Oren dan buah-buahan

  

Schizandra Cina aprikot asid sitrik buah aprikot buah quince japonica jenis aprikot jus lemon jus oren lemon limau loquat magnolia Cina medlar mentega pic minyak isirong aprikot minyak oren oren oren minyak pemakanan oren oren pic quince quince buah-buahan serai wanita mengandung

Medlar satu tumbuhan hiasan

Loquat. Loquat -Eriobotria japonica. áTanah air - China, tetapi telah lama diusahakan di Jepun, di mana ia telah dibawa ke Eropah, maka nama "Jepun." Medlar - hiasan diedarkan dengan meluas di Himalaya, China, India Utara. Dicairkan sebagai buah-buahan dan tanaman hiasan di Pantai Laut Hitam.

Medlar, dengan dedaun tebal, berdaun dan wangi, lama mekar bunga merupakan tumbuhan pasu yang cantik. Evergreen pokok kecil atau pokok renek, banyak bercabang, dengan mahkota padat bulat, ketinggian sehingga 1.5-2m. Daun yang besar seperti ficus, tetapi seperti sutera-putih, halus. Daun alternatif, pendek, tebal, keras, bujur-bujur, berkata, besar. Di atas di bawah terang berkilat, hijau berbulu. Krim bunga di racemes dari 50-60 keping, sangat wangi.

Bunga putih, racemes hingga 80 keping, sangat wangi. Bunga di nov-dis untuk 1,5-2 bulan. Buah-buah yang manis manis-masam rasa, menyegarkan, dan mengandungi epal limau asid dan gula. áBuah (25-40 g) masak pada bulan Jun - Julai. Orange, bulat, berair dan menyenangkan yang manis-masam rasa. Dalam Adjara masak dalam bidang terbuka. áDibiakkan oleh benih, keratan (di bawah kaca), cantuman (dalam quince, pir, epal, medlar).

Berbuah bermula pada tahun 5-6 selepas suntikan. Benih Medlar kehilangan daya maju dengan cepat, oleh itu mereka perlu disemai selepas pemilihan buah-buahan, mengelakkan kekeringan. áKepelbagaian budaya yang terbaik untuk bilik adalah: Tanaka, shaman, Premier. Advons, Diet. Bunga Loquat pada musim sejuk, dan buah-buahan masak pada musim panas.

Suhu di mana mereka membesar medlar, tidak boleh kurang daripada 18 darjah ditambah. Kilang itu sering disembur dengan air pada suhu bilik, disimpan bersih, makan dengan baja kimia. Ini adalah penting terutamanya semasa berbunga dan menetapkan buah-buahan. áTahun-tahun pertama medlar dipindahkan setiap tahun, kilang lama - dalam 2-3 tahun.

Jika anda memerlukan pemindahan tanah liat dan rumput dan tanah humus bercampur dengan pasir. Lapisan atas kemas kini tahunan dengan menambah tahi ayam dengan humus. Pada musim panas termasuk udara.

Memerlukan lokasi yang cerah dalam musim sejuk - 14-16 ░ C haba. áSebagai tumbuhan hiasan layak penyebaran luas kepada budaya kadochnoy.

Medlar - hiasan
Related Posts:
  1. jus lemon
  2. Orange

  

loquat, medlar, asid sitrik, quince

© Copyright pic.ertk.info
Fakta menarik tentang oren, lemon, pic, aprikot dan buah-buahan lain.