Oren dan buah-buahan

  

The lemon terbaik

Lemon, salah satu makanan yang paling alkali, asli kawasan tropika di Asia, di mana ia telah ditanam sekurang-kurangnya 2,500 tahun lalu. Pada abad ke XII yang orang-orang Arab dibawa ke Sepanyol dan Afrika. Menurut kata-kata Las Casas, Sepanyol sejarah, Christopher Columbus membawa biji limau dari Kepulauan Canary sekembalinya daripada pelayaran keduanya.

Dalam Dunia Baru oleh Sepanyol mendapat pengembara limau yang membawanya ke Haiti. Di Amerika Syarikat, lemon mula-mula ditanam di Florida, dan negeri ini dipegang dalam penanaman sawit tanaman ini sehingga frosts teruk tahun 1895 memusnahkan kebun limau. Untuk memulihkan mereka telah gagal. The lemon terbaik dengan kulit Zaitun, baik dan berat bagi saiz mereka.

Ini adalah limau berair dengan bilangan minimum lubang dan lemak yang tidak diperlukan. Jika anda ingin membeli lemon masak dan enak, memilih warna kuning buah-buahan yang kaya. Perlu tegas, tetapi tidak sukar untuk disentuh. Elakkan membeli lemon, yang mempunyai acuan kerana zaplesneveniyu lebih mudah terdedah kepada kerosakan mekanikal untuk buah ..

Jika janin rosak, ia dinyatakan dalam acuan atau perubahan warna di tempat berhampiran ekor janin. Beralun atau tebal berkulit, buah-buahan grubokozhie atau lembut dan lembut menyentuh juga tidak diingini. Mereka boleh banyak lebih-matang, kering, mekanikal rosak atau daging busuk.

Lemon jus pengganti yang sangat baik untuk cuka, terutamanya untuk salad, dan amnya untuk memperbaiki rasa. Jika anda ingin membuat buah-buahan yang manis jus kurang manis, campuran mereka dengan jus lemon sedikit, dan anda juga boleh mencampurkan jus lemon dengan susu atau krim, atau susu tin, jika anda mahu ia membosankan, atau jika anda ingin membuat keju . Gunakan limau untuk pelembut air, manakala syampu rambut bersabun untuk membilas terbaik mereka di dalam air dan tambah limau.

Lemon kaya dengan unsur-unsur alkali. Limau segar jus sumber cemerlang vitamin C. Tetapi perlu ditegaskan bahawa jumlah yang adil vitamin penting ini dimusnahkan apabila limau untuk masa yang lama terdedah kepada udara.

Lemon kaya dengan kalium, vitamin B dan mereka boleh dianggap sebagai sumber yang baik vitamin G. Dan lemon, limau dan mengandungi 5 hingga asid sitrik 6%; oren kerana hanya 11.5%, masing-masing, dan limau gedang 1-2. Diklasifikasikan sebagai buah limau asam limau bersama-sama dengan yang lain, dan kranberi, loganberry, loquat, nanas, buah delima dan asam jawa.  Lemon alat yang sempurna untuk menyingkirkan toksin, tetapi asid sitrik yang terkandung di dalamnya, boleh mencetuskan deposit asid tidak aktif dan tidak aktif toksik dalam badan.

Mineral limau schelocheobrazuyuschie dalam kira-. Tetapi sementara itu, sebelum baki alkali mendapat ke dalam tisu, asid sitrik di dalam badan mempunyai masa untuk meningkatkan banyak asid, dan kemudian ia akan sukar untuk menghilangkan mabuk. Kita tidak boleh menyingkirkan asid, kerana buah pinggang, usus, paru-paru dan kulit tidak boleh mengeluarkan mereka dengan segera.

Dan jika asid tidak mengeluarkan cukup pantas, mereka kekal di dalam badan dan menjadi begitu aktif yang terdapat keasidan meningkat dan faktor-faktor lain yang mengganggu badan. Mereka yang mempunyai keasidan yang tinggi dan tindak balas asid badan, akan mendapati bahawa mereka mendapat alahan terhadap makanan yang banyak. Asid sitrik tidak memberikan apa-apa kerumitan, jika anda pastikan organ perkumuhan anda berfungsi seperti biasa.

