Oren dan buah-buahan

  

Loquat Proizrostanie

Loquat tumbuh terutamanya di China, tetapi ditanam sejak zaman kuno di Jepun, di mana ia telah dibawa ke Eropah. Secara kebetulan, ini adalah di mana nama Jepun. Paling ketara dalam Himalaya, China, India Utara.

Ditanam sebagai buah-buahan dan tanaman hiasan di Pantai Laut Hitam.  Loquat mempunyai tebal, mahkota berdaun dan wangi, bunga mekar lama. Terima kasih kepada keupayaan ini, ia merupakan tumbuhan rumah yang indah.

Medlar adalah saiz pokok kecil atau pokok renek malar hijau meluas bercabang dengan mahkota padat bulat mencapai ketinggian sehingga 1,52 m. daun yang besar dan menyerupai daun Ficus, tetapi seperti sutera-putih, halus. Daun alternatif, pendek, tebal, struktur keras adalah bujur-bujur, runcing bentuk dan saiz yang besar.  Antara lain, bunga mempunyai aroma yang menyenangkan, dan putih dalam racemes hingga 80 keping.

Bunga, biasanya pada bulan November atau Disember untuk 1,52 bulan. Buah-buah yang manis manis-masam rasa, menyegarkan, mengandungi  epal dan limau asid dan gula.  Buah berat sehingga 2540 g dan matang dalam bulan Jun dan Julai, adalah oren, bulat, dan enak, manis dan masam-manis rasa.

Dalam Adjara speyut dalam bidang terbuka. Harus diingat bahawa benih medlar cepat hilang daya maju, jadi mereka perlu disemai selepas pemilihan buah-buahan, mengelakkan kekeringan.  Jenis-jenis bunga yang terbaik untuk rumah adalah Tanaka, shaman, Advons Perdana, Diet.

Bunga Loquat pada musim sejuk, dan buah-buahan masak pada musim panas. Suhu, di mana medlar ditanam, tidak jatuh di bawah 18 C. tumbuhan mestilah kerap disembur dengan air pada suhu bilik, sentiasa bersih, makan dengan baja kimia. Ini adalah penting terutamanya semasa berbunga dan menetapkan buah-buahan.

Tahun-tahun pertama loquat yang dipindahkan setiap tahun, tumbuh-tumbuhan lama selepas 23 tahun. Jika anda ingin pemindahan tanah air dan tanah-tanah humus bercampur dengan pasir. Lapisan atas setiap tahun, mengemaskini, menambah tahi ayam dengan humus. Pada musim panas termasuk udara.

Memerlukan lokasi yang cerah dalam musim sejuk 1416 dengan haba.  Penerbitan © of 19/11/2009 09:35. All rights reserved. Penggunaan bahan-bahan tapak mungkin hanya apabila terdapat hubungan langsung aktif kepada  .

Related Posts:
  1. mengandung
  2. japonica

  

asid sitrik, medlar, loquat, limau

© Copyright pic.ertk.info
Fakta menarik tentang oren, lemon, pic, aprikot dan buah-buahan lain.