Oren dan buah-buahan

  

Schizandra Cina aprikot asid sitrik buah aprikot buah quince japonica jenis aprikot jus lemon jus oren lemon limau loquat magnolia Cina medlar mentega pic minyak isirong aprikot minyak oren oren oren minyak pemakanan oren oren pic quince quince buah-buahan serai wanita mengandung

Serai Permohonan

Schizandra chinensis (Turcz.) Baill.  Ciri-ciri botani.  Magnolia keluarga. Bertahun-tahun mendaki ketinggian anggur dari 10-15 m tebal bercabang batang dan kulit licin coklat. Mempunyai rhizome kukuh dengan akar yang jauh daripada itu. Daun alternatif, petiolate, obovate, berisi.

Bunganya putih-merah jambu, cantik dan wangi, berkelompok di beberapa buah pada tangkai yang panjang. Bunga di maeiyune. Mempunyai buah yang bulat buah merah masak pada bulan Ogos-September.

Pembahagian.  Ia tumbuh di Timur Jauh, Sakhalin dan Kepulauan Kuril di pinggir hutan campuran di sepanjang tebing kolam. Ditanam untuk tujuan perubatan. Seperti tumbuhan hiasan yang ditemui di taman-taman dan taman-taman wilayah Eropah di negara kita.

Bahagian-bahagian yang sama kilang.  Buah-buahan, batang, akar.  Benih-benih tumbuhan itu mengandungi lemak (26.9%) dan udara (1.6%) minyak, schisandrine (0,12%), linoleik glycerides dan shizandrol dan asid oleik. Aktiviti biologi serai, nampaknya disebabkan schisandrine dan shizandrolom.  Permohonan.

Serai merangsang jantung dan pernafasan, nada sistem saraf pusat, adalah satu perangsang yang baik bagi keletihan mental dan fizikal, serta  . Dadah magnolia meningkatkan sensitiviti penglihatan periferi dan pusat.  Serai membantu dengan mana-mana penyakit akut atau kronik yang melibatkan syarat-syarat yang asthenic: dalam penyakit-penyakit perut saluran pernafasan, dan usus, buah pinggang, hati, penyakit darah, dll  Penyediaan.

Dos ini disesuaikan secara individu. Penduduk Timur Jauh mengunyah Schizandra beri, serta teh dibancuh mereka.  Farmasi dadah: infusi serai (untuk 1030 jatuh 23 kali sehari dengan air sebelum makan), serbuk daripada Schizandra buah-buahan (0.5 g, 2 kali sehari), tablet buah magnolia (1 tablet 12 kali sehari).

  

dadah magnolia, buah-buahan magnolia, beri, serai, serai, limau

© Copyright pic.ertk.info
Fakta menarik tentang oren, lemon, pic, aprikot dan buah-buahan lain.