Oren dan buah-buahan

  

Schizandra Cina aprikot asid sitrik buah aprikot buah quince japonica jenis aprikot jus lemon jus oren lemon limau loquat magnolia Cina medlar mentega pic minyak isirong aprikot minyak oren oren oren minyak pemakanan oren oren pic quince quince buah-buahan serai wanita mengandung

SeraiSchizandra

Serai- Schizandra (Fam. Limonnikovye, atau Shizandrovye)  Daun anggur berkayu dengan kulit coklat gelap.  Daun ini bujur dengan hujung tajam, hijau di pinggir gigi,  ditutup dengan bulu halus dari bahagian bawah. Mempunyai bunga yang berwarna merah jambu pucat atau putih. Ia bunga pada bulan Mei dan Jun.

Buah - buah oren-merah. Batang, akar dan buah-buahan terutamanya apabila mencanai  bau limau, maka nama itu.  Pencahayaan.  Lebih suka cahaya ditapis.  Suhu.  Pada musim sejuk, tempoh rehat, untuk menyejukkan kandungan, suhu harus kelembapan 5-10.

Dalam cuaca sangat panas disyorkan semburan dengan air.  Penyiraman.  Pada musim bunga, musim panas, musim gugur biasa, musim sejuk menyiram dikurangkan, tetapi tidak membenarkan peresushki gumpalan Gili.  Baja.  Dari April hingga September sekali sebulan penuh baja mineral.  Pemindahan.

Tumbuhan muda yang dipindahkan setiap 2 tahun -3. Dewasa - setiap tahun 4 atau 5, dengan wajar tahunan untuk mencurahkan dalam periuk substrat segar.  Campuran tanah.  Daun dan tanah air tanah, humus dan pasir (1:1:1:1).  Pengeluaran semula.  Segmen akar, keratan, benih boleh jatuh.  Schitovka.

Pada daun dan pucuk adalah serangga kelihatan bergerak, serta menunaikan melekit. Langkah-langkah kawalan. Kilang proses dua atau tiga kali aktelli-bilik dengan selang 7 hari. Whitefly. Pada bahagian bawah daun menyelesaikan sangat kecil seperti rama-rama rama-rama. Langkah-langkah kawalan.

Proses Loji neoron Aktel-muka atau dua atau tiga kali pada selang tujuh hari.

  

Serai, limau

© Copyright pic.ertk.info
Fakta menarik tentang oren, lemon, pic, aprikot dan buah-buahan lain.