Oren dan buah-buahan

  

Schizandra Cina aprikot asid sitrik buah aprikot buah quince japonica jenis aprikot jus lemon jus oren lemon limau loquat magnolia Cina medlar mentega pic minyak isirong aprikot minyak oren oren oren minyak pemakanan oren oren pic quince quince buah-buahan serai wanita mengandung

Medlar Penerangan

Medlar - perihal

medlar (Mespilus germanica), dan sebagai quince dengan hawthorn, kepunyaan Rosaceae keluarga. Her rumah - tenggara Eropah dan Semenanjung di Asia Minor, tetapi ia adalah dengan meluas ditemui di hutan di bahagian-bahagian yang besar di utara Eropah.  Ini adalah - pokok lama-tinggal daun luruh, bersenjata dengan durinya, yang, bagaimanapun, bentuk budaya sering dinafikan. Whimsically batang melengkung dan cawangan, serta plakuchest mereka membuat pohon yang indah medlar hiasan untuk taman-taman kecil.

Terdapat medlar berkembang perlahan-lahan dan mencapai ketinggian 3,5-6 m, bergantung pada keadaan. Daun elips, hijau pudar, permukaan bawah pubescent. Dalam kejatuhan mereka wain merah. Putih dan merah jambu bunga yang kelihatan seperti bunga quince, mempunyai diameter kira-kira 2,5-3 cm dan didedahkan pada Mei atau Jun, satu demi satu pada hujung batang pendek gempal. Medlar - diri pollinating tumbuhan dan buah yang baik tanpa pendebungaan. Merah-coklat buah-buahan matang mempunyai diameter 2,5-5 cm

Borang medlar buah seperti pinggul besar diratakan dengan kulit tan. Dalam pulpa terdapat lima batu - carpels keras yang mengandungi biji.  Medlar rasa sangat pelik. Buah ini dimakan apabila mereka tiba, iaitu kira-kira untuk mula reput.

Buah sering dikutip tidak jatuh, dan musim bunga selepas musim sejuk apabila mereka kehilangan astringency mereka menjadi beku dan manis.  Daripada mereka bersedia jeli terangOrange warna, rasa mengingatkan quince jeli.  (Microsoft Word, 120Kb)

Related Posts:
  1. jenis

      

    quince, medlar buah-buahan, loquat, oren

© Copyright pic.ertk.info
Fakta menarik tentang oren, lemon, pic, aprikot dan buah-buahan lain.