Oren dan buah-buahan

  

Minyak Peach menggunakan dan hartanah

Peach minyak - guna dan hartanah.  (Oleum Persicorum) mentega - tindakan dan tanda-tanda untuk digunakan.  minyak (asas minyak, minyak asas) telah lama digunakan sama dengan badam sebagai laksatif ringan, emolien dan Detoxication bermakna.  Dalam perubatan Tibet pic minyak telah digunakan untuk rawatan konjunktivitis.

Avicenna ia disyorkan untuk rawatan migrain, radang akut dan kronik di bahagian tengah telinga.  sebagai analog penuh dan pengganti mentega terutamanya sebagai pelarut untuk larut lemak dadah digunakan dalam bentuk suntikan (camphor, steroid), serta dalam salap krim dan ubat-ubatan.  Peach minyak digunakan secara meluas dalam kosmetik dermatologi dan moden.  Ia pameran anti-radang, penyembuhan dan toning kesan pada kulit.

Ia menyuburkan, melembapkan, meremajakan, nada sehingga letih, kulit berkedut dan kendur di bahagian-bahagian yang berbeza dari tubuh.  Adalah disyorkan untuk penjagaan harian untuk setiap jenis kulit.  Minyak sesuai untuk penjagaan masalah, lembut kulit, sensitif kanak-kanak dan warga tua. Ia berkesan dalam pencegahan dan penghapusan kedutan di sekitar muka mata, dan leher.

Minyak Peach melindungi kulit terhadap faktor-faktor agresif alam sekitar (angin, matahari, fros) dan membantu untuk menghapuskan kesan-kesan negatif pada mengelupas, kering, terbakar sinar matahari dan radang kulit.  Sebagai alat tambahan untuk digunakan dalam rawatan penyakit kulit (dermatitis, eczema, psoriasis), selulit, dan juga untuk pencegahan dan penghapusan kulit lak.  Minyak Peach berguna bagi menjaga kelopak mata dan bibir.

Ia membantu mengurangkan radang dan kemerahan kelopak mata.  Pada bibir mengelupas dan menghapuskan retak, dan membantu untuk mengembalikan kecerahan sempadan merah bibir.  Minyak juga berguna untuk penjagaan kulit tangan dan kuku.

Urut dan pengilat kuku dan pelinciran mentega pic roller menghilangkan kelemahan mereka dan pemecahan, menyumbang kepada keupayaan mereka dan mempercepatkan pertumbuhan.  Mendapat dari biji-biji buah pic biasa vulgaris Mill Persica. (Pink keluarga Rosaceae).  Pendek perihal tumbuh-tumbuhan.  Pokok ini adalah 57 m tinggi dengan daun elips bergerigi tajam dan satu bunga merah jambu.

Buah - aromatik drupes berisi subur dengan permukaan baldu-pubescent.  Tulang yang tebal, izvilistoborozdchatye rasa biji, pahit. Buah Peach mengandungi sehingga 15% gula, asid organik (malic, tartarik, limau, hinnuyu, hloragenovuyu), vitamin (A, C, E, B1, B2, B6 , B15, karotena), pektin,  Set kaya dengan asid amino, makro dan mikronutrien (kalium, kalsium, fosforus, silikon, magnesium, sulfur, fosforus, besi, iodin, nikel, florin, kromium, zink).

Biji mengandungi  dan sehingga 60% minyak lemak.  Asal usul dan penyebaran tumbuhan.  Peach adalah tempat kelahiran China, di mana ia berlaku dalam keadaan liar. Awal dalam liar di India utara-barat, telah memasuki ke dalam Parsi, di Eropah, adalah kali pertama ditanam di Itali kira-kira pertengahan abad pertama. Ditanam untuk buah-buahan di Selatan Eropah, terutama Perancis, di bahagian-bahagian yang lebih panas di Asia sederhana, serta dalam keadaan yang sama di Amerika.

Ini adalah salah satu tanaman buah-buahan yang paling penting negara subtropika dan sederhana.  Hartanah dan komposisi minyak.  Peach minyak lemak adalah konsisten cair dan berkaitan dengan minyak nondrying. Ia adalah cahaya berwarna kuning atau, tidak berbau, dengan rasa yang menyenangkan dari berminyak. Dalam struktur mengandungi glycerides daripada oleik, asid stearik, linoleik dan linolenik.

Peach mentega -permohonan.  * Dalam kombinasi dengan minyak sayuran lain lemak, serta  * Sebagai minyak asas dalam bentuk aromakompozitsy dengan minyak semula jadi penting.  Urut dengan mentega pic.

A beberapa titik minyak pic digunakan untuk hujung jarinya, pelinciran dan membuat urutan lembut bibir, rabung kuku, kuku atau kulit daripada pengerasan.  Urut untuk memulihkan sempadan merah bibir.  - Campuran pic dan - minyak melissovoe penting (23 titis dalam 1 sudu besar lemak asas).

Rawatan Bibir dilaksanakan 12 kali sehari.  Urut untuk menguatkan kuku dengan mentega pic.  -,  - - Thyme dan minyak pati.  Prosedur ini dilakukan 23 kali sehari, dan bagi 1520 min sebelum memohon varnis.  Permohonan dan topeng apabila letih, kulit kendur dan kedut  dengan mentega pic adalah wajar untuk melakukan 12 kali sehari.

A serbet dibasahkan dengan minyak atau aromasmesyu, memohon kepada kawasan masalah bagi 1520 min.  Bagi permohonan yang pernah menggunakan mentega pic tulen.  Prosedur ini dilakukan 12 kali sehari berpanjangan 1520 minit untuk 1015 hari.  - Dalam bentuk tulen atau dicampur dengan minyak badam atau mentega  1:1  - - (12 titis minyak pati dalam 1 sudu besar lemak asas).  Begitu juga disediakan dan digunakan aromasmes dengan minyak pati Santana, mawar dan kemenyan.

Aplikasi untuk membakar dengan mentega pic.  (Pada 1015 jatuh kepada 1 sudu asas lemak).  Apabila pesakit membakar kain lap lembab dalam aromasmesi terpakai bagi kawasan yang terlibat dan menggantikan mereka setiap 23 jam.  Dalam tisu terbakar matahari, direndam dalam minyak atau lemak aromasmesi, mengenakan ke atas laman tubuh dengan erythema pada 1520 min.  Prosedur ini dilakukan 12 kali sehari.  Aplikasi lain.  Dari benih disediakan pic minuman keras.  Kontra.

Intoleransi individu.           1000 dan perubahan bersih: Next

rekod yang berkaitan:
  1. Buah
  2. loquat - Eriobotrya
  3. sitrat Asid

  

pic, pic buah-buahan, mentega pic, limau

© Copyright pic.ertk.info
Fakta menarik tentang oren, lemon, pic, aprikot dan buah-buahan lain.