Oren dan buah-buahan

  

Tanah air lemon

Tanah Air lemon - India.  Walaupun Lemon buah-buahan yang masam, ia mempunyai kesan yang sebaliknya pada perut - mengurangkan keasidan. Jus lemon dan kulit mempunyai kesan antiseptik.  Menurut komposisi kimia jus lemon sangat kaya, pertama sekali, organik  , Yang sangat diperlukan untuk fungsi normal sistem buah pinggang dan kardiovaskular. Jus lemon - sumber berwarna kulit limau.

Bahan ini, digabungkan dengan  Satu kesan yang baik terhadap proses redoks dalam badan, metabolisme, dan menguatkan dan membuat dinding kenyal saluran darah.  Jus lemon adalah langkah pencegahan terhadap serangan jantung, strok dan penyakit lain. Jus Lemon dapat membunuh berpuluh-puluh virus dan, bersama dengan jus  digunakan walaupun dalam rawatan AIDS.

Agak beberapa titik jus lemon dalam kaca  Untuk harian makan "air limau," untuk melindungi diri daripada dijangkiti penyakit taun dan kepialu.  Lemon mengandungi banyak yang bukan sahaja menjimatkan daripada jangkitan selesema dan bermusim, tetapi juga menghilangkan kedutan awal. Jus satu limau mengandungi Nilai harian 33%  dan tidak kehilangan harta bermanfaat untuk musim sejuk yang panjang.

Lemon mengandungi banyak vitamin B (untuk membantu melawan kemurungan dan insomnia, tetapi pada masa yang sama menghapuskan kelemumur dan jerawat)  (Bertanggungjawab visi kulit yang baik, dan membran mukus) dan Vitamin P (membantu badan sepenuhnya menyerap asid askorbik).  Jus lemon kaya dengan  , Melindungi tubuh daripada pendedahan kepada radiasi radioaktif.

Jika anda mempunyai penyakit periodontal dan penyakit gusi, adalah dinasihatkan untuk bilas mulut anda jus lemon, dibubarkan dalam segelas hangat  . Dalam usaha untuk mengukuhkan akar gigi dan memperbaiki warna enamel, gosokkan kulit limau gigi.  Jus lemon menguatkan kuku: menjadikan mereka keras dan menghalang delamination.  Lemon yang baik - kecil, dengan kertas pasir halus, tetapi berat untuk saiz mereka. Jangan ambil besar tebal berkulit buah-buahan. Hakikat bahawa lemon jarang jatuh dari pokok pada tahun pertama kehidupan.

Jika buah kuning tidak melukakan sebelum musim sejuk, musim bunga akan sekali lagi bertukar hijau lemon. Musim panas akan datang mereka akan membesar cantik, akan memperoleh kain tebal, dan kuning di musim gugur sekali lagi, tetapi kehilangan hampir semua vitamin.

  

jus lemon, jus lemon, lemon

© Copyright pic.ertk.info
Fakta menarik tentang oren, lemon, pic, aprikot dan buah-buahan lain.