Oren dan buah-buahan

  

Schizandra Cina aprikot asid sitrik buah aprikot buah quince japonica jenis aprikot jus lemon jus oren lemon limau loquat magnolia Cina medlar mentega pic minyak isirong aprikot minyak oren oren oren minyak pemakanan oren oren pic quince quince buah-buahan serai wanita mengandung

Antara tanaman buah subtropika

Antara tanaman buah sub-tropika loquat, atau loquat  Keluarga Rosaceae adalah salah satu baka matang awal. Ia telah diusahakan demi aromatik berair,, dengan menyenangkan menyegarkan rasa manis-masam buah-buahan yang kaya dengan gula, mineral dan vitamin. Mereka makan kebanyakannya segar dan diproses untuk mengeluarkan jus, compotes, jeli, mentega buah-buahan, jem, jeli dan pelbagai minuman berperisa.  Tanah air Jepun medlar China.

Tetapi di Eropah, loquat pertama kali dibawa dari Jepun, yang mana beliau menerima namanya. Medlar berasal dari negara-negara Mediterranean, England, Amerika, Afrika Utara, Australia dan Hawaii. Di Rusia, loquat tumbuh di kawasan subtropika di pantai Laut Hitam.

Medlar agak beku tahan, boleh bertahan tanpa merosakkan menurunkan suhu kepada `14 tolak. Bagaimanapun, pada pencairan buah medlar sebagai satu budaya di Abkhazia untuk cuaca sejuk adalah berbahaya walaupun di 45 `. Kitaran malar hijau medlar Jepun dan terutamanya irama bermusim bertepatan dengan syarat-syarat yang buruk, bunga jatuh dari Oktober hingga Disember, dan ovari berkembang semasa musim sejuk dan musim bunga.

Itu bunga bahaya, dan ovari musim luruh dan musim sejuk penurunan suhu.  Dahan pokok yang mencapai ketinggian 312 m, padat ditutup dengan daun panjang bergigi. Mereka keras, hijau tua, berkilat di atas, berbulu di bawah bulu grayish. Ia amat baik dalam medlar musim sejuk.

Pokok ini sangat hiasan, terutamanya apabila ditutup dengan bunga kecil putih di berus piramid. Pembubaran, mereka menyebarkan aroma yang menyenangkan, mengingatkan bau badam pahit. Sesetengah peminat ditanam khas untuk bunga medlar bau yang luar biasa.

Dan berapa banyak lebah terbang ke mereka! Lagipun masa ini mempunyai beberapa pokok bunga yang lain. Antara tanaman buah sub-tropika Vintage matang pada musim terdahulu atau kemudian bergantung kepada iklim dan cuaca ciri-ciri tahun. Di Algeria, contohnya, buah-buahan mula masak pada pertengahan bulan Mac, manakala di Itali dan Perancis, proses ini berlangsung dari pertengahan April-jun-an, pantai Laut Hitam dari lewat Mei-jul lewat.  Buah-buahan yang sangat berbeza dalam bentuk, ketebalan kulit, daging warna putih, kuning atau oren.

Terutama jenis berharga mempunyai buah dengan daging firma dan oleh itu diangkut. Baca tuaian keseluruhan atau berus untuk terpilih berasingan buah masak dengan peduncles. Pokok menghasilkan purata 6080 maksimum 300 kg.  Kebudayaan hydrophilic, tetapi tidak menuntut di tanah. Rasanya baik di pelbagai jenis tanah, tetapi yang terbaik untuk dia adalah liat, dan kenaikan berat dan ringan di atas tanah.  Penyebaran loquat benih dan anak benih budded di atasnya. Okulirovat terbaik tumbuhan pada bulan Ogos dan September.

Anak benih ditanam di tempat yang kekal pada bulan Mac, awal bulan April. Pokok medlar sangat responsif kepada baja organik dan mineral. Khas trim pokok tidak memerlukan cukup untuk menghapuskan cawangan kering dan pecah.

Pada masa ini, di Abkhazia, tumbuh 12 jenis medlar, diperkenalkan dari Amerika Syarikat, Itali, Jepun, China, dan juga sebilangan besar anak benih asal tempatan. Pokok itu telah menjadi begitu biasa dalam keras subtropika kita untuk membayangkan sebuah bandar, kampung, taman atau ladang tanpa medlar.  L. Gogolashvili, Calon Pertanian Sains

Related Posts:
  1. orange
  2. buah pic

  

loquat, medlar

© Copyright pic.ertk.info
Fakta menarik tentang oren, lemon, pic, aprikot dan buah-buahan lain.