Oren dan buah-buahan

  

Schizandra Cina aprikot asid sitrik buah aprikot buah quince japonica jenis aprikot jus lemon jus oren lemon limau loquat magnolia Cina medlar mentega pic minyak isirong aprikot minyak oren oren oren minyak pemakanan oren oren pic quince quince buah-buahan serai wanita mengandung

Serai Limonnikovye keluarga

Schizandra Cina (Schis'ndra dagu ™ nsis) spesis tumbuhan berbunga, termasuk dalam keluarga Limonnikovye Schisandra genus.  Para saintis telah membuktikan bahawa kemasukan benih dan buah-buahan orang Cina magnolia bermula untuk merangsang dan yang penting, nada sistem saraf pusat, melegakan keletihan dengan cepat fizikal dan mental. Meningkatkan prestasi (yang akan anda bersetuju, adalah penting dalam dunia yang moden dan dinamik) dan juga membolehkan untuk meningkatkan penglihatan malam ketajaman.

Persediaan berdasarkan peningkatan magnolia aktiviti dingin refleks tubuh dan meningkatkan cukup lama berangsang proses dalam korteks serebrum.Serai keluarga Limonnikovye Untuk teras: terdapat rangsangan sistem kardiovaskular dan sistem pernafasan.Serai keluarga Limonnikovye Produk-produk ini membolehkan anda untuk menyesuaikan dan menyamakan tekanan darah, pengurangan paras gula darah, melebarkan saluran darah.

Bagi wanita: ia menyumbang kepada memperkukuhkan pengecutan rahim.  Kesan stimulatory berlaku pada kira-kira 30-40 minit dan tempoh kira-kira enam jam.  Anggur magnolia Cina adalah perangsang benar-benar unik.

Its toning dan kesan segar buah-buahan dan biji dikenali seawal kurun kelima.  Permohonan.  Bahagian digunakan bagi anggur adalah buah-buahan, biji dan kulit kayu.  Dalam perubatan tradisional Cina, anggur magnolia Cina digunakan untuk lebih 500 tahun yang lalu.   penyakit perut, hati, buah pinggang dan penyakit pernafasan.

Secara ringkas menerangkan hakikat Schizandra Cina yang diberikan kepada pesakit dalam keadaan berikut:   astenodepressivnyh negeri. Schizandra Cina (atau chinensis Schizandra) adalah anggur daun dengan batang berkayu.  Lebih tua batang mempunyai warna coklat gelap ketebalan mereka adalah kira-kira polutra lihat

batang mempunyai pelbagai lenticels membujur. Berbeza dengan batang tua, muda batang kuning dan berkilat. Daun berbentuk elips dengan hujung tajam, menyentuh sedikit penuh daging, dengan petiole merah.

Bunga magnolia gay, dan pada batang panjang, berwarna putih dan harum. Perianth terdiri daripada 6-9 risalah dengan venchikovidnym a perianth mudah. Bunga Staminate mempunyai 5 stamen, bersatu dalam satu ruangan. Berputik bunga dengan pelbagai pistils yang terletak di bekas an panjang. Bekas apabila buah masak mempunyai spesies berus berduri dengan buah beri banyak. Magnolia Cina buah anggur merah gelap, buah berair dan bulat dengan dua reniform biji coklat.

Rasa buah tart, dan dengan rasa masin itu. Benih juga mempunyai rasa yang tidak menyenangkan pahit, pedas dengan bau rempah dan Lemon. Selain itu, segala-galanya dengan bahagian-bahagian tumbuhan pengisaran mula bau seperti limau, itulah sebabnya ini loji dan namanya limmonik Cina. Ketinggian tumbuhan adalah 515 meter.

Masa untuk bulan Mei berbunga dan jururawat dan, dengan itu, yang beri masak pada bulan September dan Oktober.  Tempat pertumbuhan tumbuhan, negara-negara seperti Jepun, China dan Korea. Di Rusia, ia tumbuh di Sakhalin, Primorsky Krai, Wilayah Amur, di Kepulauan Kuril dan di rantau Habravskom. Pertumbuhan tempat: konifer-daun luruh dan hutan pain, di lembah sungai yang sempit (gunung) dan sungai, hutan kayu keras. Tumbuhan memerlukan cahaya, tetapi pada usia muda boleh menahan membayangi kuat.  Sekarang beritahu tentang komposisi.

Ini buah anggur magnolia Cina mengandungi:   lemak dan asid organik seperti asid malic (8.4%), limau (untuk 11,36%) dan anggur (0.8%);   penyamakan kompaun, kompaun dan mewarna (kira-kira 0.15%);   kandungan tinggi minyak yang penting dan juga perkara bahantara hadir.  Serai adalah kaya dengan asid askorbik, shizadrinom, vitamin E dan shizadrol bahan pemulihan, adalah metil polioksifenolov gula (1.5%).

Satu struktur yang lebih konkrit bagi mereka yang ingin tahu apa dan berapa banyak mengandungi yang berikut:  -) Dalam kering Schizandra Buah mengandungi yang berikut: abu 1.6% berat, bahan larut air 8.7% berat, Kanji, kira-kira 1% mengikut berat, Serat, kira-kira 2,65% melalui berat, kandungan gula berat 9.5%.....  Nutrien dalam buah-buahan daripada magnolia orang Cina (mg / g): 19,20 K; Ca 0,70; Mg 1,70; Fe 0.06; mengesan unsur-unsur (mg / g): Mn 0,22; Cu 0,10; Zn 0,13; Cr 0,01; Al 0,02; Ba 31,05; Se 33,30; Ni 0,33; Pb 0,03; saya 0,09.

Berikut adalah beberapa cara untuk menggunakan: -) alcoholate Cina benih anggur magnolia ambil untuk 2030 jatuh air ketika perut kosong atau selepas 4 jam selepas makan.  -) Satu sudu buah-buahan segar atau kering untuk akhbar selama kira-kira dua jam di dalam bekas tertutup sepenuhnya dalam satu cawan air mendidih, kemudian longkang. Ambil dua sudu makan semasa perut kosong 4 kali sehari.

-) Benih anggur magnolia serbuk Cina untuk mengambil 0,5 gram sebelum makan 2 kali sehari.  Selain itu, jus daripada buah loji yang digunakan untuk membuat jeli dan minuman yang menyegarkan mudah.  Kontra.

Pelanggaran cepdechno-vaskular aktiviti.

Related Posts:
  1. oren diet
  2. Mengenai sifat-sifat baik daripada

      

    Schizandra buah-buahan, Schizandra Cina, serai, limau

© Copyright pic.ertk.info
Fakta menarik tentang oren, lemon, pic, aprikot dan buah-buahan lain.