Lemon, seperti sitrus semua, ubat yang baik terhadap kebusukan, terutama di dalam hati. Dalam banyak kes, mereka membantu untuk mengukuhkan semua pasif pemendapan bahan-bahan toksik di dalam badan yang tidak boleh menyingkirkan apa-apa cara lain. Minuman lemon juga membantu apabila anda perlu menyingkirkan toksin dan penapaian dalam hati berfungsi.

Kita selalu menggunakan makanan yang mengandungi asid sitrik, dan dengan keputusan cemerlang. Tetapi jus limau nipis adalah darah, dan perlu diingat bahawa pemakanan pembersihan hanya salah satu komponen hidup yang betul. Lemon baik untuk sakit tekak dan penyakit selesema.

Pada tanda pertama selesema, minum segelas air limau panas, tanpa gula, dan sejuk boleh dielakkan. Lemon boleh membantu meningkatkan pencernaan dan kekebalan. Limau dan sedikit kuning telur mentah ditambah kepada kaca jus oren, ini adalah julap yang baik dan ringan, dan minuman yang sangat berkhasiat.

Tetapi jika badan anda adalah sangat sensitif terhadap kerengsaan, jika anda seorang saraf, marah, atau jika badan anda adalah tepu dengan sanga, minum jus sayur-sayuran lebih dan sup sayur bukan makan buah-buahan yang mengandungi sitrat asid. lemon indah dalam demam, suhu yang tinggi, kerana di negeri ini, badan bertindak balas lebih baik untuk buah-buahan yang mengandungi limau asid daripada makanan lain. Jika kita hidup yang betul, anda boleh mendapati bahawa sitrus makanan yang paling menarik untuk badan.

Perkataan tinggal hak saya berfikir bahawa jika kulit menyingkirkan bahan buangan dengan betul, ia dapat menampung sebahagian daripada mereka yang dioutput melalui kulit. Jika kulit tidak dapat memaparkan dengan baik mereka, dan asid diaktifkan buah-buahan sitrus, tunas adalah beban berat mereka dipaksa untuk menjalankan kerja-kerja yang mereka sering tidak boleh. Dalam kes ini ia adalah yang terbaik untuk minum jus sayur-sayuran, bukan jus limau untuk menghalang pengaktifan badan asid toksik.

Jus sayur-sayuran dan membuang toksin boleh bertindak sebagai penenang. Sebelum makan lemon, harus mengetahui apa agensi kerajaan negeri meletakkan keluar jika mereka boleh melakukan dengan baik, jika tidak, asid sitrik menyebabkan hiperaktif bahan yang tidak diingini, yang membawa kepada penyakit selesema kronik dan pH yang tinggi banyak organ-organ .  Lemon boleh digunakan secara berkesan bagi selesema. Resipi influenza: limau bakar dalam ketuhar selama dua puluh minit.

Kemudian potong kepada dua bahagian dan memerah setengah limau dibakar ke dalam segelas air panas. Minum minuman ini setiap setengah jam sehingga demam akan berhenti dan tidak akan mengurangkan suhu.  Nampaknya lemon mempunyai keupayaan untuk meningkatkan penyingkiran toksin melalui kulit dan seterusnya mengurangkan suhu. Lemon juga mempunyai kesan tertentu pada virus selesema, kerana pembunuh kuman limau indah. Pada dasarnya, sebuah limau dengan sendirinya boleh memusnahkan sekurang-kurangnya dua puluh bakteria yang berlainan.

Untuk membuat ubat ini lebih berkesan terhadap selesema, doktor disarankan untuk minum Rousinov bersamanya boneset teh untuk mengekalkan kawalan kalsium, yang diperlukan apabila demam.  Kandungan nutrien per paun (453,59 gram) (termasuk kulit)  Kalori 90 Besi 3,1 mg  Protein 3,3 g Vitamin A 30 ME  Lemak 0,9 g 0,06 mg Thiamine  Karbohidrat 48,1 g Riboflavin 0,18 mg

Kalsium 274 mg Niacin 0,9 mg

  

jus lemon, oren, asid sitrik, jus oren, limau

© Copyright pic.ertk.info
Fakta menarik tentang oren, lemon, pic, aprikot dan buah-buahan lain.