Oren dan buah-buahan

  

Penanaman

Jadi bermula dari awal. Spring. Penanaman. Ramai orang tahu bahawa pic - Kebudayaan samoplodnaya jadi pendebunga seperti dan tidak memerlukan ia. Walau bagaimanapun, walaupun timun partenokarpichnye dalam rumah hijau semasa pemasangan sarang lebah dengan peningkatan hasil sehingga 30%.

Tiada pertanian tidak akan berani untuk menanam monosortovoy taman - diperlukan plodopolosy 3,4 gred. Hakikat bahawa tempat yang sesuai untuk Peach berkembang di Ukraine, termasuk Crimea, agak sedikit. Dalam keadaan kritikal, kerap pada tahun-tahun kebelakangan ini, samoplodnost hilang Peach menjadi menuntut balas didebungakan, jadi Tumbuhan sekurang-kurangnya dua kelainan, dan lebih baik - empat atau lima masak yang berbeza untuk sebenarnya tuaian dari awal bulan Julai sehingga pertengahan Oktober.

Saya akan berkongsi saya pengalaman - Collins, berair, ulang tahun emas, veteran, Pelancong, Juara musim luruh - dalam perintah penerimaan buah. Setiap akan meletakkan apa yang dia mencintai dirinya sendiri. Pemangkasan pada penanaman - diperlukan. Kita perlu memotong mahkota, untuk mengurangkan pengambilan kelembapan - tidak kira berapa teliti digali benih, 90% daripada sistem akar ditinggalkan sedutan terdapat di tapak semaian.

Anak Pokok kering, kehilangan banyak kelembapan, tetapi datang dari nurseri ke taman anda, terutamanya apabila terletak pada Na Prikope sehingga musim bunga. Rendam dengan sekurang-kurangnya beberapa jam, lebih baik - pada hari. Akar yang cedera, beliau tidak sabar kepekatan yang tinggi penyelesaian tanah, jadi lubang penanaman -  tiada baja (terutamanya segar!) tiada kompos, baja, tidak ada chelating  - Hanya lapisan atas tanah.

Adakah anda ingin membajai - Sila, tetapi ... selama enam bulan. Untuk mengisi lubang penanaman musim luruh pada musim bunga, untuk musim bunga - musim luruh. Tanah akan menyerap nutrien dan akan memberikan mereka secara beransur-ansur, tanpa membakar akar. Jelaga - hujan lebat. Ini tidak bermakna apa-apa - Beri satu baldi air ke setiap rumah yang baru.

Di kawasan selatan kita sering kandungan kelembapan rendah dan selepas musim sejuk hujan dan angin musim bunga sering mengurangkannya kepada apa-apa. Selepas menanam rizab perbelanjaan anak pokok-miskin nutrien, ingin menyembuhkan luka dan membina akar muda, dan jika, tanpa pengairan, adalah perlu berurusan di masa yang sama dengan kemarau ... Adakah saya mempunyai kuasa untuk mengambil akar?  Datang musim bunga, membuka tetingkap Februari.

Loji buah pic, yang tidak mempunyai masa untuk melakukannya jatuh - masih ada rizab kelembapan dalam tanah. Di taman tiba masanya untuk awal musim bunga semburan, yang akan menyelamatkan taman daripada 80% daripada perosak dan penyakit. Kemudian - pemangkasan.  Potong Peach sebelum berbunga, yang gadis cantik yang membolehkan anda untuk menyesuaikan hasil tanaman. Terdapat pelbagai jenis pemangkasan, tetapi keseluruhan - menyalakan maksimum mahkota.

Membentuk berbentuk mangkuk apabila dibuang semua yang diarahkan masuk mahkota; pemangkasan anggur jenis, iaitu dengan penubuhan unit buah-buahan dan yang taman, kami singgah di pendek dipotong untuk 1-2 tunas, walaupun, bergantung kepada penyetempatan tunas bunga adalah pilihan yang mungkin.  Dingin Musim sejuk telah dibuat dalam mengurangkan perubahan sendiri.

