Oren dan buah-buahan

  

Schizandra Cina aprikot asid sitrik buah aprikot buah quince japonica jenis aprikot jus lemon jus oren lemon limau loquat magnolia Cina medlar mentega pic minyak isirong aprikot minyak oren oren oren minyak pemakanan oren oren pic quince quince buah-buahan serai wanita mengandung

Empat jenis buahbuahan

Buah-buahan adalah ovari masak daripada pistil bunga, yang mengandungi benih. Apabila telur disenyawakan dan mula untuk membentuk kuman embrio, tisu di sekitarnya berkembang di dalam benih dan dinding ovari (perikarpa) di sekitar imej janin. Perikarpa terdiri daripada tiga lapisan tisu: a ekzokarpy nipis luar, yang berkulit, yang tebal mesocarp dan tempurung dalaman sekitar ovari.

Bunga boleh mempunyai satu atau lebih pistils mudah dan kompleks pistil, yang terdiri daripada satu atau dua pistils bersatu mudah, dan pelbagai peralatan untuk menanam satu jenis buah-buahan tertentu. Jenis buah baru muncul selepas pembiakan terpilih atau hasil daripada mutasi.  Buah dikelaskan mengikut komposisi mereka.

Ada empat jenis buah-buahan: keputusan yang mudah, banyak terkumpul dan palsu. Buah-buahan yang mudah diperolehi dari ovari tunggal pada satu bunga dan mungkin berisi atau kering. Jenis utama buah-buahan berisi adalah beri, dari mana perikarpa seluruh lembut dan enak (ini termasuk pisang, pahit oren, anggur) dan buah berbiji, di mana lapisan luar berisi, berserabut, keras, dan disebut tempurung batu (ini termasuk Peach, kelapa dan walnut).

Perkataan biasanya merujuk kepada buah jenis tertentu buah, beberapa di antaranya (termasuk terung, tomato dan sebagainya) dikenali sebagai sayur-sayuran. Buah-buahan kering dibahagikan kepada mereka yang kulit yang pecah untuk melepaskan benih masak (buah-buahan pecah), dan mereka yang mempunyai tulang masih tidak berbelah bahagi (buah indehiscent). Empat jenis buah-buahan buah Jumlah (termasuk beri hitam dan raspberi) terdiri daripada orang ramai daripada kostyanok kecil, setiap yang terjadi dari ovari tunggal khusus bunga.

Buah-buahan Pelbagai, mereka adalah: nanas, pokok, membangun daripada ovari bunga banyak berkembang di berus.  Buah-buahan palsu mengandungi tisu yang merupakan sebahagian daripada tumbuhan, dan bukan dari ovari. Sebagai contoh, saya, strawberi itu tidak seperti banyak biji kecil tanpa kulit, teras utama tenderloin, yang dipertingkatkan dengan melampirkan bunga. Teras nanas juga merupakan sebahagian daripada batang.

Buah palsu yang paling terkenal ialah epal, mereka epal dan pear, yang boleh dimakan bahagian cukup besar adalah tisu batang dan buah-buahan yang hanya teras.  Struktur buah biasanya memudahkan penyebaran benih. Ini termasuk parashyutiki dan sayap pada biji. Beberapa tumbuhan mengeluarkan benih mereka apabila masak buah-buahan dan kelapa air boleh naik sangat jauh dari pokok induk mereka.

Walau bagaimanapun, adalah diperhatikan bahawa kehadiran biji dalam buah adalah lebih kurang rasa sangat daging, supaya mereka yang terlibat dalam penanaman industri nanas yang sama atau pisang, pastikan untuk melihat kepadanya yang menghalang persenyawaan.  Buah-buahan mengandungi sejumlah besar nutrien: mineral, vitamin dan asid buah-buahan. Kerana ini mereka bukan sahaja digunakan di dalam makanan tetapi juga dalam perubatan tradisional, dan ekstrak dan pomace - di rumah dan kebersihan diri.

Walau bagaimanapun, buah-buahan dengan tahap pH rendah tidak harus mendapatkan orang yang terlibat dengan keasidan - untuk keterlaluan di sini cara untuk mengumpul sehingga masalah ulser akut.  Selain jus, jem dan persediaan dalam negeri, buah-buahan banyak digunakan untuk membuat arak, yang merupakan minuman kebangsaan di rantau ini di mana buah-buahan ini tumbuh dengan banyaknya. Sebagai contoh, di Hawaii, anda boleh makan anggur nanas, dan di Armenia - buah delima.

By the way, delima adalah sumber tidak habis-habis besi, maka mereka adalah disyorkan untuk orang yang mengidap anemia.  Buah-buahan mempunyai ternilai menyegarkan, terutama mereka yang mempunyai bahagian dalam berisi. Mereka makan ketika anda memerlukan snek di jangka, apabila anda mahukan sesuatu yang segar dan eksotik, walaupun berat buah-buahan eksotik untuk hari ini adalah lebih mudah dan kos kadang-kadang lebih murah dari mereka epal pear dan asli.

Related Posts:
  1. Lemon
  2. daun medlar
  3. loquat - Eriobotrya
  4. quince
  5. Orange
  6. Apricot

  

pic

© Copyright pic.ertk.info
Fakta menarik tentang oren, lemon, pic, aprikot dan buah-buahan lain.