Oren dan buah-buahan

  

Menjaga buah pic

Penjagaan pic . hari yang baik! Saya ingin berkongsi dengan pembaca pengalaman anda  penanaman pic . cahaya yang memerlukan budaya. Crohn dia harus berbentuk Cangkir. Untuk mendapatkan borang ini pada musim bunga, selepas penanaman, saya memotong dahan pokok pada 7080 cm dan 20 cm kiri ke tab cawangan tulang. Dibangunkan cawangan meninggalkan sisi sehingga 1015 cm dari pangkal, selebihnya adalah memotong.

Pada musim bunga tahun kedua di mahkota kiri 34 maju pucuk, yang tumbuh di arah yang berbeza.  untuk mengawal serangga perosak mana-mana bahagian satu daripada minyak sayuran dicampur dengan dua bahagian resin cair dan campuran mendidih dengan api kecil untuk 3040 minit. Selepas penyejukan, gam sedia. Nerazmokayuschuyu kertas tebal, memotong cm lebar 5b reben, berus dengan gam dan balut batang pokok (gam bahagian dalam). Perangkap seperti ini dapat membantu menyingkirkan sawflies, kumbang pengerek, beluncas.

Kulat yang  kesan daun muda, saya hujung pucuk hijau. Penyakit ini muncul sebagai salutan putih serbuk di atas daun. Saya semburan pokok dengan penyelesaian  soda abu (50 g setiap 10 liter air dengan 50 gram sabun,  parut pada parut denda, dan dibubarkan dalam air suam). Atau, semburan ekstrak abu pokok: kg Z abu kayu untuk mengisi 10 liter air, biarkan selama dua hari, satu penyelesaian cahaya untuk bergabung, penapis dan semburan.

Daun dan pucuk muda (daun bergulung, rapuh, dengan permukaan beralur). Semasa bengkak buah pinggang untuk mengendalikan pokok dengan sulfat tembaga 1% atau 3% campuran Bordeaux. Sejurus selepas berbunga dan sekali lagi pada 1012 hari Peach perlu semburan ubat "Skor250 EU."

Atau semburan sebelum dan selepas berbunga dengan penyelesaian sulfur koloid (80 100 g selama 10 liter air).  . Masak ekstrak dandelion: 400 g atau 200 g daun tumbuh-tumbuhan dengan akar mencurahkan 10 liter air suam, biarkan selama 2 jam, ketegangan dan semburan. Anda juga boleh menggunakan ekstrak bawang putih: 200 300 g bawang putih berjalan melalui penggiling daging atau chesnokodavilku, dicairkan dalam 10 liter air selama 20 minit, parit. pokok disembur dengan larutan baru.

Related Posts:
  1. medlar buah

  

pic

© Copyright pic.ertk.info
Fakta menarik tentang oren, lemon, pic, aprikot dan buah-buahan lain.