Oren dan buah-buahan

  

Juicy pic manis

Siapakah di antara kita tidak mendapat keredhaan yang besar dari makan enak manis Peach ? ini buah-buahan yang indah mempunyai banyak ciri-ciri berguna, bahawa penyakit tertentu adalah disyorkan dalam diet. Dalam struktur buah pic termasuk limau, malic, tartarik, hinnuyu asid, vitamin C, E, K, PP, karotena dan vitamin B dalam buah-buahan Terima kasih kepada mineral garam - kalium, fosforus, besi, tembaga, zink, selenium, pic  mengesyorkan kepada termasuk dalam diet bagi mereka yang mengidap penyakit jantung, radang hati, buah pinggang, pundi hempedu, ia amat berguna untuk anemia.

Pic disarankan untuk menggunakan orang dalam keadaan tertekan. Disebabkan kandungan yang tinggi serat larut, yang mengawal selia aktiviti usus, memperbaiki penghadaman pic. Dalam kosmetologi digunakan secara meluas biji minyak dan pic pulpa buah digunakan untuk penyediaan anti-penuaan dan mencerahkan topeng.  Pic kepunyaan keluarga badam, merah jambu subgenus. Ia dianggap tempat kelahiran China, tetapi ia telah dibawa ke Eropah dari Parsi, maka nama itu.

Terdapat pelbagai jenis  kultivar pic tetapi tidak banyak diketahui.  Penjagaan pokok pic pic yang tumbuh pada tanah longgar, terbaik dari semua - pada lempung cahaya. Untuk menyuburkan yang pic dalam 2-3 tahun pertama dalam musim bunga dari segi batang pokok membuat baja nitrogen dan menggali. Pada musim luruh menyumbang menggali fosforus (50 gram) dan kalium (50-70 g). Sekali dalam 2-3 tahun masa menggali pada musim bunga membuat baja organik.

Dalam plot kebun di mana air yang kerap dijalankan, baja Peach harus sedikit lebih kerap. Pokok dewasa pic (lebih daripada 3 tahun) melakukan pemangkasan pada musim bunga dari Mac hingga pertengahan April. Buang kering, dahan rosak, sangat bercabang, penebalan mahkota. Memihak kepada pemangkasan pic meremajakan.  Pada musim bunga dan musim panas pic disiram beberapa kali, bergantung kepada hujan. Penyiraman hendaklah mencukupi bagi membasahkan tanah kepada kedalaman 60-70 cm

Pembiakan Pembiakan rootstocks pic pic untuk menjalankan badam vaksinasi, plum, aprikot, telah berkembang dari benih. Peach - pokok photophilous, letakkan ia dalam cara yang bersebelahan pokok yang tinggi tidak teduh ia. Dalam seksyen disediakan untuk penanaman pic untuk 3-5 tahun boleh membesar tembikai, strawberi dan Solanaceae.

Terlalu banyak kalsium dalam tanah meningkatkan pembentukan warna kuning daun. Apabila menanam benih dalam tanah baja, tambah 50 gram kalium klorida dan super fosfat dan 300 g abu kayu. Baja adalah benar-benar bercampur dengan tanah.

Dengan baik keadaan semula jadi dan penjagaan yang mencukupi hidup pokok pic 30-40 tahun, tetapi kepekaan terhadap perosak dan penyakit ketara mengurangkan ia. Dengan penanaman yang betul dan syarat-syarat yang baik bagi tahun ketiga pokok berbunga dan boleh memberikan buah yang indah pertama.

Related Posts:
  1. quince

  

buah pic, aprikot, pic, limau

© Copyright pic.ertk.info
Fakta menarik tentang oren, lemon, pic, aprikot dan buah-buahan lain.