Oren dan buah-buahan

  

Air terbaik untuk teh bru

Pada zaman dahulu di Timur percaya bahawa air yang terbaik untuk bru teh - satu bahawa cermin mata dengan kelopak bunga pic apabila salji musim bunga lewat cair. Mungkin, ini adalah sebahagian besarnya ditentukan oleh keindahan yang luar biasa pokok kepercayaan pic berbunga. Walau bagaimanapun, bunga, sama seperti air mencairkan-dari kelopak, bukan titik.

Perkara utama - buah-buahan itu. Hanya sifat telah dikurniakan pic baldu berkulit kuning-oren warna dengan terang daging lembayung, berair dengan menyegarkan masam-manis rasa, sedikit asam dan rasa halus yang tiada tandingan. Nampaknya pic adalah tertumpu semua yang terbaik untuk makan buah - kebahagiaan itu.

Selain dari pic yang biasa, terdapat juga mutan - Nectarine (tulang diasingkan daripada pulpa) dan Breugnon (tulang membesar menjadi daging). Pic ini kelihatan seperti plum yang besar. Nectarines sangat manis dan Breugnon kuat, dengan daging segar.  Asal Peach masih tidak diketahui. Pada masa yang panjang ianya dianggap tempat kelahiran Iran. Nama sebenar Persica menunjukkan Parsi (Iran). Penyelidik lain berpendapat bahawa ia datang dari China.

Frank Mair, tinggal di China selama lebih 12 tahun, dijumpai liar di wilayah pic Shensi, di Gansu dan di sempadan dengan Tibet, dan buah-buahan telah malosedobnye.  Yang datang ke Eropah melalui Parsi mengambil pic tanaman dan kawasan taman di tempat ketiga selepas epal dan pear, dan di beberapa negara seperti Itali, walaupun berjaya memintas a pir. Walau bagaimanapun, kita ada masih di tempat terakhir di kalangan massa pada tanaman buah-buahan.

Buah buah pic pokok yang tumbuh di Armenia, Georgia, Azerbaijan, Asia Tengah, rantau Krasnodar, Crimea, terdapat lebih daripada tiga ribu jenis dan masa kematangan mereka menghulurkan dari Mei hingga Oktober. Kuantiti buah-buahan kelainan berbeza dari 50 hingga 500g. Bagi setiap kelas mempunyai nilai kritikal, di bawah mana janin dengan jelas malosedobny.

Walau bagaimanapun, pic besar mungkin lebih sedap.  Berbanding dengan beras awal, lewat, biasanya wangi dan manis, dan vitamin di dalamnya banyak lagi. Secara umumnya, vitamin, Peach tidak begitu kaya: buah dengan daging kuning mengandungi jumlah yang mencukupi provitamin A (karotena), B2 vitamin C, P, B1,. Juiciness buah bergantung kepada kandungan dalam pektin itu. Jika ia tidak mencukupi, pic yang tegas dan hanya sesuai untuk dikitar semula.

Menurut hasil penyelidikan biologi, satu set mineral ialah pic yang menggalakkan pembentukan hemoglobin dalam badan dan mengekalkan keseimbangan asid-alkali. Yang terkandung dalam buah-buahan kalium mempunyai kesan yang baik terhadap sistem kardiovaskular.  Tetapi bukan sahaja pulpa berair mempunyai nilai yang hebat, tidak kurang berharga adalah isirong daripada lubang pic. Ia mengandungi sehingga 50% lemak dan protein 25%.

The kernel yang manis dan, dan pahit. Badam manis digunakan sebagai pengganti, dan pahit - seperti komponen aromatik bagi likur, seperti "Amaretto", wain dan likur. Minyak yang diperolehi daripada nukleus selepas rawatan dengan stim kehilangan kepahitan dan menjadi bahan makanan yang mulia.

Segar pic - pencuci mulut yang sangat indah, tetapi mereka begitu halus, yang malangnya, tidak juga disimpan untuk masa yang lama, jadi sebahagian besar akaun untuk tuaian untuk kegunaan masa depan. Yang paling biasa adalah compotes disediakan, tetapi anda juga boleh membuat jem, jeli, jem atau hanya membekukan. Oleh itu, walaupun di musim sejuk anda boleh menikmati rasa dan aroma pic, sekeping berair krim kek, kek atau ais menghias-Nya.

Air Terbaik bru teh
Related Posts:
  1. jus lemon
  2. Buah
  3. Ive

  

buah, pic

© Copyright pic.ertk.info
Fakta menarik tentang oren, lemon, pic, aprikot dan buah-buahan lain.