Anda mesti mengeluarkan semua mati dan teruk pucuk podmerzshie, jika tidak mereka akan menjadi sarang penyakit kulat, menarik perosak yang tinggal di samping kayu mati, pucuk kering kerja sebagai sumbu - dan tarik tersejat kelembapan, meningkatkan beban pada tidak produktif sistem akar, mengganggu penjagaan pokok. Dalam fasa gadis cantik sudah baik dilihat tisu hidup dan mati.

Curl daun - salah satu penyakit yang paling awal dan paling berbahaya Peach, yang ditunjukkan serta-merta selepas merasmikan daun dan sangat sangat melemahkan pokok, mengurangkan dengan produktiviti. Pada tanda pertama penyakit yang cepat semburan, persediaan terbaik  Topaz KE 10% atau Kuproksat  Gred 34.5%  Selain daripada berterusan, yang perlu, untuk melindungi daripada perosak dan penyakit, yang berikut peringkat - operasi hijau, yang meliputi pecahan, pemangkasan dan penipisan ovari.

Jika anda keluarkan serpihan hijau pucuk neodrevesnevshie berkembang di dalam mahkota dan penebalan ia, beregu, pucuk tambahan yang melanggar membentuk. Pada pemangkasan - memotong spring untuk menetapkan kesalahan, menggunakan tinggi pobegoobrazovatelnuyu pic keupayaan, menjalankan membentuk dipercepatkan: potong semilignified  melarikan diri ini tahun sebaik memberi perintah seterusnya pucuk sampingan, yang akan mempunyai masa untuk jatuh matang dan pergi ke rumah musim sejuk penuh  kayu buah-buahan.

Penipisan ovari - pembedahan, agak jarang berlaku dalam masyarakat kita, yang hampir tiada siapa yang menggunakan, tetapi di Turki jiran adalah mandatori kaedah teknologi. Buah perlu diletakkan pada jarak 20-25cm dari setiap lain, kira-kira bercakap, panjang pruner itu. Apakah ini memberi kami? Pertama,  peraturan penuaian, penerimaan besar buah-buahan yang cantik dan lazat.

Kedua, tidak habis pokok, yang pada mulanya suapan segudang mulut tambahan kepada makanan, dan kemudian, tidak dapat mereka menghadapi, mandi berkongsi singa dengan nutrien yang dibelanjakan kewujudan mereka. Dan ketiga,  amalan pertanian untuk memerangi hama dan penyakit. Rama-rama Semua bertelur di tempat yang terkena buah; buah tunggal terjejas banyak kurang kerap. Begitu juga dengan buah reput: tergantung tandan - reput yang sejumlah besar, dan a> mati sendiri, tanpa menjangkiti negara-negara jiran mereka.

Di sini adalah di mana pengurangan muatan racun perosak, dan peningkatan alam sekitar.  Dan selepas penuaian tidak harus melupakan pencen kita. Aphids, hama, mulut dan cendawan, kokkomikoz, klyasterosporioz - untuk membawa mereka nombor.

Mereka yang semakin berkurangan pokok, mencegah tab tuaian akan datang, mereka nakaplivyutsya kepada kuasa-kuasa baru menyambar pada pic di musim depan. Mempertahankan diri! Membantunya bertahan kemarau dan panas, tuangkan, Feed yang ditaburkan, jika perlu. Ia anda terima kasih. Tetapi terlalu baik - terlalu buruk.

Jangan keterlaluan dengan nitrogen, dalam separuh kedua bulan Ogos, untuk mengurangkan dan kemudian membatalkan air - biarkan vyzrevat kayu, sedang bersedia untuk rehat musim sejuk, tidak podmerz musim sejuk, musim bunga, bertemu berbunga boros dan menuai kaya gembira.  Jika anda mampu mengekalkan appararat daun sihat - tidak perlu mengeluarkan daun selepas amputasi, walaupun mereka menyuburkan tanah, tetapi lebih baik untuk mengambil dijangkiti dan dibakar. Dengan saham besar perosak dan penyakit akan baik untuk menghabiskan musim luruh dan biru semburan - untuk membasmi taman sebelum musim sejuk.

Dan - segala-galanya. Mari lain sehingga musim bunga.

Related Posts:
  1. oren

  

pic

© Copyright pic.ertk.info
Fakta menarik tentang oren, lemon, pic, aprikot dan buah-buahan lain.