       akar muda.  Segera memakai kekal dan zamulchirovat. Penerbangan ini akan mengambil       ke kesan dalam 2-3 tahun.

Kebetulan di akar pokok anggur mula berkembang serentak dengan pencairan       tanah pada 2-3 cm, dan menghentikan pertumbuhan mereka selepas beku.  Masa yang paling sesuai untuk penanaman magnolia tetap itu kedua       separuh daripada bulan April. Serai dibuang ke kedalaman lubang penanaman 40 cm diameter       50 cm

Jika tidak cukup tanah subur di pit pendaratan yang dibuat oleh 80-10 kg       humus atau kompos, dan 200 g super fosfat. Untuk tanaman kekal,       boleh ditanam pada usia 2-3 tahun, sekitar trellises atau pagar pada jarak       1,5-2 m setiap tumbuhan daripada yang lain. Sebaik sahaja anggur mereka akan terlepas       perlu ikat, jika tidak tumbuh-tumbuhan akan menyediakan pertumbuhan akar yang banyak dan tidak mengambil       membuahkan hasil.

Pemuliharaan magnolia:           Tanah di bawah pokok yang lebih baik, bukan sahaja tidak mengorek, tetapi tidak longgar           tidak merosakkan akar permukaan. Tanah di bawah pokok renek memerlukan antara satu sama           mulsa musim bunga. Mulsa pereprevaet tahun dan menjadi baja.

Lebih baik Schizandra tanaman untuk menghilangkan penebalan kering dan lebihan belukar       pucuk di musim panas dan musim gugur seperti dalam pemangkasan bunga tumbuhan kuat mengalir       jus, yang habis anggur. Adalah dipercayai bahawa Schizandra Cina tidak takut fros,       tetapi di bawah keadaan kita, ia boleh ditanam hanya dengan tempat tinggal semasa musim sejuk       tempoh.

  

magnolia, magnolia Cina, limau itu

© Copyright pic.ertk.info
Fakta menarik tentang oren, lemon, pic, aprikot dan buah-buahan lain.