Oren dan buah-buahan

  

Schizandra Cina aprikot asid sitrik buah aprikot buah quince japonica jenis aprikot jus lemon jus oren lemon limau loquat magnolia Cina medlar mentega pic minyak isirong aprikot minyak oren oren oren minyak pemakanan oren oren pic quince quince buah-buahan serai wanita mengandung

Medlar berkembang

Loquat, berkembang medlar Berkembang medlardimiliki oleh keluarga Rosaceae, genus eriobotriya.   Medlar - kecil buah subtropika malar hijau dan tumbuh-tumbuhan hiasan. Batang berduri, bentuk budaya tanpa prickles. Daun berbentuk pisau pembedah atau ovate. Bunga bersendirian, besar, putih. Buah - kostyankovidny, bulat. Isi tart, firma, selepas fros itu, diperam atau masak sepenuhnya - lembut, manis.

Buah mengandungi sehingga 10% gula, asid 1.1% malic, 1,6-15,8 mg% vitamin C. Selain itu, buah-buahan banyak mengandungi vitamin A dan kalium. Medlar dimakan mentah dan masin, ia bersedia dari gula-gula dan wain. Buah medlar mempunyai kesan diuretik, ia adalah sebuah kilang yang sangat popular dalam perubatan tradisional.   Dalam bilik tumbuhan mencapai 1,5-2 m. Oleh itu, dalam dewasa ia sesuai untuk penanaman pada musim sejuk taman-taman, pejabat, kawasan kebudayaan dan sosial.

Daun medlar keras, besar, bujur-bujur, 25-30 cm, di bawahnya berbulu. Bunga putih atau krim dengan aroma yang menyenangkan manis dan sebuah kilang madu yang baik. Tumbuhan berbunga pada bulan November - Disember dalam cuaca panas pada bulan Januari. Opinions untuk sedapnya, berair, buah-buahan oren, bulat atau bujur saiz plum biasa yang ripens Mei lewat atau Jun.

Buah digunakan segar, serta mereka bersedia untuk rasa compotes unik, jem, halwa buah-buahan, minuman ringan. Berkembang medlarDi negara-negara Mediterranean benih bersedia menggantikan kopi.   Kepelbagaian yang paling menarik untuk berkebun tertutup: Tanaka, Perdana, Champagne, Victor, Orange.   Tumbuhan Photophilous dan mesti disimpan dalam suhu bilik di bawah 18 ° C.

Pada musim bunga selepas medlar suhu yang positif terbaik untuk menjadikan udara terbuka dalam kawasan taman, dan terbuka kepada balkoni dan beranda. Pada musim sejuk, kilang itu terkandung di dalam bilik cahaya di 50-10 ° C atau pada suhu bilik biasa.   Pada musim panas - minum secara teratur, dengan udara kering dengan kerap menyembur air pada suhu bilik. Pada musim sejuk, air jarang, menjaga supaya tidak kering itu substrat dalam pot.

Dari April hingga September, dua kali sebulan, suapan baja mineral kompleks. Terbaik semua atau Cactus Rose. Tumbuhan muda medlar dipindahkan setiap tahun, dari 7 ke 10 tahun - Warganegara sekali dalam tiga tahun. Adalah disyorkan untuk digunakan sebagai substrat pracampuran atau Palma Rosa dengan kandungan humus yang tinggi.

Perosak dan penyakit medlar - pelbagai jenis serangga, yang tinggal di acuan hitam yang khusus. Apabila basah substrat atau pengeringan jenis ada tempat daun.   Dibiakkan oleh keratan atau mushmulusemenami diambil dari tip menembak.

Untuk mendapatkan pokok kerdil adalah disyorkan untuk vaksin medlar untuk  .  Cinta tumbuh-tumbuhan dan sihat!

Related Posts:
  1. Empat jenis buah-buahan
  2. Orange
  3. Lemon

  

medlar buah, daun, medlar, loquat, medlar

© Copyright pic.ertk.info
Fakta menarik tentang oren, lemon, pic, aprikot dan buah-buahan lain.