Oren dan buah-buahan

  

Buah Medlar

Medlar (Japonica Eriobotria) - dimiliki oleh keluarga Rosaceae (Rozaceae). Genus termasuk 10 spesies diedarkan dalam liar di Asia Tenggara. Adalah tinggi, renek banyak bercabang atau pokok malar hijau kecil (sehingga 6 m tinggi).

Tanah air - China, tetapi telah lama diusahakan di Jepun, di mana ia telah dibawa ke Eropah, maka nama Jepun medlar. Oleh kerana dedaunan tebal, sebuah mahkota yang cantik padat bunga dan wangi dolgotsvetuschim loquat adalah sangat baik kilang pasu dan berjaya ditanam amatur. Terdapat dua gelombang pertumbuhan pucuk - pada musim bunga dan pada bulan Jun.

Daun yang besar dalam magnitud seperti itu daripada Ficus, tetapi indah. Pada musim sejuk, tidak jatuh. Saiz kunci: 12-15 cm panjang dan 5-9 lebar, bujur-bujur, hijau gelap, di bawahnya berbulu. Lembut seperti bulu bulu merah bukan sahaja daun, pucuk dan tunas juga. Mempunyai bunga yang sederhana, putih, biseksual, dikumpulkan dalam hal berkembang-panicle sebanyak 80 keping, sangat wangi.

Bunga dari Oktober hingga Januari. Buah-buahan yang dibentuk oleh silang pendebungaan dan pendebungaan sendiri, tetapi diri-pendebungaan tanaman kurang. Buah-buahan yang di racemes padat dari 8-12 keping, bulat, berisi, segar rasa manis, berat buah 30-80 g, mengandungi gula 6-13,8%, 0.6% asid, 2 mg/100 g vitamin C , digunakan dalam bentuk segar diproses: ini, membuat jeli, jem.

Warna buah berbeza dari hijau muda hingga jingga. Di dalam buah ini dari satu ke bentuk tiga biji yang besar bulat licin. Buah ripens pada bulan Mei, bersama-sama dengan strawberi. Buah medlar adalah merawat bagus dan digunakan terutamanya dalam bentuk segar. Dibiakkan benih kebanyakannya medlar.

Satu percambahan baik disediakan di menyemai benih baru. Benih muncul bersama-sama dalam 2-3 minggu, dan mencapai kemuncak kejatuhan 25-30 cm pada musim berbuah yang mengambil 5-6 tahun.

Anak benih medlar pada dasarnya menyimpan mothering kebolehan. Medlar dicantumkan di lorong tengah biasanya di hawthorn, sekurang-kurangnya pada quince biasa. Kepelbagaian budaya yang terbaik untuk bilik adalah: Tanaka, Perdana Menteri, istri, Champagne, Sames. Untuk menjaga tumbuhan kecil terutamanya jika dibandingkan dengan tanaman buah-buahan lain di dalam bilik, kerana bunga dan buah-buahan masak di kilang itu berlaku pada musim luruh dan musim sejuk.

Suhu di dalam bilik hendaklah sekurang-kurangnya 18 darjah Tetapi dalam musim sejuk boleh bertahan frosts ringkas ke - 12. , mati Buah di darjah 7,8 tolak.. Tumbuhan sering disembur dengan air suam, disimpan dalam bersih, disiram dan makanan seperti yang dikehendaki, jika boleh, kemudian dosvechivayutsya kemudian. Penjagaan normal dan tepat pada masanya untuk tumbuhan berbunga di peridium dan buah-buahan mewujudkan keadaan yang baik bagi buah-buahan yang matang.

Related Posts:
  1. Lemon - salah satu daripada buah-buahan tertua

  

loquat, buah-buahan medlar, quince

© Copyright pic.ertk.info
Fakta menarik tentang oren, lemon, pic, aprikot dan buah-buahan lain.