Oren dan buah-buahan

  

Medlar Permohonan

Loquat, medlar - menggunakan adalah dipercayai berasal di China. Satu lagi 1,000 tahun lalu, Jepun mula menanam  medlar.  Sehingga kini, loji ini adalah meluas di Timur Tengah, Eropah dan Afrika, Hawaii dan California.  California telah mula berkembang tumbuhan ini pada abad ke-19. Loquat merupakan pokok malar hijau, ia bunga pada musim gugur atau musim sejuk akhir awal, buah-buahan muncul di awal musim bunga dan musim panas. Ketinggian pokok 3 dari 9 meter.

Pokok ini kepunyaan Rosaceae keluarga.  Buah ini lembut, kelihatan seperti aprikot dalam saiz dan warna, tetapi tidak dalam bentuk.  Buah Loquat, tiada yang lebih besar daripada 2.5 cm, berbentuk buah per (atau dalam bentuk air mata.) Warna buah dari putih kepada oren. Buah-buahan mempunyai rasa pedas, mereka biasanya dimakan segar.  Loquat mempunyai kandungan yang agak tinggi pektin, ia boleh menjadi tambahan yang berharga kepada kesesakan atau jeli.

Medlar mempunyai rasa eksotik, kacukan antara keghairahan dan buah jambu batu. Sesetengah mencari rasa buah-buahan ini adalah sedikit masam. Apabila buah ini masak sepenuhnya, keasidan yang berkurangan.  Buah-buahan ini sesuai untuk membuat salad buah-buahan, buah-buahan dibakar, wain, dll  Menggunakan Cina medlar sirap batuk.  Buah ini benar-benar dimakan, kecuali benih, yang kelihatan seperti kacang. Benih mengandungi sejumlah kecil sianida.

Daun medlar membawa faedah kesihatan yang luar biasa. Mereka anti-radang, antiviral hartanah, mempunyai sifat-sifat detoksifikasi.  Daun hijau gelap, berkilat, mereka dikumpulkan pada musim bunga dan musim panas lewat awal, kering di bawah matahari, maka halus cop.  Kalsium, fosforus, besi, kalium, asid askorbik, dll Oleh itu, tumbuhan ini mempunyai nilai perubatan yang besar. Buah medlar

Jepun kaya dengan vitamin dan mineral daun dan Medlar - menggunakan Antioksidan: medlar bertindak ekstrak daun sebagai agen mucolytic. Ia membantu untuk mencairkan mukus yang terkumpul dalam badan kita, yang mengandungi bahan toksik.

Di samping itu, sifat-sifat antioksida yang membantu dalam membebaskan antioksidan yang dapat meneutralkan toksin yang berbahaya dan menghapuskan radikal bebas dari badan, yang boleh membawa kepada komplikasi pelbagai.  Oleh itu, ekstrak daun menghalang pelbagai penyakit medlar, menguatkan sistem imun dan meningkatkan jangka hayat.  Mengalahkan penyakit kencing manis: Satu lagi penting untuk kesihatan, yang mempunyai daun medlar, adalah untuk membantu dalam usaha memerangi penyakit kencing manis.

Daun mengandungi pelbagai bahan kimia yang dikenali sebagai triterpenes, yang membantu meningkatkan proses pengeluaran insulin dalam badan. Daun juga bertindak sebagai agen anti-diabetes, mereka mengeluarkan banyak bahan kimia semula jadi badan dikenali sebagai polisakarida, yang membantu melawan penyakit kencing manis dengan meningkatkan pengeluaran insulin.

Di samping itu, ekstrak daun medlar menyokong kesihatan pankreas atau dengan pengeluaran insulin tambahan, sama ada disebabkan oleh pertumbuhan semula sel.  Oleh itu, kita boleh mengatakan bahawa medlar itu rawatan penyakit kencing manis adalah cara yang paling sesuai.  Ciri-ciri detoksifikasi: Daun medlar juga membantu dengan detoksifikasi hati.

Mereka mengandungi bahan yang dipanggil amygdalin, yang dikenali untuk membantu melawan penyakit hati, meningkatkan keupayaan hati untuk menyingkirkan racun dan bahan toksik.  Masalah kulit: Ekstrak Daun Jepun medlar mempunyai kelebihan untuk kulit. Ia digunakan untuk mengurangkan keradangan kulit dan pencegahan pelbagai penyakit kulit. Ekstrak daun digunakan secara meluas sebagai bahan tambahan dalam pelbagai krim.

Krim ini bukan sahaja merawat keradangan atau kerengsaan pada kulit, tetapi juga memberi kesan yang menenangkan. Medlar daun juga membantu melawan kanser kulit.  Ciri-ciri antiviral: Daun mengandungi pelbagai asid medlar yang mempunyai ciri-ciri anti-virus. Glycosides dan pengundi polifenolik mempunyai ciri-ciri agen virus.

Juga, dipercayai kesan mengehadkan medlar virus HIV.  Lain-lain faedah: Daun ini sering digunakan untuk perubatan medlar minuman teh. Ini teh dapat membantu mengurangkan loya, dahaga dan membantu menghilangkan dengan kemurungan cirit-birit, dan lain-lain

kesan sampingan Sejak lebihan apa-apa jua sentiasa memudaratkan badan, untuk mengelakkan dos yang disyorkan adalah 4.5 medlar daun 12 gram sehari.

Related Posts:
  1. jenis aprikot
  2. Ive berguna hartanah

  

medlar daun, buah-buahan, medlar, loquat, medlar, aprikot

© Copyright pic.ertk.info
Fakta menarik tentang oren, lemon, pic, aprikot dan buah-buahan lain.