Oren dan buah-buahan

  

Perlindungan pic

Saya membesar di taman Peach. Double gembira buah-buahan yang lazat yang besar, dan kemudian dibekukan, walaupun kita menyembunyikan ia. Mungkin sesuatu yang salah?  . Dan ia adalah dalam Hijrah!

Di kawasan sejuk seperti rantau Kyiv, berkembang pic walaupun lebih sukar. Tetapi jika anda benar-benar mahu, anda perlu menyusun dan memilih dengan bijak, dan membuat anak pokok bulu kot, dan kasut untuk meraikan. Ini adalah perunding kami akan memberitahu calon pengarah Pertanian, Timbalan Institute of Hortikultur di Basil pembiakan PAVLYUK kerja.  Dia datang jauh Homeland pic China, dari mana ia telah dibawa ke Iran, yang dikenali sebagai 'di Parsi kuno. Terdapat baginya keadaan yang ideal. Jadi pic pic dibaptiskan dan mula untuk menakluk dunia.

Walau bagaimanapun, cubaan untuk mengajar petani ini dari Selatan dengan syarat-syarat ke atas tanah-tanah utara sentiasa dipenuhi dengan kegagalan. Yah, seperti Peach panas, musim panas basah dan yang panjang, lembut, memahami, penyayang. Apabila cuaca sejuk di 2425 telah membekukan darjah tunas generatif, atau bunga. Dan dengan cuaca sejuk lebih daripada 30 darjah adalah membunuh semua pokok.

Jadi, jika anda dapati bahawa anda pada bahu, bukan perkara mudah pic berkembang, kemudian dengan tenang untuk berfikir, apa, bila dan bagaimana untuk melakukannya.  Disunatkan menjahit perintah Shubenko untuk mengelakkan tekanan daripada keganasan di musim sejuk kami, pic perlu dilindungi. Pertama, kita tidak boleh berharap bahawa Allah akan menghantar banyak salji. Lebih baik tidak menggugurkan clanger dan jatuh lewat juga zamulchivat pokok batang zon (diameter mahkota) lapisan dalam 1015 cm, banyak disiram sebelum tanah.

Untuk mulsa anda boleh menggunakan acuan, habuk papan, dan campuran itu. Mana-mana kilang bahan-bahan yang sesuai. Kedua, dengan frosts pertama telah untuk membalut lapisan pokok batang tebal kain atau kain terpal. Untuk pek tambahan batang jagung yang sesuai dan tumbuhan lain. Adalah wajar bahawa anda mempunyai cukup masa dan kesabaran untuk pembalut dan 1520 asas cawangan cm tulang.

Tetapi dalam mana-mana, tidak mengambil bungkus plastik!  Dalam Crimea dan kawasan selatan seperti odezhka pic tidak diperlukan. Tetapi di kawasan-kawasan lain yang akan membantu pokok itu terus hidup musim sejuk.

Jika anda membekukan cawangan sedikit terbuka, tidak menakutkan, sebagai seorang yang mampu mengembalikan mahkota pic dalam satu musim, yang tidak diperhatikan dalam pear dan ceri.  Menggulung TIDAK SENTIASA maruah keadaan Malangnya, pic di wilayah seluruh Ukraine boleh sangat rosak, yang dipanggil daun curl: pada awal Mei, daun pertama dipintal (beralur) dan mati. Buah-buahan dengan lewat bengkak, menjadi kecil dan pokok itu sendiri adalah lemah.

Satu pokok semburan kepada bahan kimia toksik tanah persendirian yang melindungi daripada penyakit itu, bukan sahaja sukar tetapi juga yang tidak diingini. Lagipun, mungkin ada tumbuh currants dan sayur-sayuran di kebun. Jadi sebelum membeli pelbagai anak benih untuk memilih.  Hardy, SIHAT, lazat  Varieti Peach sangat.

Satu industri pertanian di Ukraine dibenarkan 47. Tetapi, malangnya, hampir kesemua mereka adalah disyorkan bagi selatan (padang rumput) dan wilayah Crimea. Dan kebun Khmelnitsky, Vinnitsa, Kiev, Hijrah, Donetsk dan lain-lain di utara-barat kawasan lingkungan yang ditawarkan adalah kecil. Ciri-ciri yang paling penting seperti ini perlu ketabahan, tahan curl daun dan matang awal (sehingga 1520 bulan Ogos).  Dari ultrarannih skorospelok dinasihatkan tidak baru, tetapi berharga pelbagai Madeleine Puye.

Di rantau Kiev buahnya ripens pada awal Julai, pulpa berwarna putih dan lazat. Pelbagai tahan curl, musim sejuk ketabahan adalah di atas rata-rata. Cawangan pic dan buah-buahan tumbuh dengan baik jika mereka menanamkan dalam mahkota yang plum.  Pelbagai baru matang Kiev ditendang di kawasan metropolitan di 1216 Julai. Pokok tinggi musim sejuk ketabahan, hasil, bersih berkilau dedaunan yang sihat.  Ingatan Rodionova Gred dalam keadaan yang sama pada bulan Julai masak lewat. Buah-buahan adalah saiz sederhana sesuai untuk pemuliharaan.

Gred sangat berhasil, tidak takut untuk curl.  Dari segi ketabahan digantikan jenis awal Kiev, Donetsk dan putih Greensboro (awal-sederhana matang, hingga Ogos 5 di rantau Kiev). Benar, mereka boleh menjadi rosak teruk kerinting itu, yang diperlukan dalam 34 menyembur cecair Bordeaux atau pengganti.  Ciri-ciri unik di atas purata musim sejuk ketabahan, ketahanan untuk curl, rasa hebat buah berdiri pelbagai Redhaven berasal dari AS.

Ia dipanggil standard Eropah.  Institut pic kegemaran Hortikultur. Dengan itu mereka bekerja selama beberapa tahun dan menghasilkan hibrid, kelebihan utama yang, sekali lagi, rasa hebat buah-buahan, musim sejuk ketabahan yang tinggi, ketahanan penyakit.

Dan semua ini kacukan masak di rantau Kyiv sehingga 20 Ogos.

Related Posts:
  1. Lemon
  2. orange
  3. aprikot dalam pemakanan

  

pic

© Copyright pic.ertk.info
Fakta menarik tentang oren, lemon, pic, aprikot dan buah-buahan lain.