Oren dan buah-buahan

  

Baja untuk Peach

Tanah di Taman menyokong perlu sifat-sifat fizikal dan mekanikal, dan memperbaiki struktur dan pengudaraan, memusnahkan rumpai dan perosak. batang pokok boleh membuat bulatan (terutamanya di cerun) dengan rumput saka.  Lorong taman berbuah di wilayah selatan of Moldova mempunyai yang lebih baik di bawah kosong, di kawasan-kawasan lain - yang digunakan untuk tanaman dengan sistem akar miskin.

A berbuah biasa dan banyak juga disokong oleh persenyawaan dan pengairan.  Baja. Dos baja bergantung kepada umur pokok itu, kesuburan tanah dan parameter lain.

Untuk pokok itu 5 atau 6 tahun dos baja mineral (dalam g setiap pokok) nitrat ammonium - 130, super fosfat - 230 dan garam kalium - 65 di bawah pengairan dan 5% kurang - pada bukan pengairan plot. Di samping itu, setiap tahun, dengan peningkatan usia pokok itu, dos baja meningkat sebanyak 7-8%. Adalah lebih baik untuk menggunakan campuran baja organik dan mineral (10-15 kg setiap pokok ditambah setengah dos baja). Secara berasingan, baja organik (30-70 kg / pokok) menggunakan 1 setiap 3-4 tahun.

Pengairan. Biasanya digunakan dua jenis pengairan - vlagozaryadkovye (musim luruh) dan tumbuh-tumbuhan (pada musim panas). Apabila air vlagozaryadkovom menggunakan 150-180 gelen air setiap 1 m3 tanah di sekitar batang-bulatan.

Tumbuhan pengairan - mereka biasanya 3-4 ke atas musim panas, salah satu yang dikhaskan untuk meletakkan tunas (Julai). Kadar penggunaan air - 50-60 liter. bagi muda dan 80-100 liter untuk 1 pokok - untuk pokok buah-buahan. Apabila air diserap, gemburkan tanah atau mulsa dengan baja, kompos, daun kering atau jerami.

Anda boleh menggunakan lain yang lebih teknikal kompleks jenis pengairan (pemercik pengairan, saliran bawah tanah, pengairan titisan, dll)  Jadual yang dilampirkan kepada seksyen ini boleh anda dapati di  "

Related Posts:
  1. jus oren
  2. Lemon Tree

  

© Copyright pic.ertk.info
Fakta menarik tentang oren, lemon, pic, aprikot dan buah-buahan lain.